Elképesztő siker! Oscar-díjra jelölték a Saul fiát!
2016. január 14. 20:36
Bettyke94#CherylBombshell™ |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.01.18. Hozzászólás: 12482 Csatolások: 3081 Azonosító: 143593 offline |
Idézet (ciel @ 2016.01.14. 18:13)
Hülyeség.
"A Saul fia csak a második holokausztról szóló film, ami Golden Globe-díjat nyert 1945 óta, legjobb filmnek járó Oscart pedig csak egy ilyen témájú filmnek adtak." (origo)
Szóval miről is beszélsz? Amúgy meg ha nem láttad, pont te vagy az illetékes rá, hogy megmond, milyen díjat érdemel.
"A Saul fia csak a második holokausztról szóló film, ami Golden Globe-díjat nyert 1945 óta, legjobb filmnek járó Oscart pedig csak egy ilyen témájú filmnek adtak." (origo)
Szóval miről is beszélsz? Amúgy meg ha nem láttad, pont te vagy az illetékes rá, hogy megmond, milyen díjat érdemel.
Senki nem illetékes, hogy megmondja hogy ez a film mit érdemel, lehet valakinek ez a világ legjobb alkotása, nekem már a témája miatt nem ér annyit se hogy megnézzem. Szomorú hogy a magyarok csak úgy tudnak kitűnni a film bizniszben hogy a zsidók hátsó felét nyalogatják. Ez a véleményem, ha tetszik neked, ha nem
2016. január 14. 20:50
cielCarat |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.11.02. Hozzászólás: 2897 Csatolások: 0 Azonosító: 163123 offline |
Idézet (Bettyke94 @ 2016.01.14. 20:36)
Senki nem illetékes, hogy megmondja hogy ez a film mit érdemel, lehet valakinek ez a világ legjobb alkotása, nekem már a témája miatt nem ér annyit se hogy megnézzem. Szomorú hogy a magyarok csak úgy tudnak kitűnni a film bizniszben hogy a zsidók hátsó felét nyalogatják. Ez a véleményem, ha tetszik neked, ha nem
Az Akadémia díjakat ad filmeknek, szóval ők igenis illetékesek abban, hogy kinek adják. A szomorú pedig az, hogy valaki ilyenkor is csak zsidózni tud. Ha láttad volna, és úgy mondod, hogy nem tetszik, nem érted a jelölését, az teljesen más, de te már eleve úgy állsz hozzá, hogy nem láttad, és csak a "háttérszele" miatt kapta a jelölést. Ezért tökre nem releváns, amit mondasz
1 felhasználónak tetszik:
Szandi0820
2016. január 14. 20:55
Bettyke94#CherylBombshell™ |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.01.18. Hozzászólás: 12482 Csatolások: 3081 Azonosító: 143593 offline |
Idézet (ciel @ 2016.01.14. 20:50)
Az Akadémia díjakat ad filmeknek, szóval ők igenis illetékesek abban, hogy kinek adják. A szomorú pedig az, hogy valaki ilyenkor is csak zsidózni tud. Ha láttad volna, és úgy mondod, hogy nem tetszik, nem érted a jelölését, az teljesen más, de te már eleve úgy állsz hozzá, hogy nem láttad, és csak a "háttérszele" miatt kapta a jelölést. Ezért tökre nem releváns, amit mondasz
Igen, képzeld el, hogy nem láttam, és valószínű hogy nem is fogom, mert nem akarok 2 órát elvenni az életemből hogy végignézzem a szenvedést. Történelem órán is elég. Lehet hogy a film maga tényleg jó, és azért jelölték, de szerintem azt senki nem vitathatja hogy a holokauszt témának most nagy háttérszele van politikai szempontból is. Én csak azt mondom ha ez a magyar film mondjuk a magyar emberek szenvedését mutatná be (pl. a világháborúk alatt) nem hiszem hogy ennyi díjat bezsebelt volna. Ez a téma most felkapott lett, ennyi az egész.
2016. január 14. 21:17
Enchanted Huntercomfortably numb |
Csoport: Tag Csatlakozott: 04.10.12. Hozzászólás: 1348 Csatolások: 1245 Azonosító: 221 offline |
Idézet (ciel @ 2016.01.14. 18:13)
Hülyeség. ...
Nem olyan nagy hülyeség. Ezidáig egyetlen egy magyar regénynek adtak irodalmi Nobel-díjat. Miről is szól az a regény?
2016. január 14. 21:20
Rékusiqa2000visszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.10.23. Hozzászólás: 268 Csatolások: 0 Azonosító: 162574 offline |
Nagyon szorítok, hogy nyerjenek! Tényleg jó film lett. Szerintem már az is nagy dolog, hogy jelölték őket. Sok sikert!
2016. január 14. 21:27
cielCarat |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.11.02. Hozzászólás: 2897 Csatolások: 0 Azonosító: 163123 offline |
Idézet (Enchanted Hunter @ 2016.01.14. 21:17)
Nem olyan nagy hülyeség. Ezidáig egyetlen egy magyar regénynek adtak irodalmi Nobel-díjat. Miről is szól az a regény?
Bettyke94 azt írta, hogy csak a témája miatt jelölték Oscarra, pedig, amint írtam is az idézetet, egy film kapott csak Oscar-díjat ilyen témában. Szóval nem is értem hogy jön ide a Nobel-díj (!!!!!), amit nem is filmekre adnak.
2016. január 14. 21:43
Csoport: Tag Csatlakozott: 04.10.12. Hozzászólás: 1348 Csatolások: 1245 Azonosító: 221 offline |
Idézet (ciel @ 2016.01.14. 21:27)
Szóval nem is értem hogy jön ide a Nobel-díj (!!!!!), amit nem is filmekre adnak.
Ha nem érted, leírom szájbarágósan: úgy tűnik, hogy ezzel a témakörrel könnyű díjakat kapni.
2016. január 14. 21:45
Appalache |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.04.18. Hozzászólás: 505 Csatolások: 15 Azonosító: 149552 offline |
LOL. Cuki, hogy itt is előjön a zsidózás. M-M-M-Muszáj vagyok hozzászóllani...
Kezdjük, ott, hogy a film művészet. A művészetet nem a témája teszi művészetté, hanem az, ahogy ahhoz a témához nyúl, ahogy az alapanyagot, ha úgy tetszik, feldolgozza. A téma se mellékes, persze, de egy témát EZERféleképpen meg lehet közelíteni akár egy művészeti ágon belül is. A Saul fia azért kiemelkedő, mert újító formanyelvvel ábrázolja azt a szenvedést, ami "mindenkinek a könyökén jön ki", mert hát igen, ráuntunk a büdös zsidrákokra. Azokra a folyton csak szenvedő izraeli tetvekre. Mert mindig klassz dolog egy ideológiát (cionizmus) azonosítani egy egész néppel. Mellékes.
A Saul fia a holokauszt témáját dolgozza fel teljesen új szemszögből: nem az egyetemes szenvedést mutatja egy tömeg kálváriáján keresztül, hanem a személyes élményből indul ki egy magasabb, univerzális jelentés felé, mindezt olyan vizuális eszközökkel, amit ilyen filmben nem látott még sem a kritika, sem a közönség.
Ha elolvastok külföldi kritikákat a filmről, mindenki az operatőri munkát dicséri a rendezés, a színészi játék meg a hangkeverés mellett. Mesterien meg lett tervezve a film felépítése, tökéletesen eltalálták, mit hogyan kell felvenni ahhoz, hogy a nézőből az kívánatos hatást váltson ki.
Lehet, hogy a film konkrétan egy zsidó haláltáborról szól, de ettől sokkal mélyebb, ez csak a felszín. Számos archetípus megtalálható benne, ami ismerős lehet régi mitológiai történetekből, vagy a saját életünkből - ezekkel jól lehet azonosulni. Ha ezt nem veszitek észre, és úgy bizonygatjátok az igazatokat, akkor az már a ti szegénységi bizonyítványotok.
És akkor térjünk vissza az ideológiákhoz. Az antiszemitizmus is egy ideológia, bezony, akarjátok vagy sem, de az. Ideológiával pedig nem lehet művészetet befogadni. Szemfedőt tesz eléd, elrontja az élményt, állandóan azt suttogja, neked ezt nem szabad élvezned, mert ellenkezik az elveiddel. Ha filmet akartok nézni, az ideológiákat le kell vetkőzni, máskülönben csonkul a befogadás. Én is nézek feminista filmeket meg sorozatokat, amik tetszenek is, holott a feminizmus ellenkezik az értékrendemmel - azért élvezem őket, mert tudok találni bennük valami olyasmit, ami beránt és megragad, és amit szeretni tudok.
Utóirat: Azért "folyik a csapból is" a film, mert magyar film évtizedek óta nem lett jelölve Oscarra, és még SOHA nem nyert Golden Globe-ot, a p.csába is, ennyire ne legyetek már gázak érvelésben!
Utóirat 2: Sajnálom, de nem, nem ítélkezhettek egy film fölött úgy, hogy nem is láttátok. Pofátlanság, igénytelenség, és minden intellektust nélkülöz.
