Starity

Öt megdöbbentő tragédia, amit a közösségi médiának köszönhetünk

12 oldal 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2013. október 29. 19:53 #61
chapshe
chapshe
visszatérő vendég
 
StátuszKérlek titeket tanuljatok meg helyesen írni!!!!!!!!
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 10.04.30.
Hozzászólás: 420
Csatolások: 19
Azonosító: 126090
Offline offline
Ha valakit ennyire befolyásol az internet világa,az tényleg beteg volt már előtte is...kb. 10 éve használom az internetet/közösségi oldalakat...Annyiszor bántottak meg,és mit csináltam ilyenkor? kikapcsoltam a gépet aztán szevasz,néztem a TV-t stb...
2013. október 29. 19:54 #62
- törölt felhasználó -    
És ha most belegondolsz ezek nem rémtörténetek,ez nem kitaláció, ez valóban megtörtént. Igazából igazi vér folyt, és igazi emberek haltak meg. Ilyenkor mindig az jár a fejembe, hogy mit érezhet az az ember. Az az ember akit mindennap szekálnak és mindennap utálkozó leveleket kap. És visszagondolsz arra, te hányszor voltál bunkó valakivel. És ilyenkor a sztárok is eszembe jutnak. A sztárok. Akik mindennap úgy mennek fel egy közösségi oldalra hogy tudják, valaki úgyis fikázza őket. És ha rájössz hogy te is használod ezeket az oldalakat és te is regisztrálva vagy ezekre. És hogy ugyanúgy veled is megtörténhetett volna. Megdöbbentő ohmy.gif
u.i: Gratulálok a cikk írónak, nagyon jó lett! smileeee.gif
2013. október 29. 19:54 #63
Phann
Phann
visszatérő vendég
 
StátuszCheating
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 13.07.29.
Hozzászólás: 224
Csatolások: 0
Azonosító: 207595
Offline offline
Hány embernek kell még meghalni ahhoz, hogy a fiatal plázacicák rájöjjenek, hogy ezzel mekkora baj csinálnak.Mert általában Ők azok, akik már nem tudnak eleget magukkal foglalkozni, unalmas az életük és más ártatlan embereket bántanak.
2013. október 29. 19:56 #64
Luna0026
Luna0026
 
StátuszYou could be a bad motherfucker
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 13.08.25.
Hozzászólás: 939
Csatolások: 0
Azonosító: 210400
Offline offline
sad.gif most olyan szomorú lettem :'(
2013. október 29. 20:01 #65
Eszti0305
Eszti0305
szjger.♥
 
StátuszKORN
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 13.04.28.
Hozzászólás: 1039
Csatolások: 3
Azonosító: 201010
Offline offline
Hát köszönet ezért a cikkért,mert rengeteg igazság van itt leírva.Én személy szerint sosem voltam az ilyesféle közösségi portálok rabja,manapság már abszolút nem kötnek le,egyszerűen nem értem,hogy lehet órákat,sőt napokat ücsörögni az ilyen oldalak előtt,mert egy idő után már tényleg semmi újat nem mutatnak,és unalmas lesz az egész.Egyedül a Starity,amire napi rendszerességgel feljárok,és ezt az oldalt meg is szerettem.
Annyi biztos,hogy nagy mértékben butítja a társadalmat az internet,és az összes közösségi portál.Nagyon,nagyon rossz irányba haladunk.Az ilyen szekálódások van,amikor rólam leperegnek (ha interneten,névtelenül íródnak,akkor biztosan),van,amikor kissé engem is jobban megérintenek (ha mondjuk szemtől szemben történik). De mivel nem vagyunk egyformák,van,aki mindkét esetet nehezen viseli.Borzasztó az összes eset,akik ez miatt menekültek az öngyilkosságba.Bár a felsorolt esetek közül van olyan,ami nem is az internethez kapcsolódik igazán,hanem szimplán tényleg az elmével vannak komoly gondok (például az első kettő határozottan ilyen).Az ilyen szekálódásoknak,amik interneten és/vagy szemtől szemben történnek,sosem láttam értelmét.Miért jó az egy embernek,ha a másikat a földig alázhatja,és beletaposhat a lelkébe? Számomra felfoghatatlan.Ezen muszáj lenne változtatni,mert nem szabad,hogy ez szélesebb körökben is elterjedjen...
2 felhasználónak tetszik: Beyla, MadHatter
2013. október 29. 20:01 #66
kami98
kami98
 
