Starity

Amőba falta fel a szemét, mert nem cserélt kontaktlencsét

17 oldal 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2014. július 14. 22:08 #121
vamphanna
vamphanna
vámpircsaj ;)
 
StátuszMinden,ami vámpir es misztikum.:)
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 11.12.09.
Hozzászólás: 2341
Csatolások: 1
Azonosító: 165036
Offline offline
Szornyu. Gondolkozhatott volna a lany hogy kovetkezmenyei lehetnek ha sokaig otthagyja.
2014. július 14. 22:19 #122
vikit
vikit
visszatérő vendég
    Csoport: Tag
Csatlakozott: 14.01.05.
Hozzászólás: 251
Csatolások: 0
Azonosító: 218677
Offline offline
Hát ez nagyon durva!!!
2014. július 14. 22:35 #123
petra1030
petra1030
új tag
    Csoport: Tag
Csatlakozott: 14.06.10.
Hozzászólás: 15
Csatolások: 0
Azonosító: 227406
Offline offline
Én nem is értem, hogy bírta 6 hónapig. Nekem lassan 1 éve van lencsém, de itthon szemüveget hordok, lencsét csak akkor, ha elmegyek itthonról. Nem is tudnám elviselni egész nap. Suliidőben, mikor már fél 7 előtt elmentem itthonról és 4-5 órára értem haza, már szörnyű volt! Teljesen kiszáradt a szemem és mikor kivettem, éreztem hogy végre lélegzik a szemem. Tényleg nem értem ezt a 6 hónapot hogy bírta..
2014. július 14. 22:49 #124
Elody
Elody
Einzelgänger
    Csoport: Tag
Csatlakozott: 11.07.08.
Hozzászólás: 9492
Csatolások: 674
Azonosító: 154912
Offline offline
sokan kérdezik, hogy lehet, hogy nem irritálta a szemét meg nem volt neki kényelmetlen. na akkor elmagyarázom. egyszer egy barátom megitta őket a pohárból, gondoltam kipróbálom már, milyen, ha nem kell tartogatnom meg félnem, hogy elveszik a drága lencse a zűrös kollégiumban. nem olcsó és rossz dolog is, egyszerűen elég elkerülhetetlen (azóta nem vagyok kolis amúgy). én is és a régebbi koleszos ismerőseim is valamikor hónapokig ki se vesszük a lencsét , gondoltam kipróbálom már, milyen. de amióta szárazabb a szemem, én inkább hetente hétvégére kiveszem, de nem ez a lényeg. eleinte én is csak el-elaludtam benne, furcsa volt, sokszor tényleg kényelmetlen is, de csepegtettem bele szemcseppet és mintha frissen tettem volna be. hozzászokott a szemem az én kis fura szokásomhoz...=p aztán egyre több időre bent hagytam végül már tényleg hónapokig. el is felejtettem, hogy nekem kontaktlencsém van, egyszerűen jó érzés volt minden macera nélkül tökéletesen látni, de ti, akik mondjuk jól láttok, ezt úgysem érthetitek meg, ne is akarjátok! teljesen felesleges azt mondani a lányra, hogy ostoba, mert nem az. ha kényelmetlen lett volna neki, szerintetek nem vette volna ki? épp ez az, hogy mintha ott sem lenne, kellemes volt, hogy lát rendesen összevissza tisztítgatás nélkül. lehet el is felejtette ő is. nekem meg szobatársaimnak is mondjuk mondták a többiek, hogy majd egybenő a szemünk a lencsével a végén meg megvakulunk stb, de nem igazán hallgattunk rájuk. májusban többször begyulladt a szemem (de csak mindig a jobb!) gondolom lejárt a lencse, mivel fél éves volt nekem is, ezért fogtam, kivettem 4 és fél hónap után először, csá, elmúlt a gyulladás. de vizsgámra visszatettem ugyanazt a lejárt 4 hónaposat mivel nem volt idő újat rendelni és én nem veszek fel szemüveget...semmi bajom nem lett. azóta mondjuk eldobtam. bár nem értek hozzá, milyen gyorsan terjednek ezek az amőbák, de nekem is furcsa, hogy mikor tükörbe nézett nem látta, hogy kezd gennyesedni meg elváltozni a szeme? kétlem, hogy akkor nem kezdett el kényelmetlen lenni...bár talán már késő volt. én sajnálom, mert a kényelmessége miatt egy kis figyelmetlenségből elvesztette a látását. még egyszer mondom, szerintem akik jól látnak rohadtul ne ítélkezzenek, sokkal nagyobb vétkek is vannak egy rohadt kontaktlencse bennhagyásánál, nem tudjátok, milyen rosszul látni, nekem speciel mindkét szemem 5.00 felett van, lencse nélkül engem biciklisek ütnének el, 3 méterre nem látok el tisztán, táblát nem lánék, a büfében a 20 centire lévő kaják árát sem, semmit (kipróbáltam).

az orvosok nagyon nagyon kontaktlencse ellenesek, én többel akartam tényleg rendesen, szakszerűen felíratni profibbat, de mindegyik ellenezte, ezért magamnak rendelem és kész. akkora biznisze van a szemüvegnek, a röhejesen drága keretek + lencse meg exták meg miegymás, annyi pénzt tudnak velük kaszálni, angymamám mindig mondja, hogy össze vannak ezek a szemorvosok köttetve velük nagyon szorosan, hogy mindenkit beszéljenek le a lencséről, mert az optikáknál úgy nem lesz kereset, nekem volt szemövegem is régen, direkt sz*rra csinálják őket, hogy állandóan viszegetni kelljen pénzért javítani meg még rá akarnak dumálni ilyen olyan tisztító szerekkel is, hát kösz. és még képesek elhitetni, hogy bazi nagy keret benne üveggel jól áll bárkinek is, mi sem lehet természetesebb, tényleg mellow.gif nem tudom,
mi olyan nehézkes azon, hogy a szemetekbe nyúljatok, ennyit csak megér, hogy szépek legyetek és látszódjon a szemetek. és szemüvegbe tesizni életveszélyes! egyszer a fejemre esett a kosárlabda és elrepedt a szemüvegem, mikor a fejemen volt. tényleg kényelmesebb mint a lencse, tényleg. pedig akinek nagyon rossza szeme, muszáj mindig valamit hordania, hogy lásson. pont hogy a szemüvegesek lustábbak és igénytelenebbek, mert ennyit nem képesek kezelni, a szemüveget felrakni az orrukra, csak ennyi megy, nehogy már több idő elmenjen bármire is még még véletlen a smink meg a szemünk is érvényesüljön.

jöttek itt többen a szemműtéttel. higgyétek el, nagyon sokszor utánanéztünk, nekem 500.000 van félre téve a jövendő szemműtétemre, de csak 18 - tól lehet egyrészt, másrészt valóban vannak kockázatai. kérdezte itt valaki, miért nem műtette meg a szemét a lány, ha már nem akart a lencsével vacakolni. szerintetek egy 23 éves egyetemistának ilyen drága dolgokra van pénze? a szülei meg gondolom pláne nem győzik küldeni neki a pénzt, nemhogy műtét. valamint. minél rosszabb valaki szeme, annál több az esély, hogy visszaromlik, jobb esetben hosszú idő elteltével esik vissza pár diopriát, rosszabb esetben rövid idő alatt visszaromlik akár 3-4-et is simán, pláne a mai világban, a sok ilyen meg olyan mű-energiatakarékos akármilyen sz*r izzók miatt, meg ugye a monitorok. szóval ez sem egy jó és biztos megoldás, távolról sem, nem kéne az észt osztani.
5 felhasználónak tetszik: Bátor Ventillátor, IQninja99, jade_thirlwall, vida.veronika, NinaScene
2014. július 14. 23:08 #125
Kikicica
Kikicica
    Csoport: Tag
Csatlakozott: 12.10.30.
Hozzászólás: 562
Csatolások: 0
Azonosító: 188676
Offline offline
Ez hülye!Én minden este kiveszem,ahogy kell.
2014. július 14. 23:36 #126
SzimónaDrága
SzimónaDrága
visszatérő vendég
 
Státuszhttp://www.soundofjapan.hu/a-boys-republic-budapesten/
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 13.06.28.
Hozzászólás: 400
Csatolások: 1
Azonosító: 204649
Offline offline
Könnyen pofázunk? Majd azt hiszem elkapnak az amőbák. wink.gif Egy idegen anyag van a szemeden, nem hiszem el, hogy azt olyan nehéz reggel betenni, este kivenni, de mindenkinek szíve joga. Persze ez nem nagy hiba, csak nem lát a csaj, amúgy tényleg semmi komoly, csak VAK. És mi az, hogy a szemüveg igénytelenebb?? Ezt az öreganyámnak magyarázza meg egy okos, aki a tükörben nem látja magát, hogyan tenné be a pici, átlátszó lencsét?
6 felhasználónak tetszik: Bátor Ventillátor, Jolie_77, szenya, Szandi0820, Kiim, MadHatter
2014. július 14. 23:40 #127
B.Andie
B.Andie
új tag
 
