Christina Aguilera új albuma is megbukott
2012. november 17. 16:17
_ToTo_Cinikus kritikus |
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 05.03.01. Hozzászólás: 12526 Csatolások: 11645 Azonosító: 4133 online |
Én még mindig arra várok, hogy megfogalmazza nekem valaki, hogy mi számaít manapság (a letöltések és kalózkodások korában) bukásnak? Idehaza az egyik legnépszerűbb csapat a Tankcsapda összes tizenakárhány albumából nem fogyott el ennyi, amiről ebben a cikkben 2 nap után vitázunk. Tehát mit jelent a bukás ez esetben?
8 felhasználónak tetszik:
Im a SlaveForBritney,
Pöttömke,
MadHatter,
Glamster,
Lizania,
Black Hearth2,
ItsLénaa,
Luckie
2012. november 17. 16:36
kataravisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 08.09.13. Hozzászólás: 311 Csatolások: 1825 Azonosító: 71496 offline |
anno volt vmi lista, h a legtöbbet letöltött album a 2010-es évben a bionic volt, őt követte rihanna lemeze... bár nemtom, ebben mindennemű letöltést számoltak, v csak a legálisakat... de az érdeklődés azért adott volt ott is.
2012. november 17. 17:42
Encsi Ramóna Ritavisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.09.06. Hozzászólás: 217 Csatolások: 0 Azonosító: 160167 offline |
Majd lesz belőle sok,és
YOUR BODY FOREVER <3333
YOUR BODY FOREVER <3333
2012. november 17. 18:30
halljak meg, ha több mint fél év után is ilyen silány eredmények lesznek, én magam fogom megírni a cikket, hogy xtina lemeze megbukott!!
2012. november 17. 19:14
Candy_attackMonster |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.07.04. Hozzászólás: 1580 Csatolások: 0 Azonosító: 130532 offline |
_ToTo_:
Abban egyetértek, hogy igazából egy előadóknak a legnagyobb bevétele már nem a lemezeladásokból, hanem inkább a turnékból, megjelenésekből stb áll, így nem beszélhetünk egy előadó bukásáról azért, mert kevés kelt el az albumából.
Viszont azért egy magyar előadót ne hasonlítsunk egy nemzetközi világsztárhoz, mert Mo. lakossága durván 10 millió, abból talán ha 3-4 millió van otthon a mai zenében és számít célközönségnek és ezeknek is szerintem kb a 70%-a nem nagyon van oda a magyar zenéért, míg egy Xtina kaliberű világsztárnak az egész bolygón van célközönsége. =D
Viszont továbbra is egyetértek, hogy 2 nap alatt 70.000-et eladni úgy, hogy előtte egy hete már amúgy is kiszivárgott, és ezt a 70.000-t csak Amerikában, egyáltalán nem bukás...
Abban egyetértek, hogy igazából egy előadóknak a legnagyobb bevétele már nem a lemezeladásokból, hanem inkább a turnékból, megjelenésekből stb áll, így nem beszélhetünk egy előadó bukásáról azért, mert kevés kelt el az albumából.
Viszont azért egy magyar előadót ne hasonlítsunk egy nemzetközi világsztárhoz, mert Mo. lakossága durván 10 millió, abból talán ha 3-4 millió van otthon a mai zenében és számít célközönségnek és ezeknek is szerintem kb a 70%-a nem nagyon van oda a magyar zenéért, míg egy Xtina kaliberű világsztárnak az egész bolygón van célközönsége. =D
Viszont továbbra is egyetértek, hogy 2 nap alatt 70.000-et eladni úgy, hogy előtte egy hete már amúgy is kiszivárgott, és ezt a 70.000-t csak Amerikában, egyáltalán nem bukás...
