Starity

Half-Life | Half-Life 2

Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2015. január 21. 12:39 #1
Empress
Empress
assassins™
    Csoport: Tag
Csatlakozott: 11.03.08.
Hozzászólás: 3521
Csatolások: 8561
Azonosító: 146868
Offline offline
A Half-Life tudományos-fantasztikus belső nézetű lövöldözős (FPS) számítógépes játék, amelyet a Valve Software fejlesztett és a Sierra Entertainment adott ki 1998-ban.

Half-Life (1998)

A játék a kietlen Új-Mexikóban, a fiktív Black Mesa Kutatóintézet (Black Mesa Research Facility) jelentős részben föld alatti épületkomplexumában játszódik, mely sok vonatkozásban emlékeztet az amerikai Los Alamos Nemzeti Laboratóriumra és a harci repülőgépeket fejlesztő titkos bázisáról ismert 51-es körzetre is, a kézikönyv és a rejtett utalások alapján valamikor 2000 és 2009 között, egy májusi napon.

A játék főhőse Gordon Freeman elméleti fizikus, túlélője (és részben előidézője) egy tudományos kísérletnek, amely félresikerül, amikor egy váratlan „kényszerrezgés-gerjedés” (resonance cascade) szétszakítja a dimenziókat elválasztó közeg szövetét, így egy Xen nevű bolygóról származó idegen lények támadják meg a Földet.

Freeman, igyekezvén elmenekülni a rendkívüli károkat szenvedett komplexumból, hamarosan rá kell, hogy jöjjön, két tűz közé került: egyrészt az idegen lények vadásznak rá, másrészt a veszélyes környezetben bevetett harci különítmény (Hazardous Environment Combat Unit), melynek feladata, hogy eltussolja a balesetet – likvidálná Freemant és a többi életben maradt tudóst. A játék során többször felbukkan egy G-Mannek nevezett rejtélyes alak, hogy megfigyelje (és irányítsa) Freeman előrehaladását.
Freeman végül a túlélő tudósok és biztonságiak segítségével keresztülvágja magát a Black Mesa rejtelmes Lambda Komplexumáig (Lambda Complex), ahol átmenetileg megmenekült tudósok Xen világába teleportálják, ahol el kell pusztítania azt a lényt, amely szándékosan nyitva tartja a dimenzióhasadék ottani oldalát.
1 felhasználónak tetszik: johanna92
2015. január 21. 13:01 #2
Empress
Empress
assassins™
    Csoport: Tag
Csatlakozott: 11.03.08.
Hozzászólás: 3521
Csatolások: 8561
Azonosító: 146868
Offline offline
Half-Life 2 (2004)

A játék a fikcionális City17-ben és környékén játszódik a közeljövőben. A főszereplő a tudós Gordon Freeman, aki doktorátust szerzett elméleti fizikából. Dr. Freeman egy disztópikus környezetbe csöppen, ahol a Black Mesaban történt baleset következtében nyílt portálkapukon érkezett idegenek uralják a Földet. Freeman hamar rákényszerül arra, hogy felvegye a harcot a növekvő számú ellenfelével, a túlélés érdekében. Harcához idővel sokan csatlakoznak, többek közt a régi kollégái Black Mesaból, City17 lázadó polgárai,Vortigauntok és Dr. Eli Vance lánya, Alyx Vance.
2015. január 21. 13:05 #3
Empress
Empress
assassins™
    Csoport: Tag
Csatlakozott: 11.03.08.
Hozzászólás: 3521
Csatolások: 8561
Azonosító: 146868
Offline offline
Half-Life 2: Episode One (2006)


A játék eredetileg a Half-Life 2: Aftermath címet kapta, de ezt megváltoztatták, amikor a Valve úgy döntött, hogy epizódokra bontja a történetet.

A játék története szorosan a Half Life 2 után játszódik egy háború idején City 17-ben.A játék egyedülálló módon, epizodikus rendszerben, három részletben jelenik meg, mintha egy szétdarabolt harmadik rész lenne. Az első részben Gordon Freeman-nek ki kell menekülnie City 17-ből, a Citadella ugyanis időzített bombaként kezdett el viselkedni, és bármikor felrobbanhat. Gordon és segítőtársai igyekeznek minél több embert kimenteni, de az átmenetileg megzavarodott Combine Hadsereg is rendezi sorait, és igyekszik visszavenni az ellenőrzést. A sztori során számos rejtély is felbukkan, ezek közül a legizgalmasabb kérdés az, hogy mi történt Breen-nel.
2015. január 21. 13:08 #4
Empress
Empress
assassins™
    Csoport: Tag
Csatlakozott: 11.03.08.
Hozzászólás: 3521
Csatolások: 8561
Azonosító: 146868
Offline offline
Half-Life 2: Episode Two (2007)

A története szorosan az előző rész után játszódik. A Citadel megsemmisülése folyamán felszabaduló energia egy szuperportál létre jöttét eredményezte. Az épület számítógépéből kinyert adatokat a White Forest (Fehér Erdő) nevű titkos bázison tartózkodó tudósok csoportjához kell eljuttatnia Gordon Freemannek. A játék elején egy Hunter megtámadja Alyxet, aki súlyosan megsérül. A Vortigauntok tudnak segíteni, de csak akkor, ha Gordon az antlionok fészkéből szerez egy bizonyos anyagot, amit ők csak "Vortessence"-nek hívnak. A kalandos út után sikerül magához téríteni a lányt, ám a mágikus cselekmény közben G-Man is megjelenik Gordon vízióiban. Továbbhaladásuk során egy lerombolt híd túloldaláról Freeman szerez egy autót, mellyel gyorsabban mehetnek White Forest felé. Útközben találnak egy Combine Advisort, amivel majdnem végeznek is, de az végül elmenekül. A Combine erők üldözik őket a bázisra vezető útjuk alatt. A megérkezésük után Freeman feladata, hogy megvédje azt a támadó Striderektől.

2015. január 21. 13:10 #5
Empress
Empress
assassins™
    Csoport: Tag
Csatlakozott: 11.03.08.
Hozzászólás: 3521
Csatolások: 8561
Azonosító: 146868
Offline offline
Half-Life 2: Episode Three

A harmadik és egyben az utolsó része az epizódikusan megjelenő Half-Life 2 nevű videojáték sorozatnak, amit a Valve Software fejleszt. Úgy tervezték, hogy ez lesz az utolsó része a sorozatnak, bár még nem teljesen biztos, hogy ezzel be is fogják fejezni a játékot.Egyes információk szerint a Valve elhagyja az epizódokat és egyenesen a Half-Life 3-at készítik. A Valve azt nyilatkozta 2008. október 15-én, hogy csak év vége előtt adnak ki információt a játékról. Ennek ellenére két nappal rá, október 17-én Doug Lombardi egy interjúban elárulta, hogy a harmadik epizódban nagy hangsúlyt kap a történetmesélés, mely rengeteg drámai és roleplay elemmel lesz tarkítva, hiszen egy utolsó, lezáró felvonásról lesz szó.

Hát azóta is várjuk ... wub3.gif
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!