Starity

Elhunyt Kulcsár Anita

Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2005. január 19. 19:46 #1
Devil
Devil
    Csoport: Kiemelt tag
Csatlakozott: 04.11.01.
Hozzászólás: 1726
Csatolások: 982
Azonosító: 921
Offline offline
Ezt nem hiszem el... sad.gif sad.gif sad.gif

Autóbalesetben életét vesztette Kulcsár Anita, a magyar válogatott és a Dunaferr női kézilabda-csapatának világhírű beállósa, tudta meg a Dunaújváros Online. A kitűnő játékos mindössze huszonnyolc évet élt.

http://invitel.hu/szigbal/ka.jpg
12: 20 Futótűzként terjedt a hír a dunaújvárosi kézilabda szerelmesei között: életét vesztette Kulcsár Anita, a Dunaferr és a magyar válogatott világklasszis beállósa - a játékos, vagy ahogy a szurkolók ismerték, Kulcsi huszonnyolc évet élt. A DO a beérkező híreket és kommentárokat folyamatosan frissítve foglalkozik a tragédia részleteivel.

Mi történt?

Tragikus kimenetelű közlekedési baleset során vesztette életét Kulcsár Anita, erősítette meg információinkat R. Szabó Ágnes, a megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője. A rendőrség re érkezett bejelentés szerint Velence és Pusztaszabolcs között a 6207-es úton megcsúszott egy VW Golf, az irányíthatatlanná vált autó elhagyta az úttestet és egy fának ütközött. A kocsi kigyulladt, vezetője , a Dunaferr kiválósága azonnal életét vesztette. A rendőrség szakértők bevonásával vizsgálja a baleset okait és körülményeit, tájékoztatta honlapunkat a rendőrségi referens.

12:28 - Gyászban a csapat

Egyelőre az egész csapaton, valamint a vezetésben is a döbbenet uralkodik: mindenki hihetetlennek és felfoghatatlannak tartja a történteket. Ami biztos: a ma délutáni, Hódmezővásárhely ellen tervezett bajnoki mérkőzés elmarad. Nem találunk szavakat.

13:04 - Gyászban a drukkerek

A csapathonlapon találtak szerint azonnal közös emlékezésre hívják egymást a Dunaferr szurkolói, köztük persze Kulcsi hívei. A Dunaferr-fanok felhívása szerint ma délután fél hatkor találkoznak a törzsszurkolók a Vasmű út és az Építők útja sarkán, a virágos-gyertyás menet a csarnokhoz vonul, ahol együtt emlékeznek a szurkolók a csapat kiválóságára.
A DO hivatalos megerősítést még nem kapott, de információink szerint felmerült a csapat vezetésében, hogy kérik a szombatra tervezett, Podgorica elleni BL-mérkőzés elhalasztását a tragédia miatt.

14:15 - Gyászol a szövetség

A DO szerkesztőségébe is megérkezett a Magyar Kézilabda Szövetség nekrológja, amely egyébként a rendőrségi választ nem számítva az első hivatalos megerősítése a tragédiának. Sinka László főtitkár szavait idézzük: "Kulcsár Anita tizenkilenc éves kora óta volt a nemzeti válogatott tagja, összesen 165 alkalommal játszott a címeres mezben. Európa-bajnok, kétszeres Európa-bajnoki bronzérmes, olimpiai és világbajnoki ezüstérmes. (...) A magyar kézilabdasport elveszítette egy csodálatos játékosát, Kulcsár Anitát. Tehetetlenek vagyunk, és csak siratjuk Őt!"
Kulcsár Anitát a Magyar Kézilabda Szövetség saját halottjának tekinti. Temetéséről később intézkednek.

Kulcsi - egy pályafutás kulcsmomentumai

Kulcsár Anita 1976. október 2-án született Szerencsen. A kézilabda tízéves kora óta sportága, aktív sportolói pályafutását a nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnáziumban kezdte. Vezetésével a csapat a megyei I. osztályból indulva az NBI/B-be jutott, s remek teljesítményének köszönhetően Anita bekerült a junior válogatottba is.
1995-ben szerződött a Győr együtteséhez, amellyel kétszer lett bajnoki ezüst- és bronzérmes, sőt 1999-ben EHF-kupa döntőt játszhatott, amelyben a csapat ugyan kikapott a dán Viborgtól, ám Kulcsár mindkét meccsen csapata legjobbja volt - összesen szerzett 21 találatával. Ez utóbbi páros találkozó a kiváló játékos egyik legszebb sportélménye volt.

