Starity

Ralph Fiennes adatlap pályázat

Lezárt téma, már nem lehet hozzászólni Nem indíthatsz új témát!
2013. január 25. 23:29 #1
Bessie
Bessie
Jung Kook
 
Státusz❤ YoonKook ❤
  Csoport: Moderátor
Csatlakozott: 07.04.26.
Hozzászólás: 15796
Csatolások: 67786
Azonosító: 27941
Offline offline
Szombat esti lezárásig jöhetnek az életrajzok. Utána jöhet a szavazás, majd vasárnap este az eredményhirdetés és lapátadás. beer.gif
1 felhasználónak tetszik: duracell
2013. január 26. 14:51 #2
Jolie_77
Jolie_77
♥generation terrorist♥
 
Státusz♥ the heretic seal beyond divine ♥
  Csoport: Kiemelt tag
Csatlakozott: 12.09.22.
Hozzászólás: 9304
Csatolások: 38938
Azonosító: 186395
Offline offline
Ralph Nathaniel Twisleton Wykeham Fiennes - azaz Ralph Fiennes, az angol színész, aki a színpadon és a filmvásznon is bebizonyította a tehetségét - 1962. december 22-én született Ipswichben, Angliában, a farmer és fotós Mark Fiennes és az ír-angol származású írnónő, Jennifer Lash legidősebb fiaként. (A walesi herceg nyolcadik unokatestvére.) Öt testvére van, a színész Joseph Fiennes, a rendező Martha Fiennes, (az ő filmjében, az Anyeginben Ralph játszotta a főszerepet), a zeneszerző Magnus Fiennes, a filmkészítő Sophie Fiennes és a természetvédő Jacob Fiennes. Mostohabátyja, Michael Emery archeológus. Az unokaöccse, Hero Fiennes-Tiffin játszotta Tom Riddle, az ifjúkori Voldemort szerepét a Harry Potter és a Félvér Herceg című filmben.

A Fiennes család 1973-ban Írországba költözött, West Corkban és Kilkenny megyében éltek néhány évig. Fiennes a St Kieran's College-ban tanult egy évig, majd a Newtown School diákja lett. Azután visszaköltöztek Angliába, Salisburybe, ahol a Bishop Wordsworth's School-ban fejezte be a tanulmányait. Festészetet kezdett tanulni a Chelsea College of Arts-ban, mielőtt rájött, hogy a színészet az ő igazi szenvedélye.

1983 és 1985 között a Royal Academy of Dramatic Art-on tanult, majd az Open Air Theatre (Szabadtéri Színház), Regent's Park és a National Theatre (Nemzeti Színház) színpadán megkezdte a karrierjét, mielőtt a Royal Shakespeare Company társulatához került volna.

1990-ben jelent meg először a filmvásznon, és 1992-ban Heathcliff szerepében a Wuthering Heights (Üvöltő szelek) című filmben debütált Juliette Binoche oldalán.
1993 volt a nagy kitörés éve, amikor főszerepet kapott Peter Greenaway filmjében, a The Baby of Mâcon-ban, amely langyos fogadtatást kapott, viszont nem sokkal később világhírnévre tett szert, amikor Steven Spielberg filmjében, a Schindler listájá-ban megszemélyesítette a kegyetlen náci tisztet, Amon Göth-t. Ezért a szerepért Oscarra jelölték, de nem kapta meg - helyette megjutalmazták a legjobb mellékszereplőnek járó BAFTA-díjjal és beválasztották az Amerikai Filmintézet által készített "Az 50 leggonoszabb filmszereplő" listájára.
1996-ban ismét Oscar-díjra jelölték, ezúttal a legjobb színésznek járó szobrocskára, (a BAFTA és a Golden Globe mellett, bár egyiket sem váltotta díjra), amikor Az angol beteg című romantikus dráma főszereplőjét, Almásy grófot alakította.

Fiennes számtalan műfajban megmutatta a tehetségét: történelmi dráma, romantikus komédia, romantikus dráma, thriller - és a nevét még a gyerekek is ismerik, hiszen ő alakította minden idők egyik legnépszerűbb történetében, a Harry Potter-sorozatban Lord Voldemortot, a gonosz varázslót (2005 és 2011 között).
1999-ben úgymond családi vállalkozásba fogott: a húga, Martha rendezte meg az Anyegin című filmet, amelyben Fiennes alakította a főszereplőt és az öccsük, Magnus komponálta a zenét.

A The Constant Gardener című film 2005-ben készült, természetesen Fiennes-szal a főszerepben, Kenyában forgatták, részben Kibera és Loiyangalani nyomornegyedeiben, valódi hétköznapi emberekkel. Ez olyan hatást tett a stábra, hogy létrehozták a Constant Gardener Trust alapítványt, amelynek célja, hogy a nyomorban élő gyermekek oktatását biztosítsa. Fiennes az alapítvány védnöke.
Egyúttal a brit UNICEF nagykövete (ennek keretében már dolgozott Indiában, Kirgizisztánban, Ugandában és Romániában is) és a Shakespeare Schools Festival védnöke is - ez az alapítvány azt teszi lehetővé a brit iskolásoknak, hogy Shakespeare-darabokat adhassanak elő hivatásos színházakban.

A színész nemcsak filmezik, hanem színházi darabokban is gyakran fellép. Például 2006-ban, a Faith Healer című darabban nyújtott teljesítményéért Tony-díjra jelölték.
2009 februárjában ő lett a belgrádi Filmfesztivál, a FEST különleges vendége. A Shakespeare Coriolanus című színdarabjához készített saját adaptációját forgatta le Belgrádban. Ugyanebben az évben csatlakozott Kathryn Bigelow rendezőnőhöz, aki az iraki háborúról szóló, The Hurt Locker című filmjét forgatta.
2011-ben bemutatták az első rendezését (Coriolanus), amelyben a főszerepet is ő alakította. Nem sokkal később Tony-díjat kapott, amikor a Broadway-n Hamlet herceget játszotta el.
2012-ben a 23. James Bond-filmben, a Skyfall-ban kapott szerepet.

Első feleségével, a Vészhelyzet című sorozatból jól ismert brit színésznővel, Alex Kingstonnal még akkor ismerkedett meg, amikor mindketten a Royal Academy of Dramatic Art diákjai voltak. Tíz évig randevúztak és csak 1993-ban házasodtak össze. Négy évvel később elváltak.

1995-ben Fiennes viszonyt kezdett Francesca Annis-szal, akivel a Hamlet című darabban dolgozott együtt (a színésznő alakította Gertrudot, Hamlet anyját). Tizenegy együtt töltött év után, 2006 februárjában szakítottak.
1 felhasználónak tetszik: duracell
2013. január 26. 18:08 #3
- törölt felhasználó -    
AMIT TUDNI KELL RÓLA

Ralph Fiennes angol film és szinpadi szinész. Szinészi karrierjét 1991-ben kezdte az Első Számú Gyanusitott cimű filmben. Azóta számos filmben és sorozatban is megfordult. Emlitésre méltóak tőle: Schindler Listája, Álmomban Már Láttalak, Elrabolva és a Harry Potter-ben alakitott Lord Voldemort. Jelenleg két filmet, a The Grand Hotel Budapest és a Mesyats v Derevne-ét, amik 2014-ben fognak megjelenni. Idén egy filmje kerül a mozivászonra, a The Invisible Woman.

KEZDETEK

Ralph Natheniel Twisleton Wykeham Fiennes néven született 1962. December 22-én Ipswich-ben, Suffolk-ban az Egyesült Királyságban. Édesapja a farmer fényképész Mark Fiennes, édesanyja Jennifer Lash, angol iró. 1973-ban a család Irországba költözött, hogy West Corkban lakjanak néhány évre.

Ralph a Szent Kieran Kollégiumban tanult egy évig, ezután pedig a Newtown Független Iskolában. Ezután Salisbury-be költöztek Angliába, ahol Ralph befejezte tanulmányait a Bishop Wordsworth Középiskolában.

Festészeti szakra ment a Chelsea College of Art-ra, mielőtt felismerte szinészeti szenvedélyét. Ralph először a Royal Academy of Dramatic Art-ban gyakornokoskodott 1983 és 85 között.

Öt testvére van, a színész Joseph Fiennes, a rendező Martha Fiennes, a zeneszerző Magnus Fiennes, a filmkészitő Sophie Fiennes és a természetvédő Jacob Fiennes. Mostohabátyja, Michael Emery archeológus. Az unokaöccse, Hero Fiennes-Tiffin játszotta a fiatal Tom Riddle-t a Harry Potter és a Félvér Herceg cimű filmben.

SZINÉSZI KARRIER

Karrierjét a az Open Air Szinházban, a Regent’s Parkban és a Nemzetközi Szinházban kezdte, mielőtt a Royal Sheakespeare Társulatba bekerült. Első filmbeli karaktere Michael volt az Első Számű Gyanúsitott cimű filmben 1991-ben.

1992-ben megkapta a Great Performances cimű sorozatban T. E. Lawrence szerepét. Ebben az évben még szerepelt az Üvöltő szelek cimű filmben is. 1993-ban a Screen Two sorozatban és a Maconi Gyermek-ben munkálkodott, emellett pedig megkapta áttörőnek vélt szerpét a Schindler listája cimű dokumentumfilmben, ahol Amon Goeth-et alakitotta.

