Starity

Fájlok az örökkévalóságnak

Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2007. július 20. 09:27 #1
Steve-O
Steve-O
-
    Csoport: Kiemelt tag
Csatlakozott: 04.10.10.
Hozzászólás: 4841
Csatolások: 1054
Azonosító: 70
Offline offline
http://it.news.hu/hirek/2007-07-19/idok_vegezeteig_tarol_foreversafe.html


Fájlok az örökkévalóságnak

Egy francia vállalkozás hisz az örök életben, az adatok örök életében.

Hasonlót Magyarországon csak a Kétfarkú Kutya Párt ígért, de õk vicceltek. A francia Foreversafe azonban látszólag komolyan gondolja, hogy mindazokat az állományokat, amelyeket webes felületrõl menedzselhetõ adattár-szolgáltatására feltöltenek a felhasználók, az idõk végezetéig – de legalábbis addig, amíg a ügyfél él – megõrzi. „Azt mondjuk az ügyfeleinknek, hogy az adatok tárolásáról élethosszig gondoskodunk. Ha valamit feltölt a szervereinkre, az ott is marad mindaddig, amíg maga le nem törli” – magyarázta Arnaud Meuret mûszaki igazgató a PC World-nek.

A szolgáltatás használható ingyen is, de komoly korlátokkal. Ilyenkor csak 10 gigabájtnyi tárhelyet kap a felhasználó, amelyre havonta 150 megabájtnyi adatot tölthet fel, és amelyrõl havi szinten csak 15 audio- vagy videofájlt játszhat le közvetlenül (itt streaming lejátszásról van szó). Évi 59 dollárért azonban mindezek a korlátok megszûnnek, a rendelkezésre álló tárhely is korlátlanná avanzsál. Ráadásul – amint Meuret mondja – az adatokat akkor sem törlik, ha az elõfizetést nem újítja meg az ügyfél, csak éppen nem érheti el õket.

A 2004-ben gründolt cég francia nyelvû szolgáltatása már két éve üzemel, az angol verzió beindításával viszont mostanáig vártak. Ennek ellenére már most is több mint 50 000 felhasználójuk van, és több száz terabájtnyi adatot tárolnak.

Meuret azt elismeri, hogy ha a vállalkozás csõdbe megy, nem fogják tudni garantálni az állományok örök életét, de „minden tõlünk telhetõt meg fogunk tenni azért, hogy az ügyfeleink ilyen esetben is el tudják érni az adataikat.” A tárolásnál szabványos megoldásokat használnak a fájlok leírására és elrendezésére, ezért – ha netán úgy adódna – bárki más továbbvihetné a szolgáltatást – teszi hozzá.
2007. július 20. 14:13 #2
Leo
Leo
·٠•●•٠·
 
Státuszhö?
  Csoport: Kiemelt tag
Csatlakozott: 05.03.20.
Hozzászólás: 6474
Csatolások: 46883
Azonosító: 4729
Offline offline
uhm, ez elég érdekes smileeee.gif
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!