StátuszHa azt akarod, hogy jobb legyen a világ, nézz magadba és változtass!!
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 11.01.02.
Hozzászólás: 21
Csatolások: 0
Azonosító: 142388
Offline offline
Én speciel nem tudok hordani szemüveget a szemeim közti különbség miatt, így kontaklencsét hordok és elég régóta meg van. Ha normálisan használod és tisztítod nem lesz gondod vele, aki viszont annyira felelőtlen, hogy nem megfelelően használja az magára vessen...szerintem nincs olyan, hogy "jaj mert ezért nem veszem ki" blah blah blah.. ha vagy olyan igényes hogy figyelsz rá és magadra akkor az ilyen nem történik meg
2014. július 14. 23:53 #128
szenya
szenya
visszatérő vendég
    Csoport: Tag
Csatlakozott: 12.08.05.
Hozzászólás: 122
Csatolások: 0
Azonosító: 182613
Offline offline
Idézet (Elody @ 2014.07.14. 22:49)
pont hogy a szemüvegesek lustábbak és igénytelenebbek, mert ennyit nem képesek kezelni, a szemüveget felrakni az orrukra, csak ennyi megy, nehogy már több idő elmenjen bármire is még még véletlen a smink meg a szemünk is érvényesüljön.


Napi "bölcsesség", köszönjük szépen. ok.gif
8 felhasználónak tetszik: Beyla, Jolie_77, SzimónaDrága, Szandi0820, Kiim, Vivcsiiiihh, MadHatter, buff
2014. július 15. 00:33 #129
Janie
Janie
dreamer ^^
 
StátuszHírszerző - sárga csillag! Yepp, már 60 cikket írtam! :)
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 11.01.02.
Hozzászólás: 6051
Csatolások: 43
Azonosító: 142376
Offline offline
Ez durva. Bár elég buta volt a csaj, hogy nem cserélte... :/
2014. július 15. 00:49 #130
Beyla
Beyla
carter
 
StátuszÉljen a szabadszólás joga! :)
  Csoport: Kitiltott
Csatlakozott: 12.09.22.
Hozzászólás: 8612
Csatolások: 2491
Azonosító: 186418
Offline offline
Egyáltalán nem meglepő az, hogy végül mi is lett eme felelőtlenség végeredménye. Nem véletlenül hívják fel a szakorvosok a figyelmet arra, hogy a szemet gondosan kell ápolni, pláne, hogyha az illetőnek még gond is van a látásával. A kontaklencsét (legalábbis a napit, ha jól tudom) reggel kell berakni, majd lefekvés előtt kivenni és mindezeket az éjszaka folyamán egy speciális folyadékban tárolni. Gondolom mindez, megtisztítja a kórokozóktól. Valamint a lencse effektíve testidegen anyag, így nem is lehet csodálkozni azon, hogy olykor-olykor gyulladások keletkezhetnek - ugyanis minden élő szervezet testidegen anyagra gyulladással reagál, hiszen ő érzi, hogy nem odavaló, így minél hamarabb megpróbálja azt a saját működési elve szerint eltüntetni. Rengeteg kórokozóval találkozik a szemünk nap mint nap, bőven elég arra gondolni, hogy egy nap hányszor vakarod meg a szemedet akaratlanul is, amikkel számtalan mennyiségű szennyeződést vihetsz be. Ennél a csajnál is ez volt a probléma. Mivel nem tisztította a lencsét, a kórokozóknak táptalajt adott, így az alatt a hat hónap alatt bevihetett nem csak amőbát, de számtalan olyan patogén kórokozót amely vaksághoz vezet. Mindez a kiscsaj felelőtlensége és igénytelensége. Engem biztosan zavarna az, hogyha kontaklencsébe kéne aludnom, bár hála a jó Istennek látásomat akár Legolas is megirigyelhetné a Gyűrűk Urából, mert egész jó. De azt ne mondja nekem senki sem, hogy nem lehet érezni. Maximum hozzá lehet szokni, de mivel testidegen, így egy idő után a szervezet ígyis-úgyis elkezd valahogyan reagálni ellene - pl. fájdalom, viszketés, szemszárazság, későbbiekben pedig gyulladás. Aki meg akarja itt téríteni a népet, hogy milyen f*sza hetente kivenni, az nagy eséllyel azt sem tudja, hogy az emberi szervezet hogyan működhet. Szóval brávó, hogy megint milyen f*szság kering itt. Menjen el egy szakorvoshoz és kérje ki a szakvéleményét ezzel kapcsolatban, ám abban biztos vagyok, hogy az illetővel nem fog egyetérteni. Végtére is amúgy nekem tök mindegy, mindenki azt csinál amit akar, de legalább a hülyeségeit ne adja elő meggyőződéssel!

