Idézet (Alexandra1809 @ 2016.09.04. 12:15)
Beyla ugy ertettem a tokeletes bort hogy nem lesz csunyabb csak mert sminkelsz ha normalisan tisztitod. Nekem is vannak rosszabb napjaim a borommel de ezek hormonalis gondok es eves kerdese is mert ha zsirosat eszel eszre lehet venni hogy a borod is zsirosabb. Regebben nagyon priblemas volt a borom es tobb kozmetikus is mondta hogy nem a sminktol. A legtobb mostani smink szellozik amugy
Pont a lényeget, nem érted. Ha a pólusokat eltömíti az alapozó, púder (már pedig el szokták általában), akkor egy egész napos viselést követően (pláne, ha a hét mindennapján felkened) igen is csúnyább lesz a bőr. Tapasztalat. Mióta én is gyakrabban viselek alapozót, jóval több a pattanás rajtam. Biztosan köze van annak is ezekhez a dolgokhoz, hogy mit eszünk, de a zsíros arcbőrért a faggyútermelésnek van köze, amit a hormonrendszerünk (azt hiszem a hipotalamusz) szabályoz. Állítólag sok vizet kell fogyasztani, egészségesen kellene étkezni és a hormonok helyre pofozása sem ártana. Valószínűleg neked is inkább ez okozta a problémát, ez pedig már kórosnak minősíthető, tehát nem a smink a megoldás, hanem a bőrgyógyászat. Egyébként én többfajta alapozót kipróbáltam, és a többségük valóban olyannak hat az arcomon, mintha maszkot viselnék. Jelenleg Miss sporty termékekre vagyok ráállva, az alapozójukkal is úgy, ahogy meg vagyok elégedve, de nem az igazi. A nagyon burzsuj márkákat pedig a pénztárcám nem engedi meg sajnos.
Ez a cikk többek között azért is jött most be, mert az előzővel ellentétben, elérhető árú, kategóriájú sminktermékeket mutatott be. Tehát ennek hasznát vettem, valamelyiket ki is fogom próbálni, amint eljutok néhány hasonló áruházba, mondjuk a Müllerbe.