Egy mosoly szombatról (DO-archív)
2001-ben távozott Győrből, s a székesfehérvári Cornexi együttesében folytatta pályafutását. 2004 elején a Dunaferrbe szerződött, ahol végre megszerezte élete egyik nagy álmát - első bajnoki aranyát! Az idei szezonra bajnoki, magyar kupa, s nemzetközi kupaaranyat tervezett együttesével - ám ezekből már sajnos egyet sem szerezhet meg...
A felnőtt válogatott tagjaként már részese volt az 1998-as Európa-bajnoki bronzéremnek, összesen 165 alkalommal szerepelt a legjobbak között, s 402 gólt szerzett. 2000-ben sydneyi olimpián ezüst-, a romániai kontinensviadalon aranyérmet szerzett. Meghatározó személyisége volt a nemzeti együttesnek, sokan a világ legjobb beállósai között emlegették: "Kulcsi" tagja volt a 2003-as világbajnoki második, és a tavalyi Eb-bronzérmes nemzeti együttesnek is.
A szurkolókkal együtt a DO sem felejti el: mindig mosolyogva játszott...

16:54 - Gyászol a Dunaferr

Megérkezett szerkesztőségünkbe a Dunaferr NK Kft. közleménye a tragikus haláleset kommentárjával - szemelvényeket idéz a DO: "A Dunaferr Női Kézilabda Kft. fájdalommal tudatja, hogy Kulcsár Anita, a női kézilabdacsapat játékosa autóbalesetben elhunyt. Az Európa-bajnok, olimpiai és vb-ezüstérmes beállós szerdán reggel lakhelyéről, Sukoróról indult edzésre gépkocsijával Dunaújvárosba, amikor a Velence és Adony közötti útszakaszon fának ütközött, és a helyszínen életét vesztette.
Kulcsár Anita tavaly februárban igazolt a Dunaferr csapatába: jó közösségi emberként gyorsan beilleszkedett az együttesbe, tapasztalatával, elszántságával rendkívül nagy hasznára volt a nemzetközi és hazai mérkőzéseken szereplő Dunaferrnek. (...) Halálával pótolhatatlan veszteség érte a világ kézilabda-társadalmát, elsősorban a Dunaferr NK együttesét. A csapat tagjai számára egyelőre felfoghatatlan társuk tragikus elvesztése. Gyászolja őt a Dunaferr NK és a Dunaferr SE minden vezetője és sportolója, a szurkolók közössége."
A közlemény szintén tartalmazza a mára kiírt bajnoki mérkőzés elmaradását, és azt is, hogy a tragédia miatt később kerül sor a szombatra tervezett Buducnost Podgorica - Dunaferr Bajnokok Ligája mérkőzésre is. A DO-hoz eljuttatott dokumentumból kiderül: a Magyar Kézilabda Szövetség, az Európai Kézilabda Szövetség és az ellenfél Podgorica illetékes vezetői is maximális megértéssel viszonyultak a tragikus esethez, ezt a Dunaferr NK külön is megköszöni - a mérkőzést február 5-én vagy 6-án, később egyeztetendő időpontban rendezik.
Kulcsár Anitát a Dunaferr NK és a Dunaferr SE saját halottjának tekinti.