Shalom.
Kezdjük, ott, hogy a film művészet. A művészetet nem a témája teszi művészetté, hanem az, ahogy ahhoz a témához nyúl, ahogy az alapanyagot, ha úgy tetszik, feldolgozza. A téma se mellékes, persze, de egy témát EZERféleképpen meg lehet közelíteni akár egy művészeti ágon belül is. A Saul fia azért kiemelkedő, mert újító formanyelvvel ábrázolja azt a szenvedést, ami "mindenkinek a könyökén jön ki", mert hát igen, ráuntunk a büdös zsidrákokra. Azokra a folyton csak szenvedő izraeli tetvekre. Mert mindig klassz dolog egy ideológiát (cionizmus) azonosítani egy egész néppel. Mellékes.
A Saul fia a holokauszt témáját dolgozza fel teljesen új szemszögből: nem az egyetemes szenvedést mutatja egy tömeg kálváriáján keresztül, hanem a személyes élményből indul ki egy magasabb, univerzális jelentés felé, mindezt olyan vizuális eszközökkel, amit ilyen filmben nem látott még sem a kritika, sem a közönség.
Ha elolvastok külföldi kritikákat a filmről, mindenki az operatőri munkát dicséri a rendezés, a színészi játék meg a hangkeverés mellett. Mesterien meg lett tervezve a film felépítése, tökéletesen eltalálták, mit hogyan kell felvenni ahhoz, hogy a nézőből az kívánatos hatást váltson ki.
Lehet, hogy a film konkrétan egy zsidó haláltáborról szól, de ettől sokkal mélyebb, ez csak a felszín. Számos archetípus megtalálható benne, ami ismerős lehet régi mitológiai történetekből, vagy a saját életünkből - ezekkel jól lehet azonosulni. Ha ezt nem veszitek észre, és úgy bizonygatjátok az igazatokat, akkor az már a ti szegénységi bizonyítványotok.
És akkor térjünk vissza az ideológiákhoz. Az antiszemitizmus is egy ideológia, bezony, akarjátok vagy sem, de az. Ideológiával pedig nem lehet művészetet befogadni. Szemfedőt tesz eléd, elrontja az élményt, állandóan azt suttogja, neked ezt nem szabad élvezned, mert ellenkezik az elveiddel. Ha filmet akartok nézni, az ideológiákat le kell vetkőzni, máskülönben csonkul a befogadás. Én is nézek feminista filmeket meg sorozatokat, amik tetszenek is, holott a feminizmus ellenkezik az értékrendemmel - azért élvezem őket, mert tudok találni bennük valami olyasmit, ami beránt és megragad, és amit szeretni tudok.
Utóirat: Azért "folyik a csapból is" a film, mert magyar film évtizedek óta nem lett jelölve Oscarra, és még SOHA nem nyert Golden Globe-ot, a p.csába is, ennyire ne legyetek már gázak érvelésben!
Utóirat 2: Sajnálom, de nem, nem ítélkezhettek egy film fölött úgy, hogy nem is láttátok. Pofátlanság, igénytelenség, és minden intellektust nélkülöz.
Shalom.
1 felhasználónak tetszik:
Szandi0820
2016. január 14. 22:27
Technikai értelemben persze jó filmnek tűnik, trailer alapján.
De ezt a témát olyan szembetűnően sokszor közelítették már meg, míg más témákat meg hanyagolnak. Az ember fejében óhatatlanul is felmerül, hogy ez csak a véletlen műve lehet.
De ezt a témát olyan szembetűnően sokszor közelítették már meg, míg más témákat meg hanyagolnak. Az ember fejében óhatatlanul is felmerül, hogy ez csak a véletlen műve lehet.
2016. január 14. 22:38
Appalache |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.04.18. Hozzászólás: 505 Csatolások: 15 Azonosító: 149552 offline |
Idézet (Enchanted Hunter @ 2016.01.14. 22:27)
Technikai értelemben persze jó filmnek tűnik, trailer alapján.
Más témákat hanyagolnak? Nincs olyan téma, amit ne dolgozott volna még fel a filmipar. Jól vagy rosszul, az megint más kérdés. De, mint írtam korábban, NEM a téma a lényeg. Arról beszél az, aki nem látta, meg aki nem ért hozzá, és csak ezt látja benne, de akkor sem az a lényege.
2016. január 14. 23:07
cielCarat |
Idézet (Enchanted Hunter @ 2016.01.14. 21:43)
Ha nem érted, leírom szájbarágósan: úgy tűnik, hogy ezzel a témakörrel könnyű díjakat kapni.
