A Pengét, az Underworld-et és a Buffy-t sem kellett volna kihagyni a cikkből. A Vámpírkrónikákból pedig még egy film készült, a Kárhozottak királynője.
Mellesleg a maiak közül a Vámpírnaplók a nagy kedvencem, van benne ugyan érzelmi szál, de nem túl nyálas és a vámpírok is hűek maradtak az elődökhöz, viszont az Alkonyat egy szánalmas vicc, csillogó csillámpónikkal.
Honnan jött és hol tart a vámpírőrület?
2013. május 30. 11:17
Candy_attackMonster |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.07.04. Hozzászólás: 1580 Csatolások: 0 Azonosító: 130532 offline |
2013. május 30. 13:46
Idézet (leyla113 @ 2013.05.30. 13:41)
azt sose értettem, hogy miért nem látszanak a tükörben... 0_o
Mert a vámpíroknak nincs lelkük. Legalábbis az olyanoknak, amik nem csillognak a napon.
2013. május 30. 14:13
kis_zsú |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.07.14. Hozzászólás: 845 Csatolások: 0 Azonosító: 131186 offline |
Bram Stoker Drakuláját többször megfilmesítették már. Az első 1931-ben jelent meg, és Blaskó, vagyis Lugosi Béla alakította benne Drakulát. Vlad Tepes pedig tényleg brutális ember volt: ha pl. egy faluban valaki valamilyen bűnt követett el, képes volt az egész falu lakosságát karóba húzatni. Egyébként Magyarországon Mátyás király börtönbe záratta, de 4 év után szabadon engedte, mert Vlad felesége Mátyás király unokatestvére volt. Én a haláláról azt olvastam, hogy a saját emberei azért ölték meg, mert amikor nézte egy dombról, hogyan harcolnak katónái, azok töröknek nézték, és legyilkolták. Anne Ricének másik megfilmesített könyve, a Kárhozottak királynője is jó volt. Az Interjú a vámpírralt, és a Drakulát olvastam ezek közül, a filmeket mind láttam. Amúgy jó cikk lett, mert szeretem a vámpíros könyveket/filmeket, igaz én inkább a régi vámpíros történeteknél maradok. Bár a mai vámpíros produkciók közül A vámpír, a vérfarkas és a szellemet (inkább az első 3 évadát) szeretem.
2013. május 30. 15:54
Winnie Sweetie |
Csoport: Tag Csatlakozott: 13.03.12. Hozzászólás: 911 Csatolások: 86 Azonosító: 197706 offline |
Gratulálok a cikkírónak, fantasztikus cikk lett!
Őszintén szólva mélyen elszomorít, hogy a mai fiataloknak a vámpírokról rögtön a Twilight csillogó diszkógömbjei vagy a Vámpírnaplók agyonjátszott szépfiúcskái és a vámpír-vérfarkas hibridek (ekkora hülyeséget még mindig nem tudom hogyan találtak ki).
Ráadásul mindkét 'sikertörténet' annyira szétszedi a vámpírmítoszt, hogy az nem igaz. Ezek már nem is vámpírok, hanem csillogó-villogó, szenvedélytől túlfűtött, tini-kedvenc vérivó lények.
Az Interjú a vámpírral és a Dracula pedig nagy kedvencem. Ott megmaradtak a hagyományos alapanyagnál, és nem tuszkolták bele a misztikus lényeket egy ostoba, tiniknek való skatulyába.
Erdélyi vérvonallal rendelkező emberként, mindig is érdekelt a vámpírizmus. Kutakodtam utána, megnéztem az erről szóló filmeket, és a mai filmek esetében valóban igaz az az elv, hogy nem minden az, aminek be akarják állítani.
Őszintén szólva mélyen elszomorít, hogy a mai fiataloknak a vámpírokról rögtön a Twilight csillogó diszkógömbjei vagy a Vámpírnaplók agyonjátszott szépfiúcskái és a vámpír-vérfarkas hibridek (ekkora hülyeséget még mindig nem tudom hogyan találtak ki).
Ráadásul mindkét 'sikertörténet' annyira szétszedi a vámpírmítoszt, hogy az nem igaz. Ezek már nem is vámpírok, hanem csillogó-villogó, szenvedélytől túlfűtött, tini-kedvenc vérivó lények.
Az Interjú a vámpírral és a Dracula pedig nagy kedvencem. Ott megmaradtak a hagyományos alapanyagnál, és nem tuszkolták bele a misztikus lényeket egy ostoba, tiniknek való skatulyába.
Erdélyi vérvonallal rendelkező emberként, mindig is érdekelt a vámpírizmus. Kutakodtam utána, megnéztem az erről szóló filmeket, és a mai filmek esetében valóban igaz az az elv, hogy nem minden az, aminek be akarják állítani.
