Az eredeti Disney-hercegnők I.
2013. március 05. 20:36
Jó cikk lett. Elég szomorúak a befejezések néhánynál de a Hófehérke... Az elég durva.
Én am. a kishableányt úgy ismertem hogy a felhők közé megy és "felhőlány" lesz.
2013. március 05. 20:45
|
|
rek4 |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.09.17. Hozzászólás: 891 Csatolások: 459 Azonosító: 160752 offline
|
Hát igen, a Grimm tesók nem a gyerekeknek írták a meséket, de Walt bácsi jól el tudta ferdíteni, hogy fogyasztóbarát legyen. Ezzel talán nincs is bajom - csak az üzenettel, amit közvetítenek.
2013. március 06. 07:18
Idézet (Beyla @ 2013.03.03. 12:01)
Én az Aranyhaj című mesét/animációs filmet inkább Rapunzelként ismertem már gyermekkoromban, hiszen őt zárta be a gonosz boszorka a magas toronyba, míg a királyfi a haján keresztül ment fel mindig, olyan hosszú volt. Lehet, hogy a legelső mesében Galambbegyként emlegették, de szerintem többen ismerik Rapunzel történetét már csak a Barbie-s mese által is. Egyébként nem tudom mi volt vele a baj, nekem nagyon tetszett az Aranyhaj. Aranyos kis történet, megtűzdelve egy kis romantikával, értelmes, tanulságos történettel és egy csipetnyi humorral. Sokkal értékelhetőbb, mint a Minimaxon lévő műsorra tűzött mesék, amik egyszerűen borzalmasak mostanában.
Rapunzel az eredeti neve. De a magyar fordításban sokszor Galambbegyként jelenik meg. Legalábbis az én kiskori mesekönyvemben ilyen névvel szerepelt a karakter.
2013. március 06. 07:20
Idézet (rek4 @ 2013.03.05. 20:45)
Hát igen, a Grimm tesók nem a gyerekeknek írták a meséket, de Walt bácsi jól el tudta ferdíteni, hogy fogyasztóbarát legyen. Ezzel talán nincs is bajom - csak az üzenettel, amit közvetítenek.
Nemcsak Grimmék, de Andersen sem a gyerekeknek írt meséket. Gondoljunk a Kis gyufaárus lányra, a Rút kiskacsára, vagy hasonló mesékre. Andersen meséinek a 99%-ában a főszereplő amúgy meghal.
De abban az időben az élet is kegyetlenebb volt, a gyerekek ehhez voltak szokva. Mindennaposak voltak a kivégzések, a kegyetlenségek, a korai halál, stb.
2013. március 06. 07:22
Idézet (Katicaa @ 2013.03.05. 18:42)
én csak a kishableányost tudtam hogy igazábol nem happy endes.De a többi változtatásról nem hallottam. Még azt tudtam hogy a Bambi sem túl vidám ha azt vesszük hogy a végén Bambi mindenkije meghal és egyedül marad meg undok lesz..
Akkor te is olvastad a regényt. Én is. A Disney-változat jóval aranyosabb, a regény inkább kissé realisztikus. Mint a Perry, ami a Bambi ún. testvérkönyve, és egy kis mókuskáról szól.
2013. március 06. 16:05
Ez a cikk is értelemes volt!FFújj, ezeket utálom!
2013. március 06. 16:13
|
|
TörpemókusTʜᴇ Bᴀʟᴛɪᴄᴘᴜғғ Bᴏʏs |
Csoport: Tag Csatlakozott: 12.07.04. Hozzászólás: 3396 Csatolások: 158 Azonosító: 179420 offline
|
Nekem mindig is a Hófehérke és a Kis Hableány lesz a kedvencem, még ha a valódi történetük kissé morbid is...
2013. március 06. 20:48
|
|
Miss Csajszivisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.09.11. Hozzászólás: 166 Csatolások: 0 Azonosító: 160391 offline
|
olívia005
Nagyon jó cikk lett! smileeee.gif Imádom ezeket a meséket smileeee.gif Bár az eredetiket eléggé morbidok.... biggrin.gif
Forrás: http://starity.hu/magazin/35639-az-eredeti-disney-hercegnok-i/#ixzz2Mn6G6kVI
egyetértek
Nagyon jó cikk lett! smileeee.gif Imádom ezeket a meséket smileeee.gif Bár az eredetiket eléggé morbidok.... biggrin.gif
Forrás: http://starity.hu/magazin/35639-az-eredeti-disney-hercegnok-i/#ixzz2Mn6G6kVI
egyetértek
Blake Lively dühös Taylor Swiftre
Blake Lively dühös Taylor Swiftre
Megvolt az utolsó csepp a barátságuk végének poharában?
Megmutatta átalakult testét Elliot Page
Megmutatta átalakult testét Elliot Page
Félmeztelen képet osztott meg.
Felvállalta szerelmét Instagramon Glen Powell!
Felvállalta szerelmét Instagramon Glen Powell!
Nagyon szerelmes a híresség.
Nagyon úgy néz ki, hogy Ariana Grande összejött az egyik exével
Nagyon úgy néz ki, hogy Ariana Grande összejött az egyik exével
Máris egy újabb kapcsolat a láthatáron.
A Barátok közt sztárjával alkot egy párt Kapu Tibor?
A Barátok közt sztárjával alkot egy párt Kapu Tibor?
Kapu Tibor és Erdélyi Tímea egy párt alkot?
Ilyen volt Taylor Swift és Travis Kelce esküvői meghívója - fotó!
Ilyen volt Taylor Swift és Travis Kelce esküvői meghívója - fotó!
Kiderült, milyen volt a meghívó.
Ez lehetett a gond Margaret Qualley házasságával
Ez lehetett a gond Margaret Qualley házasságával
Kiderült, mi lehetett a baj.

0 felhasználónak tetszik: