Starity

Öt megdöbbentő tragédia, amit a közösségi médiának köszönhetünk

12 oldal 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2013. október 29. 20:39 #81
Nomiii
Nomiii
visszatérő vendég
 
Státusz~no reason to stay is a good reason to go~
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 11.06.29.
Hozzászólás: 447
Csatolások: 0
Azonosító: 154155
Offline offline
jó cikk lett! smileeee.gif énis naponta használom a facebookot, és az instagramot, és énis regisztrálva vagyok az ask.fm-en, de azt nem használom, ahogy a twitteremet sem..felesleges ennyi dolog..elég ez a 2 smileeee.gif amúgy sajnálom az áldozatokak,és azokat akik öngyilkosok lettek..:/
2013. október 29. 20:39 #82
MadHatter
MadHatter
funkycrime
 
Státuszradiohead makes music for people who have trouble asking for ketchup at kfc
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 12.02.26.
Hozzászólás: 7352
Csatolások: 404
Azonosító: 170079
Offline offline
Az emberekkel van a gáz, nem a nettel, ami alapjába véve egy fantasztikus találmány. Hát nem tudom, engem is piszkáltak az interneten, de valahogy nem tudott érdekelni a dolog, nem is foglalkoztam vele, és ennyi. Abba is hagyták. Úgy bírom, mikor sokan annyira komolyan veszik ezeket az ask.fm-es, meg twitteres bántalmazásokat, hogy tragédiákba torkollik. Bár lehet, hogy csak én vagyok olyan laza, hogy hidegen hagy a másik beszólogatása, ami mellesleg őt minősíti, nem pedig engem. A cikkben felsorolt személyek valószínűleg egyébként is labilisak voltak idegileg, mert olyan nincs, hogy valaki lelövi a saját apját, mert nem netezhet. Az ilyeneknek már alapból mentális bajuk van, amiből a helyzet kihozta a legrosszabbat. Az internet és a közösségi oldalak jók, csak az emberek használják rosszul. Csakis az emberre foghatóak rá az ehhez hasonló tragédiák, nem a facebookra vagy valami ilyen oldalra.
3 felhasználónak tetszik: Jody, Jolie_77, Beyla
2013. október 29. 20:42 #83
- törölt felhasználó -    
Nem értem én ezt... A közösségi portálok nem ezt a célt szolgálják alapból. Rettenetesen szomorú, hogy ide jutottunk. Azt sem értem miért jó az, ha valaki szenved, miért kell a másikat bántani? Mitől lesz ettől valaki jobb, teljesebb? Hihetetlen milyen világ van ma, el sem tudom képzelni, hogy mi lesz majd a mi gyermekeinkkel. Nem fogom az utcára engedni, mert minden második ember késelni fog? Nem hiszem el, hogy ennyire beteg ez a társadalom... Egyszerűen nem tudom felfogni, hogy mire jó ez? Miért kell mégtöbb közösségi portált kifejleszteni, ha csak rossz hatással van az emberekre? Miért kell a rossz? Nem elég ez így? Mondanám, hogy ennél mélyebbre már nem süllyedhetünk, de amilyen világban élünk, már nem merem megkockáztatni. Miért kell emberek meghaljanak? Azért mert a másiknak jól esik? Ezeket mindet be kellene záratni valahova, legyenek egy helyen, és ne tudjanak a külvilággal kommunikálni. Ezek az emberek betegek. Undorító ami folyik a világban.
2013. október 29. 20:45 #84
Rosso
Rosso
 
StátuszRide or die
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 13.03.11.
Hozzászólás: 501
Csatolások: 34
Azonosító: 197668
Offline offline
Mivan ezekkel az emberekkel? Elgurult a gyógyszerük?! Nem normálisak! Hogy képesek ilyeneket csinálni?!?! ._. ohmy.gif
2013. október 29. 20:48 #85
Zsuzsy93
Zsuzsy93
 
StátuszA clone is never alone.
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 12.05.16.
Hozzászólás: 944
Csatolások: 2
Azonosító: 175845
Offline offline
Mindent ésszel kell használni és ez igaz az internetre is.
Ha valaki rosszakat írna fb-n én azonnal törölném,tiltanám, jelenteném. Be lehet sok mindent állítani. Az ask.fm-es celebek, névtelenül oltogatók is megérnek egy misét. Nem kell ilyen oldalra regisztrálni és menni a birkák után. Én azt mondom, legyen saját egyéniségünk.
2013. október 29. 20:58 #86
MiliDirectioner
MiliDirectioner
visszatérő vendég
 