1994-ben a Kviz Show-ban szerepelt, 1995-ben pedig a Halál Napja cimű filmben mutatta meg tehetségét. 1996-ban az Angol Beteg és a The Great War and the Shaping of the 20th Century-ban szerpelt. 1997-ben a Játék és Szenvedély cimű filmben láthattuk. 1998-ban a Bosszúállók cimű sikerfilmben és az Egyiptom Hercegében alakitotta szerepeit.

A 2000-es évek kezdetével rengetegszer fordult meg a képernyőn. Az új évezredben a How Proust Can Change Your Life-ban és a Csodatevőben láthattuk. 2002-ben a Pók, a Jó Rabló, a Vörös Sárkány-ban szerepelt. Ezek mellett megkapta az Álmomban Már Láttalak cimű filmben a főszerpelő karakterét, Christopher Marshall-t, ahol Jennifer Lopez, Stanley Tucci és a fiatal Tyler Posey mellett szerpelt. 2003-ban a Freedom: A History of Us-ban láthatták a nézők. 2005-ben az Elrabolva, a Kromofóbia, az Elszánt Diplomata, a Wallace és Gromit és az elvetült vetemlényben láttuk.

Megkapta a Harry Potter és a Tűz Serlege cimű filmben Lord Vodemort szerepét, ahol a szinészt teljesen átalakitották külsejét és kimaszkirozták. A film videó játékjában pedig a gonosz karakter szinkronhangját kölcsönözte. 2006-ban a

Vakok földjén és a Bernard és Doris cimű filmekben szerepelt. 2007-ben egy újabb Harry Potter filmben, ezúttal a Főnix Rendjé-ben láthatták a rajongók. Emellett szintén szinkronhangja volt a videójátéknak. 2008-ban az Erőszakik, a Hercegnő, a Bombák Földjén és a Felolvasó cimű filmekben szerpelt. 2010-ben Emma Thopmson mellet a Nanny McPhee és a Nagy Bumm!-ban alakitott. Emellett még a Titánok Harca és a Kisvárosi Rock ‘n’ Roll cimű filmekben is megmutatta tehetségét és egy újabb Harry Potter részben is szerepelt, a Halál Ereklyéi 1-ben.

2011-bn a Coriloanus, a Page Eight, a Harry Potter és a Halál Ereklyéi 2-részében és a Rev cimű sorozatban is szerepelt. 2012-ben A Titánok Haragja, a Szép Remények és a Skyfall cimű filmekben szerpelt. 2013-ban a The Invisible Woman cimű filmben fog szerepelni. Már a 2014-es évre is vannak tervei, jelenleg is forgatja a The Grand Budapest hotel cimű filmet hazánkban és a Mesyats v Derevne-ét is.

MAGÁNÉLET

Ralph a UNICEF Egyesült Királyság nagykövete, aki dolgozott már Indiában, Kyrgyzstan-ban, Uganda-ban és Romániában is.

Ralph, Alex Kingston szinésznővel a Royal Academy of Art-on ismerkedett, akivel együtt tanultak. Tiz év együttlét után a pár úgy döntött, összekötik szerelmüket és összeházasodtak. A kapcsolat sajnálatos módon 1997-ben zátonyra futott és a két szinész elvált.

1995-ben Ralph először kisebb flörtbe kezdett Francesca Annis-sal, akit a Hamlet cimű szinpadi előadásban ismert meg mint Gertrude. 11 év kapcsolat után, a pár 2006-ban külön vált.

FILMOGRÁFIA

1991
Első számú gyanúsitott
1992
Great Performances
Üvöltő Szelek
1993
Screen Two
Maconi Gyerek
Schindler Listája
1994
Kviz-show
1995
A halál napja
1996
Az angol beteg
The Great War and the Shaping of the 20th Century
1997
Játék és szenvedély
1998
Bosszúállók
Egyiptom Hercege (Szinkronhang)
1999
A Napfény ize
Anyegin
Egy Kapcsolat vége
2000
How Proust Can Change Your Life
A Csodatevő
2002
Pók
A jó rabló
A Vörös Sárkány
Álmomban már Láttalak
2003
Freedom: A History of Us
2005
Elrabolva
Kromofóbia
Az Elszánt Diplomata
Wallace és Gromit az Elvetemült Veteménylény
A Fehér Grófnő
Harry Potter és a Tűz Serlege
2006
Vakok Földjén
Bernard és Doris
2007
Harry Potter és a Főnix Rendje
2008
Erőszakik
A hercegnő
A bombák földje
A felolvasó
2010
Nanny McPhee és a Nagy Bumm
A titánok Harca
Kisvárosi Rock 'n' Roll
Harry Potter és a Halál Ereklyéi 1. rész
2011
Coriolanus
Page Eight
Harry Potter és a Halál Ereklyéi 2. rész
Rev.
2012
A Titánok Haragja
Szép Remények
Skyfall
2013
The Invisible Woman
2014
The Grand Budapest Hotel
Mesyats v Derevne