Státusz"Life itself is worth living for." - JA
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 10.10.30.
Hozzászólás: 1305
Csatolások: 0
Azonosító: 137470
Offline offline
omfg ohmy.gif ez..ez durva ohmy.gif
pannuska teljes mértékben egyetértek veled. Én is gépfüggő vagyok, Facebook és Ask.fm nélkül nem tudok létezni. *-* ohmy.gif biggrin.gif
2013. október 29. 20:08 #67
Jody
Jody
not quite my tempo
 
StátuszChester
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 13.06.23.
Hozzászólás: 2249
Csatolások: 352
Azonosító: 204319
Offline offline
Az internet ágens eszköz. Adó és vevő szerepek kapcsolata. Önmagában egy okos találmány. (Bár néha elcsodálkozom azon, hogy néhányan miképp tudták egyáltalán bekapcsolni a számítógépet.)

Az első esetben a szülők okolhatók a történtekért. Időben felismerhették volna fiuk problémáját, a függőséget.

Ha nem éltek együtt, akkor miért nem váltak el? - Egyébként nem értem hogyan érhetnek el olyan szintre, hogy egy honlaptól függenek. Ami nincs beállítva, kirakva az nem is létezik.

Mikor ártatlanok életét oltják ki, az a legelszomorítóbb. Az erőszakos filmek kiválthatták ezt a - csúnyán fogalmazva - kíváncsiságot, aki amúgy is fogékony erre, meg főleg.

Könyörgöm, aki nem tudja elviselni a névtelen rágalmakat miért regisztrál ilyen helyekre, vagy miért nem törli magát?! Az ehhez hasonló siteokat ezért csinálják, hogy felhergeljék a népet. Most hogy ha vlki az első ilyet megkapja(fészbúkon, aszkon), az jó neki, hogy utána folyamatosan olvassa és aztán felvágja az ereit? A szülők megint merre szédelegnek?
2 felhasználónak tetszik: Beyla, MadHatter
2013. október 29. 20:11 #68
MercuryFan
MercuryFan
visszatérő vendég
    Csoport: Tag
Csatlakozott: 13.10.01.
Hozzászólás: 329
Csatolások: 0
Azonosító: 212783
Offline offline
Nagyon jó cikk lett!

Én csak azt nem értem, hogy ezeknek a fiataloknak a szülei miért nem tesznek semmit? Miért hagyják, hogy a problémák idáig fajuljanak?
2013. október 29. 20:11 #69
SHSophie2000
SHSophie2000
hi.
 
