Starity

Minden, ami gasztronómia

2 oldal 1 2
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2013. október 31. 16:57 #21
Sally Sparrow
Sally Sparrow
Londonb*zi chenoista

StátuszSoy una chica húngara, chenoísta y apasionada por Londres.
  Csoport: Moderátor
Hozzászólás: 10970
Csatolások: 8081
Azonosító: 128114
Idézet (wiky96 @ 2013.10.29. 16:59)
Valaki kóstolta már az ország  tortáját? [...] A dobostorta után, ez lesz a következő, amit meg akarok csinálni. wink.gif

Én nem, de szívesen megkóstolnám. De az ország tortáinak pontos és hivatalos receptje állítólag 7 pecsétes titok... Hol lehet megszerezni? biggrin.gif

A tortám a marcipánbevonattal nem lett olyan szép, mint szerettem volna, így ennek bemutatásától most eltekintenék. rohog.gif Viszont megcsináltam a török rózsákat is, azok már egészen vállalhatóak. Igaz, lehettek volna még jobbak, de majd legközelebb. Első próbálkozásként én meg vagyok elégedve velük. biggrin.gif

http://kepfeltoltes.hu/131031/rozsak_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
2 felhasználónak tetszik: Shenayla, Beyla
2013. november 02. 19:30 #22
- törölt felhasználó -    
Hát én egy videót láttam, ahol azt az ország tortáját csinálták, amiben alma meg mák van. Asszem az a 2012-es... Ebből gondoltam, hogy akkor az idei is meg van valahol... biggrin.gif De lehet, hogy akkor az nem az igazi, csak valami háziasszony változat... rolleyes.gif

Egyébként én most találtam egy tök jó receptet, karamell torta. Pedig a dobos torta receptét kerestem, és valahogy rábukkantam erre, és mondom ezt muszáj megcsinálnom. De rohadt drága, 6 doboz tejszín kell bele, és 3 tábla fehércsoki, és most anyu ment le a boltba, és Milka csokit vett. ohmy.gif (elfelejtettem mondani neki, hogy a sz*r, Sparos csoki is jó lesz) Hát sajnáltam fölhasználni a sütéshez. Úgyhogy ha ez nem sikerül, én fölvágom az ereimet... rohog.gif Ja, egyébként nem is tudom miért ezt választottam, mert nem szererem se a karamellt, se a fehér csokit, és a Milkát se, én inkább Bocis vagyok.
A krémet már bekevertem, mert egy éjszakát állnia kell. Eddig olyan, amilyennek lennie kell. Holnap pedig már csak ki kell habosítani, megsütni a piskótát és megtölteni. Ha elviselhető külseje lesz, hozok képet is. laugh.gif

Ja, és Sally Sparrow! Nagyon szépek a rózsák! wink.gif Én sajnálnám megenni őket... laugh.gif
2 felhasználónak tetszik: Sally Sparrow, Beyla
2014. július 18. 01:12 #23
Beyla
Beyla
carter

StátuszÉljen a szabadszólás joga! :)
  Csoport: Kitiltott
Hozzászólás: 8612
Csatolások: 2491
Azonosító: 186418
Szánom-bánom bűnömet, de tavaly október óta fakanalat sem fogtam és a hőn áhított tejberizsemet tegnap csináltam meg. A família úgy befalta az egészet, hogy mire haza értem a páromtól, semmi sem maradt belőle, pedig állításuk szerint utálják a tejberizst. Állítólag nagyon finom volt, párom is dicsérte, viszont én egy kicsit émelyítőnek éreztem. Vanília rudat főztem bele, ám valaki nem tudja véletlenül, hogy a vaníliát meddig szabad benne hagyni? Randomban kóstolgattam és amikor úgy gondoltam, hogy szerintem elég, kivettem, viszont erősnek éreztem. A bajom még az volt, hogy a rizs nem főtt meg rendesen, pedig úgy főztem meg 7,50 deci tejjel és egy deci vízzel több mint fél óráig, ahogyan a recept írta, ám mégsem puhult meg teljesen. Tovább rotyogtatni sem tudtam, mert kezdte odakapni az alját. Tipp esetleg, hogy mit sikerült elbaltázni? unsure.gif
2014. július 18. 17:43 #24
- törölt felhasználó -    
Idézet (Beyla @ 2014.07.18. 01:12)
Szánom-bánom bűnömet, de tavaly október óta fakanalat sem fogtam és a hőn áhított tejberizsemet tegnap csináltam meg. A família úgy befalta az egészet, hogy mire haza értem a páromtól, semmi sem maradt belőle, pedig állításuk szerint utálják a tejberizst. Állítólag nagyon finom volt, párom is dicsérte, viszont én egy kicsit émelyítőnek éreztem. Vanília rudat főztem bele, ám valaki nem tudja véletlenül, hogy a vaníliát meddig szabad benne hagyni? Randomban kóstolgattam és amikor úgy gondoltam, hogy szerintem elég, kivettem, viszont erősnek éreztem. A bajom még az volt, hogy a rizs nem főtt meg rendesen, pedig úgy főztem meg 7,50 deci tejjel és egy deci vízzel több mint fél óráig, ahogyan a recept írta, ám mégsem puhult meg teljesen. Tovább rotyogtatni sem tudtam, mert kezdte odakapni az alját. Tipp esetleg, hogy mit sikerült elbaltázni? unsure.gif

Az az igazság, hogy még soha nem főztem tejberizst, mert rühellem, szóval nem nagyon értek hozzá, de nem lehet, hogy nagy lángon főzted és azért nem puhult meg? Én ha rízst főzök mindig a legkisebb lángra állítom, hogy jó lassan főljön, legyen ideje megpuhulni, és még utána is hagyom állni kicsit. Nem tudom mennyire kell másképp csinálni a tejberizst, de nekem hirtelen ez jutott most eszembe. smileeee.gif
Vaníliarúddal kapcsolatban meg nincs ötletem, mert még nem használtam igazi vaníliát. rolleyes.gif

Nálunk ma lasagne volt kovászos uborkával. Annyival csináltam ma másképp a szokásosnál, hogy darált hús helyett sonkaszalámit tettem bele, kis kockákra vágva. De nekem így jobban is ízlett, mert utálom mikor ilyen kis rágós darabok vannak a húsban.
És pár napja voltam a papámmal az erdőben gombászni, és találtam négy gombát! w00t.gif Meg is főztük papámmal egyik nap ebédre, nagyon finom lett, az egész család dicsérte.
1 felhasználónak tetszik: Beyla
2014. augusztus 27. 17:32 #25
- törölt felhasználó -    
Fölmentem ma apuhoz, és ezt sikerült összehoznunk. Igazából én csak a segítő voltam, ő mondta, hogy mit hogy csináljak, mert ez a saját receptje volt. És minden elfogultság nélkül mondhatom, hogy a végeredmény isteni lett, nekem legalább is nagyon ízlett. Egyébként semmi extra, párolt zöldség van benne, brokkoli, gomba, meg csirkemell. Illetve még különböző fűszerek. A tetejét meg megszórtuk sajttal, és mindezt a mikróban készítettük el. Hoztam is haza egy nagy éthordóval, úgyhogy megvan a mai vacsorám és a holnapi ebédem. laugh.gif

Én pedig tegnap piskótatekercset készítettem, és meggylekvárral töltöttem meg. De máskor szerintem inkább valamilyen pudinggal fogom, azzal jobban szeretem, ez a lekváros nekem annyira nem jött be. happy.gif
1 felhasználónak tetszik: riri17
2 oldal 1 2
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!