DIJAK

1993 – New York Film Critics Circle Award for Best Supporting Actor – Schindler's List
1994 – BAFTA Award for Best Actor in a Supporting Role – Schindler's List
1994 – NSFC Award, DFWFCA Award, and CFCA Award for Best Supporting Actor – Schindler's List
1995 – ALFS Award for British Actor of the Year – Schindler's List
1995 – Tony Award for Best Actor – Hamlet
1999 – European Film Award for Best Actor – Sunshine
2005 – Krzysztof Kieślowski Award for his body of work as a thespian
2006 – Honorary Fellowship of UCD Dramatic Society for services to theatre
2007 – Spike TV's 2007 Scream Awards for Most Vile Villain Harry Potter and the Order of the Phoenix
2007 – The James Joyce Award of the Literary and Historical Society.
2013. január 26. 19:55 #4
duracell
duracell
mockingjay™
 
StátuszA lapjaimért NEM lehet csomagot vállalni, köszönöm az érdeklődést!
  Csoport: Moderátor
Csatlakozott: 10.08.18.
Hozzászólás: 2085
Csatolások: 34566
Azonosító: 133509
Offline offline
Szeretnék jelentkezni. blush.gif

Amit tudni kell róla
Ralph Fiennes angol színész, szinkronszínész és rendező. Karrierje színpadi szerepekkel indult, majd megkapta Heathcliff szerepét az 1992-es Üvöltő szelekben. Ezt további sikerek követték: feltűnt a Schindler listája, Az angol beteg, a Játék és szenvedély, az Anyegin, A napfény íze, A vörös sárkány, A fehér grófnő, A hercegnő és A felolvasó című filmekben. Ő alakította Voldemort Nagyurat a Harry Potter negyedik, ötödik és hetedik részében. Jelenleg több filmje is készülőben van.

ÉLETRAJZ

KORAI ÉVEK & CSALÁD
Ralph Nathaniel Twisleton Wykeham Fiennes 1962. december 22-én született Ipswich-ben, Mark Fiennes (1933-2004) farmer és fotós, valamint Jennifer Lash (1938-1993) ír-angol regényíró legidősebb gyermekeként. Apai nagyapja Sir Maurice Fiennes (1907-1994) iparos volt. Vezetékneve normann származású.

Ralph nyolcadik unokatestvére Károly walesi hercegnek, harmadik unokatestvére Ranulph Fiennes kalandornak és William Fiennes írónak. Hat tesvére közül ő a legidősebb: Joseph Fiennes szintén színész; Martha Fiennes rendező (Anyegin című rendezésében ő játszotta a címszerepet); Magnus Fiennes zeneszerző; Sophie Fiennes producer és Jacob Fiennes természetvédő. Fogadott testvére, Michael Emery régész. Unokaöccse, Hero Fiennes-Tiffin alakította Tom Riddle-t, a fiatal Voldemort Nagyurat a Harry Potter és a Félvér herceg című filmben.

A Fiennes család 1973-ban Írországba költözött, ahol néhány évig West Cork-ban és County Kilkenny-ben éltek. Ralph egy évig a St Kieran's College-ba járt, majd tanulmányait a kvéker független iskolában folytatta County Waterford-ban. Végül Salisbury-ben, Angliában, a Bishop Wordsworth's School-ban érettségizett. Ezután festészetet tanult a Chelsea College of Art-on, mielőtt rájött volna, hogy a színészkedés az igazi szenvedélye.

KARRIER
1983 és 85 között a Royal Academy of Dramatic Art-on tanult. A Regent's Parkban található Open Air Theatre-ben kezdte karrierjét, melyet a National Theatre-ben folytatott, majd a Royal Shakespeare Company tagja lett. Ralph az 1990-es évek elején tűnt fel először a képernyőn: többek közt az Első számú gyanúsított és a Great Performances című TV sorozatokban is feltűnt. Filmes debütálására 1992-ben került sor, mikor ő alakította Heathcliffet az Üvöltő szelekben, Juliette Binoche oldalán.

1993 volt "kitörésének éve". Főbb szerepet játszott Peter Greenaway vitatott filmjében, a Maconi gyermekben Julia Ormond oldalán. Ugyanebben az évben nemzetközileg ismertté vált Amon Göth, egy náci koncentrációs tábor parancsnokának megformálásával Steven Spielberg Schindler listájában. Alakításáért Oscar-díjra jelölték 'Legjobb férfi mellékszereplő' kategóriában. Bár ezt a díjat nem, a BAFTA-t ugyaebben a kategóriában megnyerte. Göth megszemélyesítésével felkerült az Amerikai Filmintézet Top 50 gonoszának listájára. Amon Göth szerepéért Ralph meghízott, de utána sikerült ismét lefogynia. Ralph később azt nyilatkozta, hogy a szerep mélységesen zavaró hatással volt rá.