19:11 - Gyászol a város, gyászol a sportvilág

Csapattársak és szurkolók együtt búcsúztak a tragikus körülmények között elhunyt világklasszis beállóstól ma kora este Dunaújvárosban. Az először a csapathonlap fórumán, majd ennek nyomán a DO-n is megjelent felhívásra több százan gyűltek össze fél hatra a Vasmű út és az Építők útja sarkán, hogy együtt, de némán osztozzanak a csapat és a család gyászában - a lányok kisírt szemmel fogadták a Dunaferr-szurkolók együttérzésének e gesztusértékű megnyilvánulását, Kiss Szilárd is látható megrendültséggel vett részt a szomorú eseményen. És eljöttek a tisztelők, sportbarátok, közösen gyújtottak egy-egy szál gyertyát a DAC jégkorongozói és a női kézilabda-utánpótlás ifjú tehetségei a sportvezetőkkel, meg persze a kemény mag, a Red Alert tagjaival. És a különböző fórumokon többször ennyien jelezték még - lélekben itt vannak, velünk vannak, klubhovatartozástól függetlenül tisztelettel hajtanak fejet a világ egyik legjobb beállósa emléke előtt...
A gyászmenet némán vonult a Dunaferr Sportcsarnok bejáratához, ahol hamarosan gyertyaerdő jelezte, ami immár mindenki számára visszavonhatatlanul tudott: nagy játékos távozott az égi pályára. A barátok, tisztelők néma, mély gyásszal, egy-egy pislákoló lánggal, virágszállal, főhajtással búcsúztak Kulcsár Anitától.
Huszonnyolc évet élt - legyen neki könnyű a föld.

www.dferrhandball.com
2005. január 19. 19:58 #2
Freeze
Freeze
**********
    Csoport: Moderátor
Csatlakozott: 04.10.06.
Hozzászólás: 6470
Csatolások: 2512
Azonosító: 1
Offline offline
Nyugodjék békében. sad.gif
2005. január 19. 20:00 #3
Steve-O
Steve-O
-
    Csoport: Kiemelt tag
Csatlakozott: 04.10.10.
Hozzászólás: 4841
Csatolások: 1054
Azonosító: 70
Offline offline
az esti hírekben hallottam én is, felfoghatatlan... sad.gif sad.gif sad.gif

borzasztóan sajnálom.....az összes kézis közt Ő volt a kedvencem,
amellett hogy hihetetlenül, tehetséges és kiváló játékos volt, amit akár a legutóbbi EB-n is bizonyított,
emberileg is kedves tüneményes lányt ismerhettünk meg benne...

Nyugodj békében Anita!
2005. január 19. 20:13 #4
tironman
tironman
HQParadise.
    Csoport: Tag
Csatlakozott: 04.10.06.
Hozzászólás: 1908
Csatolások: 774
Azonosító: 5
Offline offline
R.I.P. sad.gif
2005. január 19. 20:47 #5
joe_r
joe_r
Tündérke™ Addict
 
StátuszRest in peace Nicky "The Kentucky Kid" Hayden
  Csoport: Moderátor
Csatlakozott: 04.10.09.
Hozzászólás: 15117
Csatolások: 6682
Azonosító: 44
Offline offline
Mérhetetlenűl szomorú vagyok.

Ez nem jó így.

sad.gif sad.gif sad.gif sad.gif sad.gif sad.gif sad.gif sad.gif sad.gif sad.gif sad.gif sad.gif sad.gif sad.gif sad.gif sad.gif sad.gif
2005. január 19. 20:53 #6
arnold
arnold
visszatérő vendég
    Csoport: Tag
Csatlakozott: 04.10.12.
Hozzászólás: 376
Csatolások: 316
Azonosító: 228
Offline offline
R.I.P.

sad.gif sad.gif sad.gif
2005. január 19. 20:58 #7
frenetiq
frenetiq
    Csoport: Tag
Csatlakozott: 04.10.14.
Hozzászólás: 928
Csatolások: 81
Azonosító: 286
Offline offline
újvárosi lévén kiütött a hír sad.gif sad.gif