Szerk.: Pluszban azt a logikát sem vágom, hogy a szemüveget miért tartják egyesek cikinek. blink.gif Manapság már olyan kereteket gyártanak, hogy néha én is megirigylem a szemüvegeseket, mert kibeb*szottul jól néznek ki. Nekem egyébként tetszik a szemüveg és, ha jól tudom a pasik fantáziáját is megmozgatja szexuális értelemben.
3 felhasználónak tetszik: Bátor Ventillátor, Kiim, Szandi0820
2014. július 15. 01:37 #131
ByellaTrIx
ByellaTrIx
visszatérő vendég
 
Státusz"Cseppben a tenger, tengerben a csepp"
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 12.04.04.
Hozzászólás: 379
Csatolások: 0
Azonosító: 172608
Offline offline
Hát nem szeretnék paraszt lenni.. De a csaj hibája, no. .-. Most lement a kedvem attól, hogy egy napra berakjam azt a szép új, kék színű lencsémet conra, pedig.. csak egy napig lenne rajtam >< Éjjel meg ki is venném, mert nem vagyok olyan retardált, hogy lencsében aludjak. u.u
2014. július 15. 01:55 #132
PinkPoison
PinkPoison
† hentai tensai shoujo †
 
StátuszNéha
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 12.05.26.
Hozzászólás: 2582
Csatolások: 19
Azonosító: 176526
Offline offline
Ettől komolyan mondom megijedtem o__o
2014. július 15. 03:22 #133
DMKrisz
DMKrisz
új tag
 
StátuszNa hello Starity :DD
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 14.07.02.
Hozzászólás: 32
Csatolások: 0
Azonosító: 228665
Offline offline
Okes ez eleg undi, es inkabb szemuveg parti leszek mint kontaktlencse parti
2014. július 15. 07:51 #134
- törölt felhasználó -    
Ezt már olvastam neon.hu-n.
És elég ilyesztő.
Inkább a szeművegnél maradott volna.
2014. július 15. 08:15 #135
Selena Gomez 199
Selena Gomez 199
ari
 
Státusznot your bae
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 12.02.05.
Hozzászólás: 2003
Csatolások: 9
Azonosító: 168601
Offline offline
Omg.
Ez durva.
2014. július 15. 08:16 #136
nikiofficial97
nikiofficial97
visszatérő vendég
    Csoport: Tag
Csatlakozott: 13.07.19.
Hozzászólás: 222
Csatolások: 0
Azonosító: 206578
Offline offline
Nagyon durva.De nem értem,hogy lehetett annyi esze,hogy fél évig nem veszi ki azt a kontaklencsét.
2014. július 15. 08:53 #137
Kutyus123
Kutyus123
 
Státusz~ we're back bitches ~
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 13.12.03.
Hozzászólás: 503
Csatolások: 0
Azonosító: 216300
Offline offline
Nekem szemüvegem van és sosem cserélném le a kontaktlencsére...sokak szerint addig is szép voltam(nem dicsekvés képpen),de most szebb vagyok és nagyon jól áll nekem smileeee.gif érdemes kipróbálni azoknak akiknek rossz a látásuk mert eleinte én is féltem h ronda leszek benne,de aztá már télleg eléggé rossz lett a látásom.Nem bántam meg h elmentem szemorvoshoz :)egy éve van szemuvegem de elótte 3.-ban is volt csak azt nem akartam mert az télleg nem áll jól nekem ezért kell jó szemuveget választani ami tetszik. amm 11 éves vagyok
2014. július 15. 09:13 #138
- törölt felhasználó -    
Én szemüveget hordok, és nem áll annyira jól, ezért le akartam cserélni kontaktlencsére.
De ezek után nem fogom.
2014. július 15. 09:34 #139
Bogecco
Bogecco
Bonbon Baby
 
StátuszBogecco most valamiért nem fogja beállítani a státuszát
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 10.07.26.
Hozzászólás: 1599
Csatolások: 1604
Azonosító: 132038
Offline offline
Te jó ég! omg.gif Hat hónapon keresztül hogy lehet ugyan azt a lencsét használni, és még alvásnál sem vette le??? blink.gif Nagy felelőtlenség volt tőle!!
2014. július 15. 09:46 #140
hirschzsofi0711
hirschzsofi0711
You don't own me
 
Státusz“There are much worse games to play.” ♥❤❥ ❦❧♥♡✦❉ ❥❦❧❃ ❂❁❀♔♕
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 13.05.25.
Hozzászólás: 1241
Csatolások: 31
Azonosító: 202533
Offline offline
Úristen !!! Ez a látvány most nagyon sokkolt, csak rosszat ne álmodjak..ohmy.gif Én is szemüveges vagyok, de már régebb óta gondolkozom kontaktlencsén. Még a színes is megfordult a fejemben.. Ezek után már nem vagyok benne annyira biztos, de ha valaki rendeltetésszerűen használja, okosan, és tisztítja, időnként kiveszi stb. akkor nem fordulhat elő ilyen. Csak oda kell figyelni. De mondjuk a kontaktlencse egy csomó kellemetlenséggel jár.
Ha valakinek érzékeny rá a szeme, annak szúrhatja, meg könnyezhet tőle a szeme. Meg eleve olyan undi az , ahogyan be kell rakni.:$
17 oldal 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!