2012. november 17. 19:24
_ToTo_Cinikus kritikus |
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 05.03.01. Hozzászólás: 12526 Csatolások: 11645 Azonosító: 4133 online |
Idézet (Candy_attack @ 2012.11.17. 19:14)
_ToTo_:
Nem összahsonlítás miatt írtam, csak példának, mivel elgondolkoztam, hogy mi számíthat manapság bukásnak vagy sikernek. Nem lehet pontosan lemérni. Lehet, hogy eladnak valamiből 80 ezret és lehet, hogy másik 15 millió meg letölti ingyen és azt mondja rohadt jó a lemez. Vagy pl eladnak Gaga lemezéből több milliót, de még a rajongók is fanyalognak rajta. Akkor mi a bukás és mi a siker?
2012. november 17. 19:35
Im a SlaveForBritneyʙʀɪɴᴛʏ ʙɪᴄʜ |
Csoport: Tag Csatlakozott: 12.09.27. Hozzászólás: 4352 Csatolások: 409 Azonosító: 186761 offline |
Idézet (_ToTo_ @ 2012.11.17. 19:24)
Nem összahsonlítás miatt írtam, csak példának, mivel elgondolkoztam, hogy mi számíthat manapság bukásnak vagy sikernek. Nem lehet pontosan lemérni. Lehet, hogy eladnak valamiből 80 ezret és lehet, hogy másik 15 millió meg letölti ingyen és azt mondja rohadt jó a lemez. Vagy pl eladnak Gaga lemezéből több milliót, de még a rajongók is fanyalognak rajta. Akkor mi a bukás és mi a siker?
Hát ezt szerintem mindenki más alapján dönti el. Én például egy lemezt általában a kritikai értékelések alapján ítélek meg. Hiszen az olyan albumok, amiket a hozzáértők pozitívan fogadnak, nem lehetnek olyan rosszak. A Lotus-t én, az itteniek 90%-a, és a kritikusok jó albumnak tartják, épp ezért nem nevezném "bukásnak". Persze néha megesik, hogy nem értek egyet a kritikusokkal.
Szóval én a kritikák alapján neveznék egy albumot bukásnak, vagy sikernek.
2012. november 17. 19:55
A kritika az csak egy dolog. A legtöbb esetben irreleváns. Nem szabad hagyni, hogy az befolyásoljon! Attól, mert még egy kritikus lehúz egy albumot, attól még ugyan az az LP lehet rajongói kedvenc. Ahogy vannak szép számban, olyan agyondicsért albumok is, amelyek számomra hallgathatatlanok. (Biztos vagyok benne, hogy vagytok ti is így jó néhánnyal.) Van kismillió olyan korong, amelyekre ezek a nagy kritikai lapok, magazinok 2 csillagokat firkantottak annó, most meg az egyetemes zenekultúra klasszikus, kihagyhatatlan lemezeiként emlegetik, azokat a lemezeket, amelyeket korábban lehúztak ezek a nagy és "hozzáértő" kritikai magazinok.
"Az idő igaz, S eldönti, ami nem az." by Petőfi. Ez az idézet tökéletesen ideillik. Azok az albumok, amelyek kiállják az idő vasfogát és 10-20 vagy több év múlva is széles hallgatókra találnak, nos szerintem az a legnagyobb elismerés egy énekes, zensz vagy éppen csapat számára.
"Az idő igaz, S eldönti, ami nem az." by Petőfi. Ez az idézet tökéletesen ideillik. Azok az albumok, amelyek kiállják az idő vasfogát és 10-20 vagy több év múlva is széles hallgatókra találnak, nos szerintem az a legnagyobb elismerés egy énekes, zensz vagy éppen csapat számára.
9 felhasználónak tetszik:
Pöttömke,
Im a SlaveForBritney,
katara,
MadHatter,
Glamster,
Lizania,
Black Hearth2,
Mia,
Luckie
2012. november 17. 20:06
Csoport: Tag Csatlakozott: 08.09.13. Hozzászólás: 311 Csatolások: 1825 Azonosító: 71496 offline |
az én meglátásom az, h a mai világban már a bukás sem az klasszikus módon értendő (eladás, meghívások, turnék, érdektelenség).
régen valamennyire azért adtak magukra a zenészek, előadók, h nem acsarogtak v fikázódtak nyilvánosan (nem terkgették ki a szennyest, volt némi illem), v a fanok sem hergelték egymást (úgy), mint manapság... mára már nyílt színen zajlanak ezek - és a netnek, tévének "hála" -, sokkal gyorsabban történnek a savazások.
szóval inkább megbuktatásról lehetne beszélni, mert telített a piac, nagy a konkurencia, és versengenek a hallgatók=fogyasztók figyelméért=pénzéért...