StátuszI love synchronized swimming.♥
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 13.09.22.
Hozzászólás: 272
Csatolások: 1
Azonosító: 212312
Offline offline
Hát az internetet okosan kell használni.Nem kell mindent kiírni.Minek?Lehet h senkit nem érdekel.Én ezért utálom a Facebookot.Fent vok rajta,de ismeretleneket nem jelölök vissza csak azért h menőzzek h nekem tök sok ismerősöm van.Twitter.Na én a twitterrel viszonylag ki vok békülve.Bár ott meg hogyha pl. Harry Styles nem követ visszaakkor én nem fogom zaklatni.Neki is van ezer meg egy dolga.Nem leszek kevesebb attól h Harry nem követ visssza vagy akárki.Minden sztár szereti valamennyire a rajongóit.Ja és nem fogok a családomba/barátaimban/akárkiben/akármiben kárt tenni.Ők nem tehetnek róla.
2013. október 29. 21:15 #87
- törölt felhasználó -    
Sajnos nekem is vannak olyan ismerőseim, akik állandóan mindenkit szekálnak, és nagy örömüket élvezik abban, hogyha a lány sírva fakad, mert 12 gyerek azt mondta rá, hogy kövér, csúnya, cigány, patkány, retkes stb. Az a gond ezzel a mai világgal, hogy ma már azt sem veszi észre az ember, ha valakit megbánt. Egymást a halálba kergetik, utána meg mennem oda mentegetőzve mindenkihez. Ez az egész világ le fog süllyedni a béka feneke alá. Ja, már ott van... Viszont az ilyen közösségi oldalak az ember használatától is függ, hogy jó vagy nem. Van nagyon sok olyan oldal, ahol nincsenek ilyen dolgok. De sajnos ezeknek a száma már egyre csökken...
Nem tudom igazán, hogy miért élvezné azt valaki, hogy a másiknak rosszat okoz. Ezeknek nincsen akkor bűntudatuk? Csak akkor mikor már leugrik a hídról, felakasztja magát? Nekik nem tudom milyen érzés lenne, ha őket is kirekesztenék, vagy ízig-vérig csúfolnák. Biztos nekik állna feljebb.. :/ sad.gif -.-
2013. október 29. 21:15 #88
RihannaFan26
RihannaFan26
    Csoport: Tag
Csatlakozott: 13.09.03.
Hozzászólás: 747
Csatolások: 1
Azonosító: 211156
Offline offline
Ésszel kéne használni az internetet, és akkor talán nem lenne ilyen bajból annyi....ezek nagyon durva esetek :/ főleg az (mindegyik az, de ez nagyon durva) amikor a csajszi ugymondd ki akarta próbálni hogy milyen valakit megölni sad.gif
2013. október 29. 21:20 #89
Psyché
Psyché
    Csoport: Tag
Csatlakozott: 13.06.08.
Hozzászólás: 930
Csatolások: 1
Azonosító: 203409
Offline offline
Személy szerint én ezeket kapcsolattartásra használom, de olyanra, hogyha az egyik ismerősöm messzebb lakik, akkor vele tudjak beszélni esténként, ne a telefonszámlát gyarapítsam.

Nagyon sajnálom ezeket a fiatalokat, sőt, őszinte részvétem mindegyikért - DE. Megint feljön a probléma: ma ezer meg ezer ember fel van regisztrálva arra a b*zi ask.fm-re, neked miért muszáj csatlakozni hozzájuk? Tudom, a fent említett esetekből lerí, hogy a legtöbb 12 éven alul történt, de akik ettől idősebbek, azok csöppet érettebben gondolkozhatnának, és mondjuk abban pont különbözni, és egyénivé válni a társaiktól, hogy ezekre nem regisztrálnak fel. A másik: elhiszem én, hogy nem mindenkinek van nagy önbizalma, de ha pl. rám mond valaki valami rosszat, tudomásul veszem. Ha már személyes sértés, nem megyek a sarokba depressziózni, hanem igenis kinyitom a szám és szó szerint visszapofázok. Nehogy már mindent apuci meg anyuci elkényeztetett kis nokedlijai mondjanak meg.
A plusz, hogy a szülők is marhára foglalkozhattak a gyerekekkel. Az esetek közül max. 2-ben a szülők tényleg igyekeztek, de a többiben látszik, hogy halvány lila gőzük sem volt arról, hogy a gyerekük mit csinál az interneten.