"A gonosz egyre nő. Ez történik. Az emberek azt hiszik, dolgozniuk kell, kell, hogy legyen egy ideológiájuk, egy életük, amit vezethetnek; élniük kell, dolgozni, minden nap centiről centire haladni, kis kompromisszumokat kötni és apró módon közölniük magukkal, hogy ez az, ahogy az életüket vezetniük kell, aztán hirtelen megtörténnek ezek a dolgok. Úgy értem, a magánéletben elítélhetném magam, hogy ez egy szörnyű, gonosz, rettenetes ember. De az volt a feladatom, hogy ábrázoljam őt, egy emberi lényt. Egy kicsit közhelyes, hogy a hétköznapisága azt hiszem fontos volt. És ez volt a forgatókönyvben. Sőt, az első jelenetek közül az egyikben azt mondon Oskar Schindlernek, Liam Neesonnak, hogy Te nem érted meg, milyen nehéz annyira, de annyira sok szöges drótot rendelnem és annyi kerítésoszlopot és annyi embert el kell szállítanom A pontból B-be. És tudod, ő valahogy kiadta a gőzt a munka nehézségei miatt." - nyilatkozott szerepéről.

1994-ben ő volt Charles Van Doren amerikai akadémikus megformálója a Kvíz-showban, melyben Robert Redford-dal játszott együtt. Egy évvel később A halál napja főszerepében láthattuk. Az 1996-os Az angol beteg című, a II. világháború idején játszódó romantikus drámában a magyar Almásy László gróf bőrébe bújt, partnere Kristin Scott-Thomas volt. A filmben nyújtott alakításáért Oscar-díjra jelölték 'Legjobb színész' kategóriában. 1997-ben egy újabb romantikus drámában, a Játék és szenvedélyben bizonyított, ezúttal Cate Blanchett oldalán. Ezt követte az 1998-as Bosszúállók főszerepe, valamint egy szinkronszerep a DreamWorks Animation bibliai témájú animációs filmjében, az Egyiptom hercegében. A mesében Ralph Ramszesz fáraó, míg Val Kilmer Mózes hangját kölcsönözte. 1999-ben ismét magyarként láthattuk, ezúttal Sonnenschein Ignácot alakította a magyar zsidók életét a II. világháború idején bemutató A napfény íze című filmben, Szabó István rendezésében. A filmben Rachel Weisz volt a partnere.

1999-ben a legendás Jevgenyij Anyegint alakította az Anyeginben, melyet húga, Martha Fiennes rendezett. Öccse, Magnus szerezte a film zenéjét, Ralph pedig részben producere volt a filmnek. A Puskin elbeszélő költeményéből adaptált filmben Liv Tyler alakította Tatjanát. Főszerepet játszott az 1999-es Egy kapcsolat vége, a 2002-es Pók és az Álmomban már láttalak című filmekben, Jézus hangját kölcsönözte A csodatevőben, de feltűnt A jó rabló, A vörös sárkány, a 2005-ös Elrabolva és Kromofóbia című filmekben is. 2005-ben ismét Rachel Weisz oldalán láthattuk, ezúttal Az elszánt diplomata főszerepében. A filmet Kenyában forgatták és olyan valódi nyomornegyedekben élő embereket is bemutat, akik Kiberában vagy Loiyangalaniban élnek. A helyzet olyan mértékű hatással volt a stábra és a szereplőkre, hogy létrehozták Az elszánt diplomata szervezetet, hogy legalább alapfokú oktatást biztosítsanak az itt élő gyermekeknek. Ralph az alapítvány támogatója. Támogatója még a Shakespeare Schools Festival elnevezésű jótékonysági szervezetnek is, mely lehetővé teszi iskolás gyermekek számára, hogy Shakespeare darabokat adjanak elő egész Angliában.

Szintén 2005-ben ismét a DreamWorks Animation egyik produkciójában szinkronszínészkedett, ezúttal a Wallace és Gromit és az elvetemült veteménylény címűben hallhattuk a hangját. Feltűnt A fehér grófnő című romantikus-történelmi drámában is. Ő volt Voldemort Nagyúr a 2005-ös Harry Potter és a tűz serlegében, majd az összes azt követő részben, így a Harry Potter és a Főnix rendjében, valamint a Harry Potter és a Halál ereklyéi 1-2. részében is. 2006-ban a Faith Healer című darabban tűnt fel, alakításáért 2007-ben Tony díjra jelölték. Ugyanebben az évben Donald Sutherland oldalán főszerepet játszott a Vakok földjén című filmben, Susan Sarandon oldalán pedig a Bernard és Doris című filmben.

2008-ban gyakori munkatársával, Jonathan Kent rendezővel dolgozott együtt, mikor Oidipusz királyt alakította Szophoklész tragédiájában, a National Theatre-ben, Londonban. Szintén ebben az évben mellékszerepet kapott az Erőszakikban. Devonshire hercegét alakította A hercegnőben, Keira Knightley és Hayley Atwell oldalán, valamint főszereplő volt A felolvasóban, Kate Winslet oldalán. Angol zsoldosként is feltűnt az iraki háborúban játszódó A bombák földjénben, Kathryn Bigelow rendezésében. 2009 februárjában ő volt a különleges vendég belgrádi filmfesztiválon, a FEST-en.

2010 áprilisában korábbi Schindler listája-beli partnerével, Liam Neeson-nal játszott A titánok harcában, mely az azonos című, 1981-es film remake-je. A filmben Ralph Hádészt, míg Liam Zeuszt alakította. Szintén ebben az évben tűnt fel a Nanny McPhee és a nagy bummban, illetve a Kisvárosi Rock 'n' Roll-ban is. 2011-ben főszerepet játszott a Coriolanus című filmben, Gerard Butler oldalán. 2012-ben simét Hádészként láthattuk A titánok harca folytatásában, A titánok haragjában, valamint ő alakította Magwitch-et Charles Dickens klasszikus regényének újrafeldolgozásában, a Szép reményekben. Szintén ebben az évben feltűnt a 23. Bond-filmben, a Skyfall-ban, melyet Sam Mendes rendezett. Az elkövetkezendő Bond filmekben ő váltja majd Judi Denchet M szerepében.

Jelenleg The Invisible Woman című filmje bemutatásra vár. A film a híres Charles Dickens életét dolgozza fel, Ralph pedig magát az angol írót alakítja. 2012 októberében kiderült, hogy ő váltja Johnny Deppet Wes Anderson új filmjében, a The Grand Budapest Hotel-ben, melyet idén januárban kezdtek forgatni Berlinben - arról még nincs hír, hogy a stáb vajon kis hazánkban is munkálkodni fog-e. A filmet várhatóan 2014-ben mutatják be. Szintén erre az évre várható Mesyats v derevne című drámája is.

MAGÁNÉLET
Ralph a brit UNICEF nagykövete, így már Indiában, Kirgizisztánban, Ugandában és Romániában is munkálkodott. Még a Royal Academy of Dramatic Art-on ismerte meg Alex Kingston angol színésznőt, akivel tíz év együttlét után, 1993-ban házasodott össze. 1997-ben váltak el. 1995-ben viszonya volt Francesca Annis-szel, akivel a Hamlet című darab kapcsán találkozott, Francesca ugyanis az anyját, Gertrudot alakította. 11 évig voltak együtt, majd 2006. február 6-án bejelentették, hogy szakítottak.

