Talán a plakátot meglátván buzdultam fel, és töltöttem le az első szezont, ami meg kell, hogy mondjam, borzasztóan kellemes csalódás volt. Alapvetően is kedvelem az ilyen jellegű alkotásokat, ám ezzel olyan szinten betaláltak, hogy függőséget okozott, emiatt azt hiszem a hatodik epizódnál le is álltam, és egy kicsit pihenek, mert akkor annyira be fogok pörögni, hogy drogként kell nekem a folytatás, ami még egyelőre nem lesz, ha jól olvastam. A második felvonást berendelték, de állítólag csak jövőre lesz várható, ugyanis nem gondolták a készítők, hogy ez az egész ilyen hatalmas siker lesz. Érdekes elgondolás az egész – a futurisztikust keverni az oldschool westernnel, ez egyszerűen briliáns és korszakalkotó! Két különbözőbb műfajt nem is találhattak volna, és mégis sikerült nem csak szinkronba hozni, de olyat alkotni, ami különleges és más, mint a tucatsorozatok netovábbja. A színészi játékok egytől egyig briliánsak, nem tudnék kifejezetten kiemelkedőt mondani, mert szinte majdhogynem mindenki kiemelkedő és igényes. A történet izgalmas, fordulatos és elgondolkodtató. Még nem néztem ugyan végig, de azt hiszem a mesterséges intelligencia egy idő után el fog jutni arra a szintre, hogy fellázadjon, és eltiporja az embert, akik tárgyként kezelik őket. Kérdés a következő – tárgyak, gépek, ha elektronika hajtja őket, vagy olyan lények, mint az emberek, ha van emocionális képességük? Képesek nevetni, sírni, szeretni, gyűlölni stb. Mi lesz a valóságban, hogyha eljutunk az ilyen életszerű, humanoid robotok gyártásáig? Azért fognak létezni, hogy a hús-vér emberek kiéljék rajtuk eltorzult devianciájukat? Az biztos, hogy marhára elgondolkodtat, legalábbis engem biztosan. Az elkövetkezendő hetekben biztosan be fogom fejezni, és akkor teljes képet fogok kapni az egész sztoriról, de én mondom, nem véletlenül lett akkora siker. Hatalmas alkotás akárhogyan is nézzük.
Idézet (gonzales7 @ 2016.12.23. 11:02)
Sokan a Lost-hoz hasonlítják a Westworld-öt stílusában szerintem labdába se rúghat a Lost mellett. de ez az én véleményem!
Több mint tíz év után sem tudok rájönni, hogy miért jó sorozat a Lost. Abrams bácsi gyereke, akinek imádom a munkásságát (többek között az Alias és a Fringe is neki köszönhető), de engem alapvetően sem fogott meg. Néztem én ezt 15 éves fejjel, majd tíz évvel később 25 évesen néhány hónappal ezelőtt, és nekem olyan szinten nem jött be, hogy a második évad felétől nem bírtam tovább nézni, és őszintén szólva, nem is akarom. Roppant unalmas és vontatott, egyszerű időpazarlónak éreztem.