Sajnálom őket, tényleg. De ezekkel a "ne legyél gonosz a társaiddal" kérések semmit nem érnek. Esküszöm, drasztikusabb módszerek kellenének ennek a társadalomnak.
3 felhasználónak tetszik: Jolie_77, Beyla, MadHatter
2013. október 29. 21:22 #90
Ayame.01
Ayame.01
typical teen, sorry
 
Státusz
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 11.08.25.
Hozzászólás: 5540
Csatolások: 32
Azonosító: 159255
Offline offline
Nagyon jó cikk lett, rámutatott a lényegre. Sajnos sok olyan ember, legfőképpen magának menőnek képzelő tini, aki attól lesz menőbb, ha másokat piszkál.. és többnyire, akiket ér ez az egész, érzékenyek, és komolyan veszik, és végül jobbnak látják az öngyilkosságot. Szomorú dolog ez, ami csak is a mai társadalom hibája... a sok internet rajongóval pedig nem tudok mit kezdeni. Szerintem nem volt rendes életük, ha erre képesek voltak vetemedni...
2013. október 29. 21:41 #91
lpmaskmancick
lpmaskmancick
    Csoport: Tag
Csatlakozott: 06.09.15.
Hozzászólás: 3799
Csatolások: 991
Azonosító: 17852
Offline offline
Úgy látszik napjainkban is működik a természetes szelekció. Erre mást nem lehet mondani.
De azért nem kéne mindent a technikára fogni, inkább a felhasználóval van itt a gond.
2013. október 29. 21:54 #92
- törölt felhasználó -    
Sokkoló esetek. Végre egy igazán jó cikk, ami kimutatja a lényeget. Már éppen elég ember halt már meg ahhoz hogy az emberek észrevegyék hogy ezek az oldalak igenis veszélyesek.
2013. október 29. 21:55 #93
év 2000.02.17
év 2000.02.17
sztármániás
 
StátuszHello a nevem Virgi szavazatok ha szeretnétek ;) I'm JONATIC∞ ℬℯℓιℯℬℯr ℓσναтιcѕ
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 11.06.15.
Hozzászólás: 1466
Csatolások: 73
Azonosító: 153023
Offline offline
lehangolodtam ettöl a ciktöl sad.gif
2013. október 29. 21:59 #94
- törölt felhasználó -    
Igen. A világháló épp ezért borzalmas. Én is néhány oldalra, ahova beregisztrálok, nem élem bele magam. Nem adok meg túl személyes információkat, és letojom, amit rólam dumálnak. Az állítólagosan ,,menő csajszikáknak" gúnyolt, embernek alig nevezhető sejthalmazokról meg annyit, hogy a nagy pofázmányukkal azért vannak nagyra, meg a 'rucikáikkal', mert másuk nincs, főleg nem érzelem-világuk (ha van, az is egyenlő egy koszos, büdös trágyadombéval). Én Holly helyében odamentem volna az egyik gúnyolóhoz, minden nyugodtságom ellenére pofon-csapnám, és megkérdezném, mi a baja velem. Undorító a világháló, főleg az az idióta, számomra értelmetlen facebook, amit a kitalálója ,,csajozásra" talált ki! Könyörgöm, mi az istent esznek rajta, most őszintén? Mert, hogy értelme nincs, az nem hogy 100%, hanem 1000%! Tőlem is, szinte mindenki megkérdezi, hogy ,,Miért nincs facebookod?" -és hozzáteszi-,,Csinálj egyet!"
A válasz? NEM fogom erre pazarolni az életem! Köszönöm.
Az adatok megadásáról annyit, aki csinálja, egészségére! Majd, ha nem lesz munkája (megtudja, miért), akkor csak nézegessen.
2013. október 29. 22:01 #95
CsakFanniii
CsakFanniii
 
StátuszEverything will be okay in the end. If it's not okay, it's not the end.
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 13.06.03.
Hozzászólás: 631
Csatolások: 0
Azonosító: 203128
Offline offline
Ezek nagyon durva dolgok.Nem semmi,hogy mire képesek egyes emberek.Meg ez az internet dolog is..Így képes befolyásolni egy-egy ember életét?!Nagyon jó cikk lett.
2013. október 29. 22:01 #96
- törölt felhasználó -    
Elképesztő...
Annyira furcsa, hogy én is egy két éve, ha fent vagyok a Facebook-on (utálom, ahogy van) de emlékezetem szerint előtte is volt élet. Valahogy el tudtam foglalni magam társasjátékkal, olvasással, zene hallgatással, sétáltam a családdal, vagy bicajoztam a barátokkal, és valahogy semelyik nem vezetett öngyilkossághoz. Az internet ez emberiség talán legnagyobb legnagyobb és legjobb találmánya, egészen addig, amíg nem engedik szabadon a 10 éveseket a neten, hogy hagy garázdálkodjanak, mert jönnek a félpucér képek, az itt-ott villantós ruhák, aztán egyre több ember felejt el írni.
Én is eléggé rászoktam a netezésre, de olyan, hogy bárkit bántsak, mert nem tudok géphez ülni... szerintem nem is volt normális az illető, már bocsánat. 14 éves vagyok (mindjárt 15) de valahogy kibírom, hogy ne rakjak fel bikinis képeket, hogy ne írjak trágár szavakat, és lehetőleg meg tudjak fogalmazni egy rohadt mondatot. Kibírom, hogy ne osszam meg a világgal, ha épp WC-re megyek, valahogy túl leszek rajta, ha nem jelölgetek be mindenféle idegeneket ilyen-olyan oldalakon, és ha mégis olyan adódik, akkor kitörlöm az illetőt a ismerőseim/barátaim közül, mert nem ismerem.
Mondhatják rám, hogy maradi vagyok, mert én vagyok az egyetlen az osztályomból, (az ismerőseim közül) aki nem írja ki minden nyomorult mondta végére az "xd"-t és aki nem írja tele az üzenetet hangulatjelekkel. lehetek emiatt gyökér, nevezzetek bánénak, vagy akármi, de nem igazán vágyom rá, hogy a félmeztelen képeimet feltegyék ilyen-olyan felnőtt oldalakra, hogy idegeneknek adjam ki az életem, vagy hogy a naivságom miatt egyik nap a suliba menet betuszkoljanak egy kocsiba, és a büdös életben ne lássam többet a családomat.
A cikkben említett dolgokról pedig inkább nem is szólnék semmit.
2013. október 29. 22:09 #97
Benita
Benita
 
StátuszBe Happy :)
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 12.09.21.
Hozzászólás: 545
Csatolások: 0
Azonosító: 186373
Offline offline
amugy igen . van nekem is askom . de már nem is foglakozom vele nem hazudok megnézem néha néha de nem az az első , hogy azt nézegetem hogy jujj mivan kikérdezett .. NEM ... és az ,h ogy ilyen dolgok miatt ilyenekt tudnak tenni az emberek ez már beteges !!!!!
2013. október 29. 22:12 #98
Kikicica
Kikicica
    Csoport: Tag
Csatlakozott: 12.10.30.
Hozzászólás: 562
Csatolások: 0
Azonosító: 188676
Offline offline
Sajnos nagyon igaz...
2013. október 29. 22:14 #99
Candy_attack
Candy_attack
Monster
 
StátuszYou know, some people want me to die. But I'm not going anywhere... - Lady Gaga
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 10.07.04.
Hozzászólás: 1580
Csatolások: 0
Azonosító: 130532
Offline offline
Nem az internet a hibás, hanem a sok elmebeteg. Sem a net, sem a TV, sem a számítógépes játékok nem tudnak szellemileg ép embereket befolyásolni. Akiket sikerül, azoknak eleve van valami zokniuk, így előbb-utóbb valami úgyis kihozza belőlük az elmebajt.

Kivétel az utolsó eset, az öngyilkosság. Sajnos nagyon sok fiatal vet véget az életének azért, mert már nem bírja elviselni a lelki és fizikai bántalmazást, amit a társaitól kap. (Elég elhíresült volt pl. Amanda Todd esete).
Itt lehet az internetet is hibáztatni, mivel így még több támadási felületet biztosítunk a szerencsétlen gyerekeknek, a bántalmazóknak még több eszközük van társaik megalázására és elég gyakori, mikor a szegény bántalmazott az interneten keres vígaszt és támogatást, de ehelyett mégtöbb gyűlöletet kap a "trolloktól" és valamikor ez teszi be a kaput és vezet öngyilkossághoz. (pl Amanda Todd, akinek a youtube búcsúvideója alá a mai napig érkeznek olyan kommentek, hogy jól tette, hogy megölte magát). Undorító emberek vannak...
2013. október 29. 22:25 #100
meyah_
meyah_
• bite for fun •
 
StátuszHa bejelölsz, üzenetben indokold meg miért! Ha nem teszed, felkérésed törlöm!
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 10.07.14.
Hozzászólás: 5305
Csatolások: 2
Azonosító: 131197
Offline offline
Sajnos durva hogy vannak ilyenek. Én sosem tudnék amiatt végezni magammal, mert bántalmaznak és terrorban tartanak.
12 oldal 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!