1 felhasználónak tetszik:
Charlotte Benning
2013. május 30. 16:28
susurrusRickrolled |
Csoport: Tag Csatlakozott: 07.01.01. Hozzászólás: 2759 Csatolások: 5169 Azonosító: 22484 offline |
Mivel nem nagyon szeretem a vámpíros történeteket, nem is nagyon nézek ilyen témájú filmeket, de ha már igen, akkor számomra Francis Ford Coppola és Gary Oldman Drakulája a modernkori vámpíros filmek alfája és omegája
És köszönet a cikkért!
És köszönet a cikkért!
Charlotte Benning
2013. május 30. 16:44
kis_zsú |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.07.14. Hozzászólás: 845 Csatolások: 0 Azonosító: 131186 offline |
Susurrus! Szerintem is nagyon jó lett a Coppolás változat. Nagyon öltetes megoldások vannak benne, nagyon látványos. Gary Oldmant sok mindenben láttam, és itt is megmutatta, hogy milyen jó színész. Persze a többiek is jók voltak.
Charlotte Benning
2013. május 30. 16:55
pillango55visszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 12.05.26. Hozzászólás: 356 Csatolások: 0 Azonosító: 176513 offline |
Ahw Vlad Tepes Imádom Sok újdonságot megtudtam róla a Murderen Ő az igazi "vámpír"
Charlotte Benning
2013. május 30. 17:23
Számomra mindig is Drakula lesz A Vámpír, és ha már vámpíros filmről beszélünk, Lugosi Béla az all time favorit. Nézzétek meg, 100x jobb mint a tvájlájt.
2 felhasználónak tetszik:
Sally Sparrow,
Charlotte Benning
2013. május 30. 19:35
Danika2023új tag |
Csoport: Tag Csatlakozott: 13.04.27. Hozzászólás: 59 Csatolások: 0 Azonosító: 200963 offline |
Twilighter vagyok! és leszek is! :DDDD számomra a vámpírosdi azt jelenti, hogy vért isznak csodaszép teremtények. Jó lenne ha léteznének (habár én hiszek bennük ) és átváltoztattatnám magam.
2013. május 30. 19:35
Cher SugarRihanna Navy |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.12.20. Hozzászólás: 1869 Csatolások: 0 Azonosító: 165595 offline |
Ez nagyon érdekes cikk.Ezen még nem is gondolkodtam.:')
Aaa én nagy TVD fanatikus vagyok,imádom azt a sorozatot!
Aaa én nagy TVD fanatikus vagyok,imádom azt a sorozatot!
2013. május 30. 19:55
Gold Wolf1 |
Csoport: Tag Csatlakozott: 12.10.19. Hozzászólás: 677 Csatolások: 0 Azonosító: 187919 offline |
Winnie Sweetie a számból vetted ki a szót! Egyébként én csak az Éjsötét árnyékot tudom ajánlani, nem túlfűtött gagyi hülyeség és nagyon jól alakít nem meglepő módon benne Johnny Depp.
2013. május 30. 20:05
smoldiholdiúj tag |
Csoport: Tag Csatlakozott: 13.05.05. Hozzászólás: 31 Csatolások: 0 Azonosító: 201454 offline |
Amúgy a penge is vámpíros film , ugyan imádom a twilight-ot és a TVD-t is de nem csak azért mert jónak állítják be a vámpírokat az egyik ok amiért nagyon szeretem ezeket a filmeket azok a szereplők a többi maradjon az én titkom.
2013. május 30. 20:12
smoldiholdiúj tag |
Csoport: Tag Csatlakozott: 13.05.05. Hozzászólás: 31 Csatolások: 0 Azonosító: 201454 offline |
Amúgy felőlem nyugodtan jöhet még pár író akinek őrült ötletei vannak, mármint vámpír témában. és tuti hogy el is fogom olvasni.
Kapcsolódó sztárok
Chloë Grace Moretz felvállalta a másságát
Chloë Grace Moretz felvállalta a másságát
Chloë Grace Moretz coming outtolt.
Halloween 2024: lássuk kiknek öltöztek be a sztárok!
Halloween 2024: lássuk kiknek öltöztek be a sztárok!
Nézd meg, milyen jelmezt választottak!
Emma Stone leborotválta a haját
Emma Stone leborotválta a haját
Borotvált fejjel debütált egy SNL partin.
Selena Gomez: "Nem érdekel, hogy nem nézek ki piszkafának"
Selena Gomez: "Nem érdekel, hogy nem nézek ki piszkafának"
Kiosztotta a kommentelőket.
Megszületett Margot Robbie első gyermeke!
Megszületett Margot Robbie első gyermeke!
Édesanya lett a színésznő!
Ezért árulta el Shawn Mendes, hogy majdnem apa lett
Ezért árulta el Shawn Mendes, hogy majdnem apa lett
Elmesélte, miért árulta el.
Halloween Bieberéknél: nagyon cuki családi fotót posztolt Justin!
Halloween Bieberéknél: nagyon cuki családi fotót posztolt Justin!
Irtó cuki fotót rakott ki.
Kiderült, Meghan Markle milyen hivatalos megszólítást szeret
Kiderült, Meghan Markle milyen hivatalos megszólítást szeret
Kiderült, mit vár el hivatalos eseményen.