Státusz*nem vagyok aktív, csak olvasni járok már*
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 12.09.15.
Hozzászólás: 1798
Csatolások: 48
Azonosító: 186050
Offline offline
De ez is főként hol történik meg? Persze,hogy Amerikában és ennek az a sok sznob ri*c és p*cs az oka akik abban lelik örömüket,hogy másokat aláznak meg és tépnek apró cafatokra lelkileg!! Hány halálos áldozat kell még kérdezem én? Hány ahhoz,hogy az emberek végre felfogják a helyzet súlyosságát??!! Ebből a szempontból szerencsés vagyok,hogy olyan helyen tanulhatok és élhetek ahol ezek a dolgok nem azt mondom,hogy nincsenek,de nincsenek elvadulva.
2013. október 29. 20:12 #70
- törölt felhasználó -    
Hány embernek kell még meghalnia ahhoz, hogy az emberek rájöjjenek a szavaknak súlya van?!
2013. október 29. 20:13 #71
itsjustme
itsjustme
Molkoholic
    Csoport: Tag
Csatlakozott: 12.04.07.
Hozzászólás: 6609
Csatolások: 1000
Azonosító: 172899
Offline offline
először is köszönöm ezt a remek cikket, bár eddig is tudtam, hogy milyen negatív hatással van az emberekre a szociális média, de ez mégis ledöbbentett, valamint azt hiszem, ennek hatására nyertek 100%-osan értelmet az egyik kedvencemtől származó "the applications are the blame for all my sorrow and my pain of feeling so alone. i got too many friends, too many people that i'll never meet and i'll never be there for..." sorok.
ijesztő, hogy milyen szinten tönkreteheti az ember életét az, hogy megy a többiek után, hogy már csak azért is beregisztrál a különféle közösségikre, hogy ne lógjon ki a sorból, vagy épp ne nézzék le azért, mert más a többi, bele sem gondolva abba, hogy a - jobb esetben csak - függőség milyen módon kihathat az életére, illetve ahogyan az itt felsorolt példák is mutatják, mennyire megváltoztathatják az embert, illetve mennyire kifordulhatnak önmagukból. ijesztő, hogy mennyire képesek függeni tőle, illetve ezekre alapozni az egész életüket.
egyszerűen döbbenetes ez az egész - tizenöt évesen embert ölni? bár itt biztos, hogy nagyobb szerepet játszott a családi háttér illetve a neveltetés is... ennél mégis azt tartom felháborítóbbnak, hogy sok ostoba ember - legtöbb esetben ugye a névtelenséget kihasználva - írogat másoknak, a szerencsétlen gyengébb lelkűeknek, őket hordják le mindennek, bele sem gondolva a tetteik következményébe. bele sem merek gondolni igazából, mi játszódhat le egy olyan ember fejében, aki tudatosan hajszol valakit az öngyilkosságba. egyszerűen undorító, hogy ilyen manipulálható és gerinctelen társadalomban élünk, illetve ennek a részei vagyunk.
csak az a baj, hogy erről mégsem ez a fejlődés tehet, hanem inkább az emberek hiúsága illetve feltűnésiviszketeksége. hogy az emberek képtelenek anélkül meglenni - tisztelet a kivételnek ugye -, hogy ne legyenek 0-24 facebookon, ne posztoljanak ki mindent, és ne töltögessenek fel magukról erotikusabbnál erotikusabb képeket, csak azért, hogy minél több "dicséretet" zsebelhessenek be. hiszen muszáj megmutatni, hogy ki mennyire jobb másoknál, muszáj fake "barátságokat" kötni azért, hogy kedveltebbnek és elismertebbnek tűnhessünk mások szemében - mintha ettől az ember egy picikét is többé válhatna... ha az nem lennének ennyire rászorulva akár ismeretlen emberek általi megerősítésre, nem tartanánk itt. és az a baj, hogy ez valószínűleg csak egyre rosszabb lesz, minden elmodernizálódik, mindenhol okostelefonok, okostévék, okosnemtudommik lesznek, és mindenféle mélyebb, emocionális tulajdonság teljesen ki fog pusztulni az emberekből. na meg persze már a hat éves kislány folyamatosan a neten lóg, ahelyett hogy a játszótéren szocializálódna, ez fog a természetessé válni, az efféle tragédiák száma meg természetesen egyre csak nőni.
szörnyen elszomorító, hogy személyesen, face-to-face már nem lehet beszélgetni, egyszerűen kihalt a személyes kapcsolatteremtés, mintha offline már nem létezhetnének barátságok, nem lehetne mély kapcsolatokat kialakítani - az ugye bár mellékes, hogy az internetes ismerettségek nagyrészének úgysem lesz sosem komolyabb folytatása, még az ember személyesen ismert barátai mindig ott lesznek - azaz lennének, ha a mai világban bárki képes lenne értékelni azt, ami személyesen ott van neki, és kilépni egy kicsit a való világba... rolleyes.gif

azt hiszem, most tényleg hálát adok, hogy nem lettem behálózva, ennek eredményeként heti maximum háromszor alkalmanként maximum tíz percet töltök el a csodálatos facebook nevezetű weboldalon... unsure.gif

bocsánat ha kicsit össze-vissza lett és zavaros... most kicsit felgyülemlettek bennem a gondolatok, és az igazat megvallva eléggé lesokkolt a cikk...
5 felhasználónak tetszik: Jody, Jolie_77, hayley4, Beyla, MadHatter
2013. október 29. 20:13 #72
adri001
adri001
 
Státuszzene kifejezi mindazt, ami szavakkal elmondhatatlan, mégsem maradhat kimondatlan
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 12.12.31.
Hozzászólás: 797
Csatolások: 245
Azonosító: 192844
Offline offline
ezek nagyon durvák unsure.gif
2013. október 29. 20:16 #73
- törölt felhasználó -    
Én is szoktam magamat dicsérni ask.fmen mellow.gif ( tudom hogy gáz vagyok) Utána néztem Alyssa Bustamante és van egy polónk ami tök ugyan olyan blink.gif (bár nagyi hozta Amerikából szóval nem meglepő)
2013. október 29. 20:23 #74
Hailie95
Hailie95
Ani_1D
 
StátuszSome people are blessings in your life, some are lessons.
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 11.08.21.
Hozzászólás: 7221
Csatolások: 0
Azonosító: 158900
Offline offline
sajnos valoban veszelyesek az ilyen dolgok ;/ rengeteg buta, szemet ember van. en twittert meg fb-t hasznalok mindennaposan de nem szoktam ilyen hulyesegeket is kiirni vagy ertelmetlen dolgokat.
2013. október 29. 20:25 #75
drfan
drfan
President Laura Roslin
 
StátuszI wish you all a merry and a happy!
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 11.11.19.
Hozzászólás: 1283
Csatolások: 0
Azonosító: 164095
Offline offline
Nem igazán értem, hogy mitől jobb a bántalmazó embereknek ettől. A gyilkossá váláshoz annyit tudnék mondani: ehhez mentális problémák is kellenek.
2013. október 29. 20:28 #76
H_rawrr
H_rawrr
visszatérő vendég
 
StátuszWhen I'm sad, I stop being sad, and be awesome instead.
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 13.07.04.
Hozzászólás: 371
Csatolások: 20
Azonosító: 205236
Offline offline
Én is napi szinten kapom a sértéseket Ask.fm-en (természetesen névtelenül) Az ilyet általában nem veszem figyelembe és törlöm. Persze azért rosszul esik, hogy valaki ilyet ír, úgy, hogy egyáltalán nem is ismer. Szánalmasnak és gusztustalannak tartom, azt, hogy valaki ismeretlenül és névtelenül szól be másoknak!
2013. október 29. 20:35 #77
Emma Love-Jones
Emma Love-Jones
új tag
 
Státusz?
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 13.10.11.
Hozzászólás: 15
Csatolások: 0
Azonosító: 213249
Offline offline
Nem a közösségi oldalakkal van a gond, hanem az emberekkel. Én tuti nem lettem volna azért öngyilkos mert valaki az anyám szakmáját, ócsárolja.:s ez beteges és Vastag Csabi Fan-nak 100%ban igaza van nagyon idegesítőek ezek a kis sz*pos csitrik as facen, a hülye képeikkelmeg hülye idézeteikkel,pl. az én osztálytársam Enikő is olyanokat szokot ki posztolni hogy ,,Ahány like annyi vágás a karomon" ezeken a szarokon úgy felidegeskedek,meg hogy szintén az Enikő csinálta azt hogy farmernadrágban és melltartóban feltette magát a facera és írták neki hogy rád fogom ki verni, akkor meg fel van háborodva,meg hogy írják neki hogy ribi.
2013. október 29. 20:35 #78
- törölt felhasználó -    
Hihetetlen! ohmy.gif
Mennyi ember hal meg azért mert kigúnyolják az emberek. Ami számomra a legelkeserítőbb, hogy ebbe a cikkbe csak 5-öt írtak le miközben ilyen öngyilkossági eset nap mint nap történik, és nem is egy. Annyira rossz irányba húzza az embereket az internet....Előbb gondolják végig, hogy mit tesznek, mert ez nem olyan dolog amit nevetve lehet mesélni, hogy: "én is piszkáltam, részben miattam halt meg". Valami döbbenet, hogy az emberek milyen nagynak érzik magukat, hogy másokat piszkálnak. Ez az utóbbi 4-5 év annyira el van cse.szve, ami részben a Facebooknak és társainak "köszönhető". Ezt leszámítva nagyon jó cikk lett, bár levette az esti hangulatom! smileeee.gif
2013. október 29. 20:36 #79
starity girl2000
starity girl2000
chill
 
StátuszDammit
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 12.09.07.
Hozzászólás: 5156
Csatolások: 172
Azonosító: 185641
Offline offline
Ez nagyon tanulságos cikk! Undorító és utálatos ez a viselkedés, amit ezek az elmebeteg piszkálódó sz*rházik művelnek a másikkal! Szégyenletes az ilyen, hogy örömüket lelik a bántalmazásban..
2013. október 29. 20:38 #80
ColorBird
ColorBird
くそくらえ
 
Státuszstan LOOΠΔ stan talent
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 13.01.06.
Hozzászólás: 1781
Csatolások: 4
Azonosító: 193475
Offline offline
Én csak Facebookot használok Starity-n kívűl és Twittert. Szerintem az ask.fm az egyik leghülyébb, és leghasznavehetetlen dolog. (Bocsánat a helyesírásomért, telefonról vagyok)
Az osztályomban is rengeteg barátom, ismerősömet ezek az oldalak tették tönkre, vagyis az ott unatkozó emberek.
De az egész az emberek eszén múlik, csak az a baj, hogy most már kevés embernek van.
12 oldal 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!