Ernelláék Farkaséknál


színes, magyar film, 80 perc, 2016


Ernelláék Farkaséknál előzetes
Vízer Balázs/PORT.hu
2016. július 12.

Hajdu Szabolcs legújabb filmje elhozta Karlovy Varyból a fesztivál fődíját és a színész-rendező is díjat kapott alakításáért, mi pedig belepillanthatunk az előzetesbe, hogy lássuk, mit takar a furcsa cím.
Hajdu Szabolcs (Macerás ügyek, Fehér Tenyér) előzőfilmjét, a nagyobb költségvetéssel, világsztárral forgatott Délibábot nem fogadta kegyeibe a kritika, és ennek pont az ellenkezője igaz minimális költségvetésből, családtagjai, barátai és tanítványai közreműködésével készített új munkájával. Az Ernelláék Farkaséknál világpremierjét a Karlovy Vary Filmfesztiválon, a régió legrangosabb filmes eseményén tartották a hivatalos versenyprogramban, ahonnan a film el is hozta a legrangosabb elismerést, a Kristály Glóbuszt, illetve Hajdu megkapta a legjobb színész díját is.

A film az egymástól régóta eltávolodott rokonok újbóli találkozása és rövid ideig való kényszeregyüttélése során felszínre törő konfliktusokat mutatja be. Eszter nővére, Ernella családjával egy év után hazatér Skóciából, és Eszterék kénytelenek őket befogadni, nem tudni mennyi időre, mert nem mondják, meddig maradnak. Az egymást is maró vendégek nehezen kérnek szívességet és neheztelnek házigazdáikra azok jómódja miatt, az otthoniak pedig nehezen viselik a feszültséget, hiszen a férj és a feleség között sincsen minden rendben, a gyereknevelési problémákról nem is beszélve.


Forgalmazó: Filmworks Kft.
Stáblista:

rendező: Hajdu Szabolcsforgatókönyvíró: Hajdu Szabolcsoperatőr: Szalai Márk Tímár Gergelyrendezőasszisztens: Konkol Mátéproducer: Herner Dániel Muhi András Ferenczy Gábor Muhi Zsófiaexecutive producer: Hajdu Szabolcs Török-Illyés Orsolyahangmérnök: Zándoki Bálintgyártásvezető: Muhi Zsófiavágó: Papp Szilvia szereplő(k): ErnellaTankó Erika EszterTörök-Illyés Orsolya FarkasHajdu Szabolcs AlbertSzabó Domokos LauraHajdu Lujza BrúnóHajdu Zsiga SanyiGelányi Imre ImolaSzilágyi Ágota