Jessica Alba - Twitter/Facebook 2014
2014. szeptember 04. 08:15
Jessica Alba - Twitter/Facebook 2014
2014. szeptember 04. 08:33
2014. szeptember 04. 08:46
2014. szeptember 04. 08:59
2014. szeptember 04. 09:04
2014. szeptember 04. 09:23
Ezt a képet azért töltöttem fel egy külön hozzászólásban, mert egy kis érdekességet szeretnék hozzáfűzni. A gránitkő, ami alatt Jessica áll a barátnőjével, egy 340 tonnás monstrum, amely a Los Angeles-i Megyei Művészeti Múzeum (LACMA) hátsó kertjében kapott helyet. A természet formavilágát és kellékeit használó irányzat - Levitated Mass (Lebegő tömegek) című kiállításának a központi darabja. Egy 139 méter hosszan futó árokra helyezték el a követ. A szabadtéri installáció lényege, hogy amikor a látogatók lemennek az árokba, úgy érzik, mintha a szikla felettük lebegne. Ehhez először el kellett juttatni a követ Los Angelesbe a kaliforniai Riverside városában lévő kőbányából. A két emelet magas, könnycsepp formájú természeti alkotást egy speciális, legkevesebb 450 ezer kilogramm szállítására alkalmas utánfutóval szállították a célállomásra. Az 550-650 lóerős motorokkal hajtott járművet 100 ember kísérte, hogy szabaddá tegyék az utat a kő számára. A különleges karaván óránként 8-13 kilométeres sebességgel haladt a késő éjszakai, illetve a kora reggeli órákban, és a tervek szerint 2012. március 10-én hajnalban érkezett a múzeum hátsó kertjébe. Az érdeklődők nyomon követhették a szikla útját a Twitter mikroblogon, vagy a múzeum saját honlapján keresztül. Az illetékesek szerint ez valószínűleg a legnagyobb kő, amelyet az egyiptomiak piramisépítései óta egyik helyről a másikra szállítottak.
Én gyakran elgondolkozom azon, hogy ha a 21. században, fejlett technológiával és speciális eszközökkel ekkora kihívást jelentett egy 340 tonnás gránitkő elszállítása egy múzeumba, akkor az ókorban, több ezer évvel ezelőtt hogyan voltak képesek az őseink ennél a kőnél sokszorta súlyosabb gránittömböket megmozgatni? Ugyanis, például a libanoni Baalbekben található római templomromoknál 25 méter hosszú, 2000 tonnás (!) kifaragott kövek hevernek szanaszéjjel. A világon egyetlen daru sem bírná megmozdítani őket. De megemlíthetem az egyiptomi obeliszkeket is, amelyek közül a legnagyobbak 35 - 40 méter magasak, súlyuk pedig eléri az 1200 tonnát is! Szóval nem tudtam szó nélkül feltölteni ezt a fotót. Én is elmennék oda megnézni ezt a gránitkövet.
Én gyakran elgondolkozom azon, hogy ha a 21. században, fejlett technológiával és speciális eszközökkel ekkora kihívást jelentett egy 340 tonnás gránitkő elszállítása egy múzeumba, akkor az ókorban, több ezer évvel ezelőtt hogyan voltak képesek az őseink ennél a kőnél sokszorta súlyosabb gránittömböket megmozgatni? Ugyanis, például a libanoni Baalbekben található római templomromoknál 25 méter hosszú, 2000 tonnás (!) kifaragott kövek hevernek szanaszéjjel. A világon egyetlen daru sem bírná megmozdítani őket. De megemlíthetem az egyiptomi obeliszkeket is, amelyek közül a legnagyobbak 35 - 40 méter magasak, súlyuk pedig eléri az 1200 tonnát is! Szóval nem tudtam szó nélkül feltölteni ezt a fotót. Én is elmennék oda megnézni ezt a gránitkövet.
Kapcsolódó sztárok
Az Off Campus sztárja elárulta, hogy valódi volt-e az öltözős jelenet
Az Off Campus sztárja elárulta, hogy valódi volt-e az öltözős jelenet
Valódi volt a sok férfi nemi szerv.
Benny Blanco olyan helyen csókolta meg Selena Gomezt, hogy elpirulunk a kép láttán
Benny Blanco olyan helyen csókolta meg Selena Gomezt, hogy elpirulunk a kép láttán
Továbbra is dúl köztük a szerelem.
Millie Bobby Brown férje alig segít a színésznőnek a gyermeknevelésben?
Millie Bobby Brown férje alig segít a színésznőnek a gyermeknevelésben?
Lesifotókon háborodtak fel az emberek.
Perrie Edwards szerint Zayn Malik megcsalta őt Gigi Hadiddal
Perrie Edwards szerint Zayn Malik megcsalta őt Gigi Hadiddal
Meglepő dolgot árult el.
Óriási szerelem volt, de hamar kihunyt a tűz: így érzi magát Ariana Grande a szakítás után
Óriási szerelem volt, de hamar kihunyt a tűz: így érzi magát Ariana Grande a szakítás után
Hónapokkal ezelőtt megtörtént.
Problémák adódtak Miller Dáviddal a Birodalom forgatásán
Problémák adódtak Miller Dáviddal a Birodalom forgatásán
Miller Dávid fontos szerepet játszik a sorozatban.

3 felhasználónak tetszik: