Ezt állítja legalábbis egy brit idegsebész, akit rögtön agyhalottnak neveztek kijelentése miatt. Kutatásában azonban mindent tisztáz.
A teljes cikkhez kattints ide!
Kegyetlenség a tanulók számára a koránkelés
2013. április 25. 16:36
Én általában 8 órát alszom naponta. Így érettségi előtt kicsivel több mint egy héttel igyekszem kipihenni magam , de sokszor még így is fáradtan kelek fel. Viszont én kilenckor a tv-t is kikapcsolom mert tudom hogy ha éjfélig tévéznék akkor nem bírnék figyelni az órákon.
2013. április 25. 16:38
Normálisabb is lenne, ha nem reggel 8-kor kezdődne az iskola és nem tartana sokszor mondjuk 3-ig, vagy fél négyig. Az USA-ban fél 9-kor kezdődik a tanítás, és délben vagy egy órás ebédidő. Délután is van még 2-3 óra, és nincs házifeladat, vagy csak nagyon kevés. És fura módon, ott pl. nem leterheltek a diákok. Meg lehetne oldani másképp is nálunk is, úgy, hogy nem terhelik le a diákokat tonnányi házival, meg nem egy nap 7-8 óra van, hanem mondjuk van 5 és minden nap öt. Sokkal jobb lenne.
2013. április 25. 16:40
Pontosan!Ez nem tesz jót a gyerekeknek,hogy 7 órakor fel kell kelni,és már 8 órakor iskolába kell menni.Teljesen kiveszi az ember energiáját.
2013. április 25. 16:41
Idézet (annp @ 2013.04.25. 16:40)
Pontosan!Ez nem tesz jót a gyerekeknek,hogy 7 órakor fel kell kelni,és már 8 órakor iskolába kell menni.Teljesen kiveszi az ember energiáját.
Én bejárós koromban reggel 6-kor keltem, hogy időben beérjek suliba. És sokszor délután 5-kor értem haza.
2013. április 25. 16:44
Az a Lány blogjavisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 13.03.16. Hozzászólás: 182 Csatolások: 0 Azonosító: 197996 offline |
Hát, ezt elküldhetnék a Parlamentbe is, mert kurvára elegem van a 0. óra tesiből....
2013. április 25. 16:45
XxCrazyn3ssxXwarrior |
Csoport: Tag Csatlakozott: 12.05.30. Hozzászólás: 1834 Csatolások: 19 Azonosító: 176832 offline |
Charlotte Benning egyetértek.!
2013. április 25. 16:54
Idézet (Az a Lány blogja @ 2013.04.25. 16:44)
Hát, ezt elküldhetnék a Parlamentbe is, mert kurvára elegem van a 0. óra tesiből..
Nálunk is volt egy időben párszor nulladik óra, mire rájöttek, hogy a bejárók - az osztályom 99%-a - nem tud beérni, mert nincs se busz, se vonat olyan korán. Akkoriban ugyanis még Oroszlányból nem volt közvetlen járat Komáromba, csak busszal lehetett Tatabányára menni, onnan meg vonattal Komáromig. De Oroszlány meg Környe felől olyan korán nem volt busz, a vasút meg még nem volt kiépítve. Jó, én sem tatabányai, sem oroszlányi, sem környei nem vagyok, de én meg egyszál magam nem voltam hajlandó ötkor kelni. Ahogy az egy szem komáromi osztálytársunk sem akart korán kelni.
2013. április 25. 16:55
selena arwa |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.09.10. Hozzászólás: 777 Csatolások: 37 Azonosító: 134550 offline |
Charlotte Benning teljesen igazad van!
2013. április 25. 16:56
selena_taylor_fan |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.06.18. Hozzászólás: 1879 Csatolások: 108 Azonosító: 153268 offline |
Nem a koránkeléssel van baj,hanem az oktatási rendszerrel.Túl sokat várnak el manapság a diákoktól.Nem beszélve arról,hogy sok helyen bemennel reggel 8-ra az iskolába és hazaérnak kb. délután 5-re,és még tanuljonak is a következő napra.
2013. április 25. 16:56
BubuMaci6277új tag |
Csoport: Tag Csatlakozott: 12.08.01. Hozzászólás: 74 Csatolások: 0 Azonosító: 182131 offline |
Idézet (Charlotte Benning @ 2013.04.25. 16:38)
Normálisabb is lenne, ha nem reggel 8-kor kezdődne az iskola és nem tartana sokszor mondjuk 3-ig, vagy fél négyig. Az USA-ban fél 9-kor kezdődik a tanítás, és délben vagy egy órás ebédidő. Délután is van még 2-3 óra, és nincs házifeladat, vagy csak nagyon kevés. És fura módon, ott pl. nem leterheltek a diákok. Meg lehetne oldani másképp is nálunk is, úgy, hogy nem terhelik le a diákokat tonnányi házival, meg nem egy nap 7-8 óra van, hanem mondjuk van 5 és minden nap öt. Sokkal jobb lenne.