és lehet akármilyen naívnak lenni, igenis folynak a háttérben olyan furkálások, amivel eltakaríthatják az útból a potenciálisan veszélyes "elemeket"... a hazaiakról is mennyit lehetne mesélni. de csak elég a legutóbbi hangfoglaláson készülteket megnézni.
a zene ma már üzleti iparág, nem pedig művészet. művészetnek pedig nem nevezném azt, amikor bevált kliséket követve csontig benyalják magukat a bárgyúak szürkeállományába, azok meg mint egy gyerek beszabadulva a cukrosboltba nyálcsorgatva felzabálnak mindent. ezekkel a mézes madzagokkal irányítják őket, és a megtévesztés részeként, az "áldozat" is azt hiszi önszántából választott.
régen valamennyire azért adtak magukra a zenészek, előadók, h nem acsarogtak v fikázódtak nyilvánosan (nem terkgették ki a szennyest, volt némi illem), v a fanok sem hergelték egymást (úgy), mint manapság... mára már nyílt színen zajlanak ezek - és a netnek, tévének "hála" -, sokkal gyorsabban történnek a savazások.
szóval inkább megbuktatásról lehetne beszélni, mert telített a piac, nagy a konkurencia, és versengenek a hallgatók=fogyasztók figyelméért=pénzéért...
és lehet akármilyen naívnak lenni, igenis folynak a háttérben olyan furkálások, amivel eltakaríthatják az útból a potenciálisan veszélyes "elemeket"... a hazaiakról is mennyit lehetne mesélni. de csak elég a legutóbbi hangfoglaláson készülteket megnézni.
a zene ma már üzleti iparág, nem pedig művészet. művészetnek pedig nem nevezném azt, amikor bevált kliséket követve csontig benyalják magukat a bárgyúak szürkeállományába, azok meg mint egy gyerek beszabadulva a cukrosboltba nyálcsorgatva felzabálnak mindent. ezekkel a mézes madzagokkal irányítják őket, és a megtévesztés részeként, az "áldozat" is azt hiszi önszántából választott.
6 felhasználónak tetszik:
Im a SlaveForBritney,
Pöttömke,
MadHatter,
Glamster,
Black Hearth2,
Luckie
2012. november 17. 20:34
Im a SlaveForBritneyʙʀɪɴᴛʏ ʙɪᴄʜ |
Csoport: Tag Csatlakozott: 12.09.27. Hozzászólás: 4352 Csatolások: 409 Azonosító: 186761 offline |
Idézet (Norah @ 2012.11.17. 19:55)
A kritika az csak egy dolog. A legtöbb esetben irreleváns. Nem szabad hagyni, hogy az befolyásoljon! Attól, mert még egy kritikus lehúz egy albumot, attól még ugyan az az LP lehet rajongói kedvenc. Ahogy vannak szép számban, olyan agyondicsért albumok is, amelyek számomra hallgathatatlanok. (Biztos vagyok benne, hogy vagytok ti is így jó néhánnyal.) Van kismillió olyan korong, amelyekre ezek a nagy kritikai lapok, magazinok 2 csillagokat firkantottak annó, most meg az egyetemes zenekultúra klasszikus, kihagyhatatlan lemezeiként emlegetik, azokat a lemezeket, amelyeket korábban lehúztak ezek a nagy és "hozzáértő" kritikai magazinok.
Végül is igaz. Én sosem hagytam-hagyom, hogy egy kritika (vagy bármi más) miatt megutáljak egy albumot. A kritikák idővel változni szoktak. Gondolok például a Queen Jazz című lemezére, vagy éppen a te általad említett Eroticára. Megjelenésükkor lehúzták őket, majd visszatekintve rengeteg pozitív kritikákat kaptak. Az értékeléseket én egy szempontnak tartom, amit lehet fontosnak, vagy jelentéktelennek vélni. Én mostanában egyet szoktam érteni a kritikákkal, persze nem mindegyikkel. Bár szerintem mára az értékeléseknél elég kicsi a mérce. (Amit nem is csodálok a mai színvonalat nézve.)
Az utolsó mondatoddal teljes mértékben egyetértek, csak az a gond, hogy megtudom számolni az ujjaimon azokat a lemezeket, amiket később, évtizedekkel később is meghallgatnák szívesen. (Példa: Adele - 21)
2012. november 17. 20:41
Im a SlaveForBritney a queen jazz egy remek példa erre!
1 felhasználónak tetszik:
Im a SlaveForBritney
2012. november 17. 20:57
szegény Christina!!Mostanában semi sem jön össze neki! .
2012. november 17. 21:03
a kiritka az mindig is kétélű fegyver volt, maradt és lesz is. mert pl kitől várhat el az olvasó független, objektív kiértékelést bmiről is? normális esetben egy olyan ember jelenik meg előttünk, aki feddhetetlen, széles látókörű, sokat tapasztalt, intelligens, humánus. aki tartja magát egy értékrendszerhez, amiben azok a tulajdonságok szerepelnek kiemelt helyeken, amelyek egy embert emberségessé, értelmessé, jóindulatúvá, bölccsé tehetik. és eme mérce alapján kéne, h kerüljenek besorolás alá. ezek elsajátításához például az alkotások befogadása is hozzásegíthet. nem választható el egymástól az alkotó az alkotásától, főként mert a valós helyzetekben adott reakcióik adhatnak megerősítést vagy épp cáfolatot 1-1 műre.
és akkor honnan lehet tudni, h egy kritika minket jó irányba terel??
régen is így volt, h manipulált kritikákkal/véleményekkel megvezették a tömegeket különféle célok végett... és akkor agyban most mindenki fussa át akár csak az elmúlt 100 év eseményeit... van mit emlegetni.
és akkor honnan lehet tudni, h egy kritika minket jó irányba terel??
régen is így volt, h manipulált kritikákkal/véleményekkel megvezették a tömegeket különféle célok végett... és akkor agyban most mindenki fussa át akár csak az elmúlt 100 év eseményeit... van mit emlegetni.
2012. november 17. 21:14
Beylacarter |
Csoport: Kitiltott Csatlakozott: 12.09.22. Hozzászólás: 8612 Csatolások: 2491 Azonosító: 186418 offline |
Hát emberek, én ma végig hallgattam az albumot, és azt mondom, hogy ez k*rva jó lett. Nálam nem bukott meg. Riháná, kéjti perri, lédi gaga meg a dizni sztárok milliószor sz*rabb albumokat hoznak össze, amiken java részt hallgathatatlan számok vannak. Nálam tuti találat volt a Lotus, pedig nem vagyok Christina rajongó, de szerintem ütős egy album lett. Pár dalon mondjuk érezni a torzítást, és ez annyira nem tetszik, de egyébként briliáns korong, gyönyörű számokkal. Engem megvett vele ez a nőcike!
2012. november 18. 11:22
Túl keveset adnak el belőle?! Csak most jelent meg de mindegy.
Kapcsolódó sztárok
Emma Stone leborotválta a haját
Emma Stone leborotválta a haját
Borotvált fejjel debütált egy SNL partin.
Selena Gomez: "Nem érdekel, hogy nem nézek ki piszkafának"
Selena Gomez: "Nem érdekel, hogy nem nézek ki piszkafának"
Kiosztotta a kommentelőket.
Ezért árulta el Shawn Mendes, hogy majdnem apa lett
Ezért árulta el Shawn Mendes, hogy majdnem apa lett
Elmesélte, miért árulta el.
Újabb nyomot találtak Liam Payne halálának ügyében
Újabb nyomot találtak Liam Payne halálának ügyében
Újabb fejlemények történtek.
Ariana Grande Instagramon is felvállalta új szerelmét
Ariana Grande Instagramon is felvállalta új szerelmét
Hivatalosan is felvállalta.