Starity

20 éves a Nightwish

Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2016. augusztus 18. 12:03 #1
TarjaNightwish
TarjaNightwish
Bruja de Oz
 
StátuszYo soy la muerte, soy la maldición, soy tu perdición....
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 13.03.26.
Hozzászólás: 2036
Csatolások: 235
Azonosító: 198762
Offline offline
A finn zenekar idén ünnepli fennállásának immáron huszadik évfordulóját, így lássuk, honnan indultak és hol tartanak most a metalvilág nagyágyúi.
A teljes cikkhez kattints ide!
1 felhasználónak tetszik: Pocok2001
2016. augusztus 18. 12:14 #2
- törölt felhasználó -    
Nagyon szép, igényes és értelmes cikk lett, ami itt ritka, szóval gratulálok! smileeee.gif
Szeretem a banda zenéit, de mindig is lusta voltam jobban utánuk nézni, viszont most megtörtént a felvilágosodás.biggrin.gif 20 év az nagy szám, gratulálok a bandának.smileeee.gif
1 felhasználónak tetszik: TarjaNightwish
2016. augusztus 18. 12:32 #3
stellaxoxo
stellaxoxo
visszatérő vendég
 
StátuszYou can say what you want about me as long as you pay me
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 16.07.22.
Hozzászólás: 238
Csatolások: 0
Azonosító: 258257
Offline offline
Végre van olyan cikk ami nem celebekről hanem igazi emberekről szól, ezért érdemes élni! Imádom a Nightwish-t. Bár sose néztem utána rendesen, so örülök ennek a cikknek! Szép munka volt!
1 felhasználónak tetszik: TarjaNightwish
2016. augusztus 18. 14:05 #4
emily92-17
emily92-17
 
Státusz"Ha biszex vagy, kapásból megduplázódnak az esélyeid egy szombat esti randevúra"
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 10.08.07.
Hozzászólás: 822
Csatolások: 0
Azonosító: 132765
Offline offline
Akárki akármit mondd ez a banda csak Tarjával volt jó, persze a többi hölgy is rendben volt de Tarjával volt igazi.
1 felhasználónak tetszik: TarjaNightwish
2016. augusztus 18. 14:26 #5
Phaedra
Phaedra
Mythic Dawn☼
 
StátuszHold The Door
  Csoport: Kitiltott
Csatlakozott: 15.05.08.
Hozzászólás: 1244
Csatolások: 96
Azonosító: 243591
Offline offline
Az operametal megteremtője Nina Hagen volt, a punkokat és gothokat összekötő már-már ősanya, nem pedig a Nightwish és Tarja. Lehet, hogy sokan belőlük nyertek inspirációt, de Nina már a nyolcvanas években zenélt.
2016. augusztus 21. 00:13 #6
nothingcanstopme
nothingcanstopme
Extinct ♥
 
StátuszIt's the time to know, it's the time to see, love is blasphemy ♥
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 10.08.13.
Hozzászólás: 2352
Csatolások: 97
Azonosító: 133163
Offline offline
azta, már 20 év? én 15nél maradtam le biggrin.gif
a NW az örök heart.gif bár Floort nem szeretem annyira, de a régi számok mindig a szívem csücskei lesznek
2016. augusztus 24. 00:57 #7
Pocok2001
Pocok2001
freestyler
 