Én is leírom szájbarágósan: filmekről volt szó, nem könyvekről, és még mindig tartom magam az idézethez, amit bemásoltam. Egyáltalán nincs úgy túldíjazva ez a téma, mint ahogyan beállítjátok. Még hogy könnyű vele díjat kapni... a Saul fiához is csak odavágják, hogy nesze, itt van. Biztos nem azért díjazták eddig, mert esetleg, talán, elképzelhető, hogy NAGYON JÓ FILM. De persze kákán is csomót kell keresni.
De én itt lezártam a témát, mert úgysem győzzük meg egymást, csak azt nem értem, hogy mért nem lehet örülni annak, hogy egy honfitárs művét díjazzák, ráadásul ilyen szinten, ahelyett, hogy a fanyalgás menne, hogy jajezé' meg azé'.
2016. január 15. 00:02
Idézet (Appalache @ 2016.01.14. 22:38)
Más témákat hanyagolnak?
Pl. Hogyan és miért alkalmazták először az angolok a koncentrációs táborokat Dél-Afrikában?
Pl. Az örmény népírtás Törökországban.
Pl. Az ukrajnai népírtás.
2016. január 15. 15:36
Appalache |
Idézet (Enchanted Hunter @ 2016.01.15. 00:02)
Pl. Hogyan és miért alkalmazták először az angolok a koncentrációs táborokat Dél-Afrikában?
Kérlek, ne vedd figyelembe a válaszomat a kommentedre: nem tudom, miért válaszoltam, mert csak eltereli a lényegről a figyelmet, másrészt hülyeséget is írtam. Pöff-pöff.
Őszintén: az év többi napján is szíveden viseled az örmények/ukránok/afrikaiak/stb. tragédiáinak filmbeli alulreprezentáltságát, vagy csak akkor, amikor a holokauszt „felkapottsága” (ez olyan fura, divatnak vesszük a tömegmészárlást?) ellen kell ágálni?
Mert ha igen, azt javaslom, vagy írj forgatókönyvet, vagy kilincselj a fentebb említett népeknél, hogy csináljanak erről meg arról filmet. (Amúgy rákerestem azokra, amiket kilistáztál, és vannak róluk dokumentumfilmek, ha érdekel, keress rá, biztos a neten is megtalálható.) Úgy beszélsz, mintha a holokauszt-tematika kiszorítaná a piacról az egyéb tragédiákról szóló forgatókönyveket, mintha elvenné tőlük a lehetőséget – ez szerintem nincs így, főleg, ha csak a nemzeti filmgyártást vesszük figyelembe: nem hinném, hogy az ukránok azért nem csináltak filmet a Holodomorról, mert a hazájuk előbb ad zöld lámpát a holokausztfilmeknek, mint az éheztetésről szóló forgatókönyveknek. Ezért mondom, hogy felesleges a Saul fia, vagy bármelyik holokausztfilm kapcsán ezzel az érvvel előhozakodni. Nem megalapozott, semmi köze nincs a kettő dolognak egymáshoz.
Itt előjön egy másik dolog: a holokauszt több nép együttes tragédiája – ugyan nemcsak a zsidóké, de közülük került ki az áldozatok legnagyobb hányada + a világban szerteszét szórva nagy arányban vannak jelen –, nekem innentől természetes, hogy több nemzet több művésze dolgozta fel a témát, hiszen többen tudnak vele azonosulni.
2016. január 15. 19:54
Cute girl 998suicide blonde |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.08.19. Hozzászólás: 11981 Csatolások: 4586 Azonosító: 158722 offline |
Hatalmas eredmény, olyan jó ilyet hallani! Szorítok nagyon!
Emma Stone leborotválta a haját
Emma Stone leborotválta a haját
Borotvált fejjel debütált egy SNL partin.
Selena Gomez: "Nem érdekel, hogy nem nézek ki piszkafának"
Selena Gomez: "Nem érdekel, hogy nem nézek ki piszkafának"
Kiosztotta a kommentelőket.
Ezért árulta el Shawn Mendes, hogy majdnem apa lett
Ezért árulta el Shawn Mendes, hogy majdnem apa lett
Elmesélte, miért árulta el.
Újabb nyomot találtak Liam Payne halálának ügyében
Újabb nyomot találtak Liam Payne halálának ügyében
Újabb fejlemények történtek.
Ariana Grande Instagramon is felvállalta új szerelmét
Ariana Grande Instagramon is felvállalta új szerelmét
Hivatalosan is felvállalta.