Starity

Kegyetlenség a tanulók számára a koránkelés

6 oldal 1 2 3 4 5 6
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2013. április 25. 16:31 #1
- törölt felhasználó -    
Ezt állítja legalábbis egy brit idegsebész, akit rögtön agyhalottnak neveztek kijelentése miatt. Kutatásában azonban mindent tisztáz.
A teljes cikkhez kattints ide!
1 felhasználónak tetszik: Alison Lerman
2013. április 25. 16:35 #2
- törölt felhasználó -    
Igaza van az idegsebésznek
2013. április 25. 16:36 #3
- törölt felhasználó -    
Én általában 8 órát alszom naponta. Így érettségi előtt kicsivel több mint egy héttel igyekszem kipihenni magam , de sokszor még így is fáradtan kelek fel. Viszont én kilenckor a tv-t is kikapcsolom mert tudom hogy ha éjfélig tévéznék akkor nem bírnék figyelni az órákon.
2013. április 25. 16:37 #4
Bocii98
Bocii98

StátuszA rockerek meghalnak,de a rock örök!
  Csoport: Tag
Hozzászólás: 532
Csatolások: 0
Azonosító: 195695
Ez jó cikk lett.Tényleg jó lenne reggelente többet aludni.Hiába fekszem le este korán,reggel csak fáradt vagyok...
2013. április 25. 16:38 #5
- törölt felhasználó -    
Normálisabb is lenne, ha nem reggel 8-kor kezdődne az iskola és nem tartana sokszor mondjuk 3-ig, vagy fél négyig. Az USA-ban fél 9-kor kezdődik a tanítás, és délben vagy egy órás ebédidő. Délután is van még 2-3 óra, és nincs házifeladat, vagy csak nagyon kevés. És fura módon, ott pl. nem leterheltek a diákok. Meg lehetne oldani másképp is nálunk is, úgy, hogy nem terhelik le a diákokat tonnányi házival, meg nem egy nap 7-8 óra van, hanem mondjuk van 5 és minden nap öt. Sokkal jobb lenne.
2 felhasználónak tetszik: Bogi13, rencsi95
2013. április 25. 16:40 #6
- törölt felhasználó -    
Pontosan!Ez nem tesz jót a gyerekeknek,hogy 7 órakor fel kell kelni,és már 8 órakor iskolába kell menni.Teljesen kiveszi az ember energiáját.
2013. április 25. 16:41 #7
- törölt felhasználó -    
Idézet (annp @ 2013.04.25. 16:40)
Pontosan!Ez nem tesz jót a gyerekeknek,hogy 7 órakor fel kell kelni,és már 8 órakor iskolába kell menni.Teljesen kiveszi az ember energiáját.

Én bejárós koromban reggel 6-kor keltem, hogy időben beérjek suliba. És sokszor délután 5-kor értem haza.
2013. április 25. 16:43 #8
Genie137
Genie137
visszatérő vendég

StátuszЯ♥K
Hozzászólás: 375
Csatolások: 5
Azonosító: 180101
a címben megfogalmazott állítást én már ezer éve mondogatom a szüleimnek...
2013. április 25. 16:44 #9
Az a Lány blogja
Az a Lány blogja
visszatérő vendég

Státuszhttp://azalanyblogja.blogspot.hu/ Olvass! :*
Hozzászólás: 182
Azonosító: 197996
Hát, ezt elküldhetnék a Parlamentbe is, mert kurvára elegem van a 0. óra tesiből....
2013. április 25. 16:45 #10
XxCrazyn3ssxX
XxCrazyn3ssxX
warrior

Státuszx_O
Hozzászólás: 1834
Csatolások: 19
Azonosító: 176832
Charlotte Benning egyetértek.!smileeee.gif
2013. április 25. 16:47 #11
Lizania
Lizania
lied

Státusz"Színház az egész világ, és színész benne minden férfi és nő"
Hozzászólás: 3169
Csatolások: 1228
Azonosító: 163471
Én átlag 7 órát alszom, de ha korábbra kell menni, akkor csak 4 vagy 5 órát, néha 6-ot. Elképesztő milyen alvászavarral küzdök ohmy.gif
2013. április 25. 16:54 #12
- törölt felhasználó -    
Idézet (Az a Lány blogja @ 2013.04.25. 16:44)
Hát, ezt elküldhetnék a Parlamentbe is, mert kurvára elegem van  a 0. óra tesiből..

Nálunk is volt egy időben párszor nulladik óra, mire rájöttek, hogy a bejárók - az osztályom 99%-a - nem tud beérni, mert nincs se busz, se vonat olyan korán. Akkoriban ugyanis még Oroszlányból nem volt közvetlen járat Komáromba, csak busszal lehetett Tatabányára menni, onnan meg vonattal Komáromig. De Oroszlány meg Környe felől olyan korán nem volt busz, a vasút meg még nem volt kiépítve. Jó, én sem tatabányai, sem oroszlányi, sem környei nem vagyok, de én meg egyszál magam nem voltam hajlandó ötkor kelni. Ahogy az egy szem komáromi osztálytársunk sem akart korán kelni.
2013. április 25. 16:55 #13
selena arwa
selena arwa

Státuszdon't let them see
Hozzászólás: 777
Csatolások: 37
Azonosító: 134550
Charlotte Benning teljesen igazad van!
2013. április 25. 16:56 #14
selena_taylor_fan
selena_taylor_fan
Hozzászólás: 1879
Csatolások: 108
Azonosító: 153268
Nem a koránkeléssel van baj,hanem az oktatási rendszerrel.Túl sokat várnak el manapság a diákoktól.Nem beszélve arról,hogy sok helyen bemennel reggel 8-ra az iskolába és hazaérnak kb. délután 5-re,és még tanuljonak is a következő napra.
2013. április 25. 16:56 #15
BubuMaci6277
BubuMaci6277
új tag

StátuszProvehito In Altum
Hozzászólás: 74
Azonosító: 182131
Idézet (Charlotte Benning @ 2013.04.25. 16:38)
Normálisabb is lenne, ha nem reggel 8-kor kezdődne az iskola és nem tartana sokszor mondjuk 3-ig, vagy fél négyig. Az USA-ban fél 9-kor kezdődik a tanítás, és délben vagy egy órás ebédidő. Délután is van még 2-3 óra, és nincs házifeladat, vagy csak nagyon kevés. És fura módon, ott pl. nem leterheltek a diákok. Meg lehetne oldani másképp is nálunk is, úgy, hogy nem terhelik le a diákokat tonnányi házival, meg nem egy nap 7-8 óra van, hanem mondjuk van 5 és minden nap öt. Sokkal jobb lenne.