Hogy lehet összehasonlítani az itteni oktatást pl. az amerikaival? Mármint hát persze, jobb lenne itt is, ha nem lennének a gyerekek leterhelve, de ha csökkentik az óraszámot, akkor még a gyerkőcök húzzanak rá plusz 2-3 évet a sulira. Amerikához képest Európában (vagy vegyük inkább csak Mo-ot, mert nyilván más nemzetről nem tudok nyilatkozni) sokkal több tudást próbálnak beletömni a gyerekek fejébe. Ezzel most nem a sztereotípiát próbálom erősíteni, miszerint az amcsik buták, de tény, hogy ők elsősorban a saját országuk földrajzát, történelmét és irodalmát tanulják. A világ többi részét pedig azok ismerhetik meg, akik főiskolára, egyetemre kerülnek és felveszik azokat a tantárgyakat, aminek keretein belül ezeket megtanulhatják. Jóhogy kevesebb órára járnak. Plusz az USÁ-ban kompetencia alapú oktatás folyik, aminek látom előnyét is, meg hátrányát is, de ebbe most nem folynék bele. Éppen ezért a rendes tanórák után vannak azok a szakkörök, amikkel erősitik a gyerekek már amúgy meglévő tehetségét.
Tudom, ennek most a korán keléshez nem sok köze volt, csak furcsa számomra az összehasonlítás
2 felhasználónak tetszik:
Pöttömke,
Sally Sparrow
2013. április 25. 16:57
Én kb 7-8 órát alszok, de még így is nagyon fárad szoktam lenni. És mivel én 7.osztályba járok és nekünk kell megszervezni a 8.-osok ballagását van úgy, hogy fél 6-ra már a suliban kell lennem. És emellett szinte minden nap 6 órám van és nagyon sok házit kapok. Ez nagyon kimerítő.
2013. április 25. 17:01
nagy ügy 5 kor kelek mindennap, és 3 de inkább 4 kor meg haza érek.....én a járatokat sűríteném mert azzal van itt a baj...a tanulás jó úgy ahogy van, így is túl sok a hülye nem?
2013. április 25. 17:02
Idézet (BubuMaci6277 @ 2013.04.25. 16:56)
Hogy lehet összehasonlítani az itteni oktatást pl. az amerikaival? Mármint hát persze, jobb lenne itt is, ha nem lennének a gyerekek leterhelve, de ha csökkentik az óraszámot, akkor még a gyerkőcök húzzanak rá plusz 2-3 évet a sulira. Amerikához képest Európában (vagy vegyük inkább csak Mo-ot, mert nyilván más nemzetről nem tudok nyilatkozni) sokkal több tudást próbálnak beletömni a gyerekek fejébe. Ezzel most nem a sztereotípiát próbálom erősíteni, miszerint az amcsik buták, de tény, hogy ők elsősorban a saját országuk földrajzát, történelmét és irodalmát tanulják. A világ többi részét pedig azok ismerhetik meg, akik főiskolára, egyetemre kerülnek és felveszik azokat a tantárgyakat, aminek keretein belül ezeket megtanulhatják. Jóhogy kevesebb órára járnak. Plusz az USÁ-ban kompetencia alapú oktatás folyik, aminek látom előnyét is, meg hátrányát is, de ebbe most nem folynék bele. Éppen ezért a rendes tanórák után vannak azok a szakkörök, amikkel erősitik a gyerekek már amúgy meglévő tehetségét.
Tudom, ennek most a korán keléshez nem sok köze volt, csak furcsa számomra az összehasonlítás
Így sem végeznek nálunk az éves tananyaggal. Akkor meg már édesmindegy, hogy napi 5, vagy 7 órája van a gyereknek és mikor kezdődik az iskola. Amúgy tisztában vagyok az amerikai oktatással, köszönöm szépen. Csak nálunk is ez a fajta mód lenne célravezetőbb, nem a régi poroszos módszer, hogy nyomjunk bele minden felesleget a diákok fejébe, hadd szakadjanak meg.
Mellesleg, szégyen, hogy a magyar iskolákban többet tanulunk a külföldi országokról, mint a saját országunk történelméről. Nem a saját hazánk a fontosabb? Az USA-ban jól csinálják, nem tömik felesleges dolgokkal a nebulók fejét, viszont az ottani diákok tisztában vannak a saját hagyományaikkal, a törvényekkel, a saját történelmükkel, tudják a Himnuszt (amit már az óvodában megtanítanak nekik), és fel tudják sorolni az elnökeiket elsőtől a mostaniig. Nálunk hány középiskolás diák ismeri vajon a Himnuszt? És hány tudja felsorolni a királyainkat? Nem sok, és ez sajnálatos.
2 felhasználónak tetszik:
Beyla,
Alison Lerman
2013. április 25. 17:11
Pofikaa |
Csoport: Tag Csatlakozott: 13.02.19. Hozzászólás: 710 Csatolások: 0 Azonosító: 196356 offline |
Teljesen igaz! Habár én 2 percre lakok az iskolától, van vidéki osztálytársam(nem is egy), és elég borzalmas néha hallani(meg látni),hogy mikor kel, meg milyen fáradt. Sz*r ez a magyar rendszer úgy, ahogy van...
1 felhasználónak tetszik:
Charlotte Benning
Emma Stone leborotválta a haját
Emma Stone leborotválta a haját
Borotvált fejjel debütált egy SNL partin.
Selena Gomez: "Nem érdekel, hogy nem nézek ki piszkafának"
Selena Gomez: "Nem érdekel, hogy nem nézek ki piszkafának"
Kiosztotta a kommentelőket.
Újabb nyomot találtak Liam Payne halálának ügyében
Újabb nyomot találtak Liam Payne halálának ügyében
Újabb fejlemények történtek.
Ezért árulta el Shawn Mendes, hogy majdnem apa lett
Ezért árulta el Shawn Mendes, hogy majdnem apa lett
Elmesélte, miért árulta el.
Ariana Grande Instagramon is felvállalta új szerelmét
Ariana Grande Instagramon is felvállalta új szerelmét
Hivatalosan is felvállalta.