R.I.P.
2005. január 19. 21:05 #8
owlman
owlman
visszatérő vendég
    Csoport: Tag
Csatlakozott: 05.01.14.
Hozzászólás: 383
Csatolások: 247
Azonosító: 2821
Offline offline
Nyugodjék békében! sad.gif
2005. január 20. 12:30 #9
White Bull
White Bull
Bull Skywalker
    Csoport: Kiemelt tag
Csatlakozott: 04.10.07.
Hozzászólás: 15531
Csatolások: 153208
Azonosító: 10
Offline offline
user posted imageuser posted imageuser posted imageuser posted imageuser posted image
2005. január 20. 12:39 #10
Lindaheart
Lindaheart
új tag
    Csoport: Tag
Csatlakozott: 04.12.20.
Hozzászólás: 61
Csatolások: 521
Azonosító: 2274
Offline offline
Ilyenkor mindig elgondolkodom,hogy tényleg csak ennyi egy ember élet?!Nagyon igazságtalan,mindig a "legjobbak" ,a "jók" mennek el:-(((
Ilyenkor semmi okosat nem lehet mondani,azt hiszem csak annyit,hogy nagyon sajnálom,részvétem a hozzátartozóknak és nyugodjék békében!
2005. január 20. 16:15 #11
Dugoo
Dugoo
új tag
    Csoport: Tag
Csatlakozott: 04.10.16.
Hozzászólás: 5
Csatolások: 0
Azonosító: 362
Offline offline
A kedvencem volt. Még most is az. Nem lesz nála jobb beállósa a magyar válogatottnak, sőt még az egész világnak sem. Nyugodjék Békében és Őszinte Részvétem a Családjának!!!
Szavazzatok rá mert megérdemli!!! : http://www.ihf.info/CDA/world_handball_pla...1541,0,,en.html
2005. január 20. 16:28 #12
Devil
Devil
    Csoport: Kiemelt tag
Csatlakozott: 04.11.01.
Hozzászólás: 1726
Csatolások: 982
Azonosító: 921
Offline offline
Én már szavaztam is!
sad.gif
Komolyan mondom ezt nem hiszem el, még most is ahogy olvasom a híreket összeszorul a torkom és nem kell sok hogy elbőgjem magam... sad.gif
Szegény lány, miért pont Ő??? Egy csupaszív kedves lány volt, szó szerint lány volt még... 28 éves volt... sad.gif sad.gif sad.gif sad.gif
2005. január 20. 19:12 #13
mike
mike
visszatérő vendég
    Csoport: Tag
Csatlakozott: 04.10.27.
Hozzászólás: 288
Csatolások: 566
Azonosító: 719
Offline offline
Ny.B.
2005. január 20. 20:54 #14
szaga
szaga
új tag
    Csoport: Tag
Csatlakozott: 04.10.30.
Hozzászólás: 29
Csatolások: 0
Azonosító: 855
Offline offline
Nem jó ez így... Nem jó... Tünemény volt, most eltűnt. Béke vele!
2005. január 20. 21:35 #15
Dugoo
Dugoo
új tag
    Csoport: Tag
Csatlakozott: 04.10.16.
Hozzászólás: 5
Csatolások: 0
Azonosító: 362
Offline offline
ISMÉT KÉREK MINDENKIT HOGY SZAVAZZON ANITÁRA!!!

http://www.ihf.info/CDA/world_handball_pla...1541,0,,en.html

NAGYON MEGÉRDEMELTE VOLNA.
2005. január 21. 06:21 #16
Gereb
Gereb
a szabalyzat is monnyonle
    Csoport: Kiemelt tag
Csatlakozott: 04.10.11.
Hozzászólás: 9134
Csatolások: 28411
Azonosító: 135
Offline offline
megrazott engem is a hir, nyugodjon bekeben. sad.gif

ellenben ez nem lehet ok a szavazasra!
2005. január 21. 08:41 #17
- törölt felhasználó -    
user posted image

Nyugodjon Békében .... sad.gif sad.gif sad.gif sad.gif
2005. január 21. 21:20 #18
YakQzA
YakQzA
új tag
    Csoport: Tag
Csatlakozott: 05.01.21.
Hozzászólás: 10
Csatolások: 0
Azonosító: 3047
Offline offline
Nyugodjék békében! Hiánya pótolhatatlan, mind a sportban mind a családja számára!
2005. január 22. 01:59 #19
BigBear
BigBear
új tag
    Csoport: Tag
Csatlakozott: 05.01.21.
Hozzászólás: 5
Csatolások: 0
Azonosító: 3058
Offline offline
Szörnyű és szomorú dolog. Hiányozni fog. sad.gif
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!