Hogy lehet összehasonlítani az itteni oktatást pl. az amerikaival? Mármint hát persze, jobb lenne itt is, ha nem lennének a gyerekek leterhelve, de ha csökkentik az óraszámot, akkor még a gyerkőcök húzzanak rá plusz 2-3 évet a sulira. Amerikához képest Európában (vagy vegyük inkább csak Mo-ot, mert nyilván más nemzetről nem tudok nyilatkozni) sokkal több tudást próbálnak beletömni a gyerekek fejébe. Ezzel most nem a sztereotípiát próbálom erősíteni, miszerint az amcsik buták, de tény, hogy ők elsősorban a saját országuk földrajzát, történelmét és irodalmát tanulják. A világ többi részét pedig azok ismerhetik meg, akik főiskolára, egyetemre kerülnek és felveszik azokat a tantárgyakat, aminek keretein belül ezeket megtanulhatják. Jóhogy kevesebb órára járnak. Plusz az USÁ-ban kompetencia alapú oktatás folyik, aminek látom előnyét is, meg hátrányát is, de ebbe most nem folynék bele. Éppen ezért a rendes tanórák után vannak azok a szakkörök, amikkel erősitik a gyerekek már amúgy meglévő tehetségét.
Tudom, ennek most a korán keléshez nem sok köze volt, csak furcsa számomra az összehasonlítás smileeee.gif
2 felhasználónak tetszik: Pöttömke, Sally Sparrow
2013. április 25. 16:57 #16
- törölt felhasználó -    
Én kb 7-8 órát alszok, de még így is nagyon fárad szoktam lenni. És mivel én 7.osztályba járok és nekünk kell megszervezni a 8.-osok ballagását van úgy, hogy fél 6-ra már a suliban kell lennem. És emellett szinte minden nap 6 órám van és nagyon sok házit kapok. Ez nagyon kimerítő. unsure.gif
2013. április 25. 16:58 #17
- törölt felhasználó -    
Ez ember kínzás biggrin.gif laugh.gif
2013. április 25. 17:01 #18
- törölt felhasználó -    
nagy ügy 5 kor kelek mindennap, és 3 de inkább 4 kor meg haza érek.....én a járatokat sűríteném mert azzal van itt a baj...a tanulás jó úgy ahogy van, így is túl sok a hülye nem?
2013. április 25. 17:02 #19
- törölt felhasználó -    
Idézet (BubuMaci6277 @ 2013.04.25. 16:56)
Hogy lehet összehasonlítani az itteni oktatást pl. az amerikaival? Mármint hát persze, jobb lenne itt is, ha nem lennének a gyerekek leterhelve, de ha csökkentik az óraszámot, akkor még a gyerkőcök húzzanak rá plusz 2-3 évet a sulira. Amerikához képest Európában (vagy vegyük inkább csak Mo-ot, mert nyilván más nemzetről nem tudok nyilatkozni) sokkal több tudást próbálnak beletömni a gyerekek fejébe. Ezzel most nem a sztereotípiát próbálom erősíteni, miszerint az amcsik buták, de tény, hogy ők elsősorban a saját országuk földrajzát, történelmét és irodalmát tanulják. A világ többi részét pedig azok ismerhetik meg, akik főiskolára, egyetemre kerülnek és felveszik azokat a tantárgyakat, aminek keretein belül ezeket megtanulhatják. Jóhogy kevesebb órára járnak. Plusz az USÁ-ban kompetencia alapú oktatás folyik, aminek látom előnyét is, meg hátrányát is, de ebbe most nem folynék bele. Éppen ezért a rendes tanórák után vannak azok a szakkörök, amikkel erősitik a gyerekek már amúgy meglévő tehetségét.
Tudom, ennek most a korán keléshez nem sok köze volt, csak furcsa számomra az összehasonlítás smileeee.gif

Így sem végeznek nálunk az éves tananyaggal. Akkor meg már édesmindegy, hogy napi 5, vagy 7 órája van a gyereknek és mikor kezdődik az iskola. Amúgy tisztában vagyok az amerikai oktatással, köszönöm szépen. Csak nálunk is ez a fajta mód lenne célravezetőbb, nem a régi poroszos módszer, hogy nyomjunk bele minden felesleget a diákok fejébe, hadd szakadjanak meg.

Mellesleg, szégyen, hogy a magyar iskolákban többet tanulunk a külföldi országokról, mint a saját országunk történelméről. Nem a saját hazánk a fontosabb? Az USA-ban jól csinálják, nem tömik felesleges dolgokkal a nebulók fejét, viszont az ottani diákok tisztában vannak a saját hagyományaikkal, a törvényekkel, a saját történelmükkel, tudják a Himnuszt (amit már az óvodában megtanítanak nekik), és fel tudják sorolni az elnökeiket elsőtől a mostaniig. Nálunk hány középiskolás diák ismeri vajon a Himnuszt? És hány tudja felsorolni a királyainkat? Nem sok, és ez sajnálatos.
2 felhasználónak tetszik: Beyla, Alison Lerman
2013. április 25. 17:11 #20
Pofikaa
Pofikaa

StátuszLiam Dunbar <3
Hozzászólás: 710
Azonosító: 196356
Teljesen igaz! Habár én 2 percre lakok az iskolától, van vidéki osztálytársam(nem is egy), és elég borzalmas néha hallani(meg látni),hogy mikor kel, meg milyen fáradt. Sz*r ez a magyar rendszer úgy, ahogy van...
1 felhasználónak tetszik: Charlotte Benning
6 oldal 1 2 3 4 5 6
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!