FILMOGRÁFIA

2014 Mesyats v derevne (előkészületek)
2014 The Grand Budapest Hotel (forgatás) ... M. Gustave
2013 The Invisible Woman (utómunkálatok) ... Charles Dickens
2012 Skyfall ... Gareth Mallory
2012 Szép remények ... Magwitch
2012 A titánok haragja ... Hádész
2011 Rev. (TV series) ... London püspöke
2011 Harry Potter és a Halál ereklyéi 2. rész ... Voldemort Nagyúr
2011 Page Eight (TV movie) ... Alec Beasley
2011 Coriolanus ... Caius Martius Coriolanus
2010 Harry Potter és a Halál ereklyéi 1. rész ... Voldemort Nagyúr
2010 Kisvárosi Rock 'n' Roll ... Mr Kendrick
2010 A titánok harca ... Hádész
2010 Nanny McPhee és a nagy bumm ... Lord Gray
2008 A felolvasó ... Michael Berg
2008 A bombák földjén ... Contractor Team Leader
2008 A hercegnő ... Herceg
2008 Erőszakik ... Harry
2007 Harry Potter és a Főnix rendje (videójáték) ... Voldemort Nagyúr (hang)
2007 Harry Potter és a Főnix rendje ... Voldemort Nagyúr
2006 Bernard és Doris ... Bernard Lafferty
2006 Vakok földjén ... Joe
2005 Harry Potter és a tűz serlege (Video Game) ... Voldemort Nagyúr (hang)
2005 Harry Potter és a tűz serlege ... Voldemort Nagyúr
2005 A fehér grófnő ... Todd Jackson
2005 Wallace és Gromit és az elvetemült veteménylény ... Victor Quartermaine (hang)
2005 Az elszánt diplomata ... Justin Quayle
2005 Kromofóbia ... Stephen Tulloch
2005 Elrabolva ... Mayor Michael Ebbs
2003 Freedom: A History of Us (TV series documentary) ... Barton Simonson / Charleston Eyewitness / DeWitt Clinton
2002 Álmomban már láttalak ... Christopher Marshall
2002 A vörös sárkány ... Francis Dolarhyde
2002 A jó rabló ... Tony Angel
2002 Pók ... Spider
2000 A csodatevő ... Jézus (hang)
2000 How Proust Can Change Your Life (TV movie) ... Marcel Proust
1999 Egy kapcsolat vége ... Maurice Bendrix
1999 Anyegin ... Anyegin
1999 A napfény íze ... Sonnenschein Ignác / Sors Ádám / Sors Iván
1998 Egyiptom hercege ... Ramszesz (hang)
1998 Bosszúállók ... John Steed
1997 Játék és szenvedély ... Oscar Hopkins
1996 The Great War and the Shaping of the 20th Century (TV series) ... Wilfred Owen (hang)
1996 Az angol beteg ... Almásy László gróf
1995 A halál napja ... Lenny Nero
1994 Kvíz-show ... Charles Van Doren
1993 Schindler listája ... Amon Göth
1993 Maconi gyermek ... The Bishop's Son
1993 Screen Two (TV series) ... John Talbot
1992 Üvöltő szelek ... Heathcliff
1992 Great Performances (TV series) ... T. E. Lawrence
1991 Első számú gyanúsított (TV series) ... Michael

DÍJAK & JELÖLÉSEK

DÍJAK
2012 Teen Choice Award - Legjobb filmes küzdelem (Harry Potter és a Halál ereklyéi 2. rész, Harry Potter vs. Lord Voldemort)
2011 Richard Harris Award (Coriolanus)
2009 Gotham Award - Legjobban együttműködő stáb (A bombák földjén)
2009 WAFCA Award - Legjobb együttműködés (A bombák földjén, megosztva a stábbal)
2006 Evening Standard British Film Award - Legjobb színész (Az elszánt diplomata)
2006 ALFS Award - Az év brit színésze (Az elszánt diplomata)
2005 British Independent Film Award - Legjobb színész (Az elszánt diplomata)
2003 Chainsaw Award - Legjobb férfi mellékszereplő (A vörös sárkány)
1999 European Film Award - Legjobb színész (A napfény íze)
1999 Razzie Award - Legrosszabb színész (Bosszúállok)
1999 Razzie Award - Legrosszabb páros (Bosszúállok, Uma Thurman)
1997 SEFCA Award - 2. legjobb színész (Az angol beteg)
1995 ALFS Award - Az év brit színésze (Schindler listája)
1994 BAFTA Film Award - Legjobb férfi mellékszereplő (Schindler listája)
1994 DFWFCA Award - Legjobb férfi mellékszereplő (Schindler listája)
1994 CFCA Award - Legjobb férfi mellékszereplő (Schindler listája)
1994 NSFC Award - Legjobb férfi mellékszereplő (Schindler listája)
1993 NYFCC Award - Legjobb férfi mellékszereplő (Schindler listája)
1993 BSFC Award - Legjobb férfi mellékszereplő (Schindler listája)
1993 LAFCA Award - 2. legjobb férfi mellékszereplő (Schindler listája)

JELÖLÉSEK
2012 MTV Movie Award - Legjobb küzdelem (Harry Potter és a Halál ereklyéi 2. rész, Harry Potter vs. Lord Voldemort)
2012 BAFTA Film Award - Egy brit író, rendező, vagy producer kiemelkedő debütálása (Coriolanus)
2012 Saturn Award - Legjobb férfi mellékszereplő (Harry Potter és a Halál ereklyéi 2. rész)
2011 Golden Berlin Bear - Nemzetközi zsűri-díj (Coriolanus)
2011 Douglas Hickox Award (Coriolanus)
2011 Bronze Horse (Coriolanus)
2009 Golden Globe - Legjobb színész minisorozatban vagy televíziónak készített mozifilmben (Bernard és Doris)
2009 Golden Globe - Legjobb férfi mellékszereplő mozifilmben (A hercegnő)
2009 IFTA Award - Legjobb nemzetközi színész (A hercegnő)
2009 ALFS Award - Az év brit színésze (A hercegnő)
2009 Screen Actors Guild Award - Kiemelkedő teljesítmény férfi színészként televíziós filmben vagy minisorozatban (Bernard és Doris)
2008 British Independent Film Award - Legjobb férfi mellékszereplő (A hercegnő)
2008 British Independent Film Award - Legjobb férfi mellékszereplő (Erőszakik)
2008 Golden Nymph - Legjobb színész televíziós filmben (Bernard és Doris)
2008 Primetime Emmy - Kiemelkedő férfi főszereplő minisorozatban vagy filmben (Bernard és Doris, HBO)
2008 Satellite Award - Legjobb színész minisorozatban vagy televíziós filmben (Bernard és Doris)
2006 BAFTA Film Award - Legjobb férfi főszereplő (Az elszánt diplomata)
2006 Annie Award - Legjobb szinkronhang animációs egészestés produkcióban (Wallace és Gromit és az elvetemült veteménylény, Victor Quartermaine hangja)
2006 MTV Movie Award - Legjobb főgonosz (Harry Potter és a tűz serlege)
2004 Chainsaw Award - Legjobb színész (Pók)
2003 Teen Choice Award - Legjobb filmes csók (Álmomban már láttalak, megosztva Jennifer Lopezzel)
2003 Saturn Award - Legjobb férfi mellékszereplő (A vörös sárkány)
2003 ALFS Award - Az év brit színésze (Pók)
2002 Audience Award - Legjobb színész (Pók)
2001 ALFS Award - Az év brit színésze (Egy kapcsolat vége)
2000 BAFTA Film Award - Legjobb férfi főszereplő (Egy kapcsolat vége)
2000 Genie Award - Legjobb férfi főszereplő (A napfény íze)
1999 Annie Award - Kiemelkedő egyéni teljesítmény animációs egészestés produkcióban való szinkronhangként (Egyiptom hercege, Rameses hangja)
1997 Oscar - Legjobb férfi főszereplő (Az angol beteg)
1997 Golden Globe - Legjobb színész mozifilmben - dráma (Az angol beteg)
1997 BAFTA Film Award - Legjobb férfi főszereplő (Az angol beteg)
1997 Golden Satellite Award - Legjobb színész mozifilmben - dráma (Az angol beteg)
1997 Screen Actors Guild Award - Egy stáb kiemelkedő teljesítménye (Az angol beteg)
1997 Screen Actors Guild Award - Kiemelkedő teljesítmény férfi főszereplőként (Az angol beteg)
1996 Saturn Award - Legjobb színész (A halál napja)
1994 Oscar - Legjob férfi mellékszereplő (Schindler listája)
1994 Golden Globe - Legjobb férfi mellékszereplő mozifilmben (Schindlet listája)
1994 MTV Movie Award - Legjobb áttörő teljesítmény (Schindler listája)
9 felhasználónak tetszik: Glamster, _ToTo_, Grace Benning, Boscorelli, joe_r, szavy, Brittany, funny18, Bessie
2013. január 26. 21:41 #5
Bessie
Bessie
Jung Kook
 
Státusz❤ YoonKook ❤
  Csoport: Moderátor
Csatlakozott: 07.04.26.
Hozzászólás: 15796
Csatolások: 67786
Azonosító: 27941
Offline offline
Pályázat beküldését lezárom, lehet szavazni a pályázóknak és az erre kijelölt embereknek. Eredményhirdetés és lapátadás holnap. smileeee.gif
3 felhasználónak tetszik: Lindsay019, duracell, Kazuo
2013. január 28. 01:15 #6
Bessie
Bessie
Jung Kook
 
Státusz❤ YoonKook ❤
  Csoport: Moderátor
Csatlakozott: 07.04.26.
Hozzászólás: 15796
Csatolások: 67786
Azonosító: 27941
Offline offline
Legtöbb szavazatot duracell kapta, így hozzá kerül Ralph adatlapja. Gratulálunk neki, és köszönjük mindenki munkáját. taps.gif
4 felhasználónak tetszik: Jolie_77, Kazuo, duracell, Lindsay019
2013. január 28. 14:05 #7
duracell
duracell
mockingjay™
 
StátuszA lapjaimért NEM lehet csomagot vállalni, köszönöm az érdeklődést!
  Csoport: Moderátor
Csatlakozott: 10.08.18.
Hozzászólás: 2085
Csatolások: 34566
Azonosító: 133509
Offline offline
Idézet (Bessie @ 2013.01.28. 01:15)
Legtöbb szavazatot duracell kapta, így hozzá kerül Ralph adatlapja. Gratulálunk neki, és köszönjük mindenki munkáját. taps.gif

Nagyon szépen köszönöm Mindenkinek, aki rám szavazott! blush.gif meghajolo.gif
Gratulálok a Többieknek is, szerintem igazán jó munkák születtek! beer.gif
Köszönöm! meghajolo.gif
1 felhasználónak tetszik: Bessie
Lezárt téma, már nem lehet hozzászólni Nem indíthatsz új témát!