Starity

Gyakori tévhitek az egészségről

3 oldal 1 2 3
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2013. február 24. 21:17 #41
Beyla
Beyla
carter
 
StátuszÉljen a szabadszólás joga! :)
  Csoport: Kitiltott
Csatlakozott: 12.09.22.
Hozzászólás: 8612
Csatolások: 2491
Azonosító: 186418
Offline offline
Mint ahogyan észrevettem egy páran már leírták előttem, hogy remek, fantasztikus, érdekes cikk kerekedett ki belőle, amiért ezer köszönet, de vannak benne... fatális nagy marhaságok is, amik inkább csak a hülyeségre sarkallják az embert.

"...a nedves hajjal való kint mászkálástól maximum fázni fogsz és elszomorodsz, de semmiképp sem kapod el a náthát."

Igaz, megfázni úgy lehet, ha fogékonyabb vagy a fertőzésekre, ugyanis a megfázás is azt fedi, hogy hidegben a tested immunrendszere gyengül, így könnyebben okozhat bajt egy olyan ártalmatlan kórokozó, ami egyébként meg sem kottyanna neked és tünetmentesen ki is irtaná a szervezeted. Viszont, ha vizes fejjel kimész a hidegbe, akkor garantált majdnem egy agyhártya gyulladás, ugyanis ekkor szó szerint megfázik az agyadat körülvevő hártya, ami akár halállal is végződhet, ha nem veszik észre korán. Megéri szórakozni ezzel? unsure.gif Párommal veszekedtem nagyon sokat, ugyanis ő csinálta azt, hogy reggelente képes volt úgy elmenni otthonról, hogy előtte mosott hajat, és azt nem is szárította meg.

"Ha valaki közelről nézi a monitort vagy a képernyőt, az többek közt a közellátás jele is lehet, ezért alakul ki maga a szokás, így ajánlott felkeresni egy szemorvost."

Ha megfelelően van beállítva a monitor, akkor valóban nem bántja a szemet, de velem számtalanszor fordult elő olyan, hogy a régi CRT monitoroktól kifolytak a szemeim. Mint kiderült ez azért van, mert számítógépezés vagy tévézés közben ritkábban pislogunk, ezért könnyebben meg tud tapadni magán a szemgolyón pl. a por vagy bármily nemű kosz, ami a levegőben száll. Tulajdonképpen ezért is véresek egy idő után a szemek, amik nagyon is károsak tudnak lenni. Viszont a régi dobozos tévéknél szerintem igen is káros volt, ha valaki túl közelről nézte, úgyhogy ezen szerintem is bőven lehetne vitatkozni.

"Igaz, hogy ez megoldhatja a problémát, megmaradnak az egészséges hajvégek, és talán nem fog tovább töredezni, de semmiképp sem nő gyorsabban..."

Ezt megint csak egy nagyon nagy blődségnek tartom, ugyanis a haj olyan, mint a szőr. A szőrt minél többször borotválod, annál gyorsabban nő, ergó, minél többet vágatod a hajadat annál gyorsabban nő. Nekem pl. a fufrum lazán nőtt öt centit az elmúlt hónapokban, sőt már fufrum sincsen, akármennyire is szeretnék. Adottság kérdése, hogy kinek milyen a haja. Nekem ritka sz*r hajam van, mivel sajnos a szüleim és a nagyszüleim sem voltak megáldva extra nagy hajzuhatagokkal, valamint lassan is nő, de, ha töredezett a vége, akkor garantált, hogy nem nő, tapasztalat.

Nem lett volna rossz a cikk, de valljuk be, jócskán tele van tűzdelve marhaságokkal és TÉVHITEKKEL, holott az iromány ezt akarta volna elkerülni. Persze, igényesre sikerült, élvezet volt olvasni, amiért ezer köszönet, de szerintem, ha ilyen megírására adjuk a fejünket, akkor azért nézzünk is utána a dolgoknak, s ne higgyük el azt, amit egy darab cikk állít!
2013. február 28. 07:27 #42
Cinzina
Cinzina
*Crystal Light*
 
Státusz"What the hell is the matter with you?!"
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 07.08.15.
Hozzászólás: 1441
Csatolások: 4663
Azonosító: 37030
Offline offline
Szerintem maga az egészség szó is egy tévhitben kering az emberek agyában. Ha szétszeded a szót: egész-ség, akkor láthatod, hogy valójában a test-lélek-szellem hármas harmóniájára, egységére épül. Ez pedig csakis akkor valósulhat meg, ha mindhárom szinten megfelelően törődünk magunkkal. A mondogatott tévhitek azért hatnak, mert az agyunk beszívja és hátratolja a tudatalattiba ezeket, hogy onnan kormányozzák az életünket. És tele vagyunk ilyen tévhitekkel!!! Párkapcsolati, anyagi, munka területén is... Tehát igazi, valódi egészség nem jön létre attól hogy a fent említett pár dologgal az ember nem foglalkozik. Tudatosan kell kipucolni az agyat, és a szívet venni előtérbe. Már a tudósok is rájöttek, hogy nem az agy veszi először az információt, hanem a szív, aztán továbbküldi az agynak, és a beültetett érzelmet kiváltva szelektál az agy hogy ami történik az éppen "jó" vagy "rossz". Ajánlom az Élő Mátrix című filmet mindenkinek.
2013. március 06. 14:16 #43
emma1234567890
emma1234567890
 
StátuszKi itt belépsz, hagyj fel minden reménnyel
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 13.02.23.
Hozzászólás: 745
Csatolások: 0
Azonosító: 196652
Offline offline
Cinzina igazad van!!LOL.
2013. március 09. 14:30 #44
- törölt felhasználó -    
Hasznos cikk lett!smileeee.gif
2013. március 28. 07:50 #45
spadri
spadri
visszatérő vendég
    Csoport: Tag
Csatlakozott: 10.06.08.
Hozzászólás: 311
Csatolások: 0
Azonosító: 128963
Offline offline
minden étkezés után fogselymezek és szájvizezek nap közben, mennyivel jobb, tudni kell használni, van viaszolt fogselyem is, az nem bántja a fogínyt
2013. március 29. 12:43 #46
- törölt felhasználó -    
Tényleg nem nő gyorsabban a haj, ez tapasztalat. ^.^
2013. március 29. 12:46 #47
- törölt felhasználó -    
Mondjuk szervezetfüggő, és én igazán nem rohangálnék vizes hajjal hidegben -.-'
3 oldal 1 2 3
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!