Státusznemigen járok fel az oldalra, max a NW tagokat szerkeszteni, a többit vigyétek
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 12.11.03.
Hozzászólás: 3503
Csatolások: 483
Azonosító: 189007
Offline offline
Bevallom, hogy mikor én megismertem a Nightwisht, már bőven Floor volt az aktuális énekesnő. Oké, nem bőven, mert 2013-ban volt, de mindenesetre mikor megalakultak, sőt, az első három albumukkor még nem is éltem... Ennek ellenére a Nightwish a legtöbbet jelentő együttes számomra. Nem csak szeretem a zenéjüket, vagy elnézegetem a klipeket, hanem egyszerűen jelent nekem dolgokat. És ez, ha belegondolok, egy nagyon, nagyon különleges dolog.
Egészen elérzékenyültem a 20 év láttán. A rajongásom elején majdhogynem fanatikusan imádtam őket, ez persze nyilván és szerencsére szelídült, és bőven hallgatok már mást, mint őket, vagy a műfajt, sőt, de.. Most, nosztalgiázva, rájöttem, hogy a Nightwish jelent nekem dolgokat. Jól esett.
A „kedvenc tagom” Tuomas, mert. Na jó, láttatok már embert, aki egyszerre fantasztikus zenész, érzékeny dalszöveg író és helyes pasi? Nem, nem láttatok biggrin.gif Még én se, de Tuomas megközelíti _nevet.gif A kedvenc albumom az Imaginaerum, azt hiszem. Azzal ismertem meg a Nightwisht, és valahogy még mindig az áll hozzám a legközelebb. Nem tudnám megindokolni, hogy miért. Mostanában a Century Childot szoktam gyakran hallgatni, annak ellenére, hogy tulajdonképpen nem igazán változatos, de nagyon szeretem azt is. És a DPP-t is, olyanokkal, mint a Master Passion Greed, a For the Heart I Once Had vagy a Bye Bye Beautiful refrénje…
A kedvenc számra való rákérdezés nonszensz, de ha minden albumról mondok kettőt, talán kijön. Aha, persze. Az AFF-ről alap a Beauty and the Beast, a harmadik versszak számomra felülmúlhatatlan, legyen bármilyen művészi is a rivális (I know my dreams are made of you | of you and only for you | your ocean pulls me under | your voice tears me asunder | love me before the last petal falls), és a kedvenc gitárszólóim közé tartozik a mai napig e dalé. Ezen kívül a Once Upon a Troubadour billentyűszólóját emelném ki, sajnálom, hogy több hasonló nem készült.
Az Oceanbornról hosszú tanakodás után a Stargazers-t és a Sleeping Sunt választanám, utóbbi gyakorlatilag kötelező, hiszen a legszebb Nightwish ballada, és ezt a jövőre nézve is megelőlegezem neki. A Wishmasterről abszolút a Come Cover Me és a Wanderlust. Mert csak, azért. Oh, és a Kinslayer is esélyes. Szeretem felemlegetni a koncerteken való kiejtést, szórakoztat („kom kávür me”, „forevür and evür and evür forevür vandürlaszt”, vagy később a „dark csészt of vandürz”) blush.gif
A Century Childról a Bless the Childot és az Ever Dreamet választanám azonnal, egy kis gondolkozás után a Feel for Yout, és még egy kis gondolkozás után a Forever Yourst és az Ocean Soult. Szeretem a CC-t, na. A Forever Yours szövege, akármennyire is …. nos, egyszerű (lol), gyönyörűnek találom. A Once-ról a Nemo, a Planet Hell és a Siren a kedvenceim, de a Dark Chest of Wonders is nagyon esélyes.
A DPP-ről nehéz a döntés, de legyen a Master Passion Greed és a For the Heart I Once Had. Rögtön utánuk (szorosan) pedig az összes többi biggrin.gif Az Imaginaerum… Na igen, az Imaginaerum… Amit kapásból rávágok, az az I Want My Tears Back. Az első szám, amit hallottam tőlük, és az utolsó, amit majd hallani akarok. Igen, érzem én is, hogy ez egy kegyetlenül random szám az albumról, de nekem a kedvencem. Ezen kívül meggyőzött a Ghost River, a Rest Calm és különösen a Story of Myself (a végén a beszélés a legjobb dolog a világon, és Troynak annyira szép, megnyugtató hangja van). És természetesen a The Crow, the Owl and the Dove és a Turn Loose the Mermaids sem maradhat ki. És a Slow Love Slow sem. És a Storytime sem. És a Taikatalvi sem.
Az új album elgondolkodtató, nekem az egész úgy általában egy kicsit unalmas lett, de a Yours is an Empty Hope-ot és az Edema Ruh-ot választanám kedvenceimként. A My Walden-ben nagyon jó Marco és Troy része. Amit ebben a albumban nagyon sajnáltam, az az, hogy alig hagyták Marcot és Troyt énekelni. Pedig jót tett volna, fantasztikus énekes mind a kettő. Troy egyébként is a legjobb dolog, ami a Nightwish-sal történhetett.
Amúgy Tuomas utált énekelni, pedig nem lenne rossz hangja, csak rosszul keverték az albumot (AFF) a hangosításnál, és túl halk. Tarja meg a gitár meg túl hangos. De van egy felvétel talán 2000-ből, amin Tuomas énekli a Beauty and the Beastet. Egyébként, ha választhatnék (mondjuk miért választhatnék, mindegy biggrin.gif), azt mondanám, hogy ezt a dalt adják elő újra, ketten. OwO
A From Wishes to Eternity-n egészen különlegesen is fellépett a Sinergy _nevet.gif Ha jól emlékszem, részegen mutogattak és óbégattak a kamerának, aztán egy egészen jól hangzó kis dalocskát énekeltek több szólamban.... a szövegére nem térnék ki rohog.gif
Az egyik kedvenc koncertfelvételem az End of an Era, és abból a kedvencem az Ever Dream felvétele. Legalább százszor láttam csak ezt a dalt, és mindig annyira, annyira, annyira. Amikor csak Tarja és Tuomas áll a színpadon, és Tarja a refrént énekli, és a két versszak közötti kis szünetben Tuomas ...mozdulata annyira. Szép.
Ez egy ilyen bő lére eresztett hozzászólás lett. Sajnálom, de közben szomorú hangulatú Hollywood Undead dalokat hallgattam, és az elveszi a mértéktartásom rolleyes.gif
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!