A probléma valós – erre próbálja felhívni az emberek figyelmét a gyermekházasság ellen tüntető Save the Children nevű nonprofit szervezet.
A teljes cikkhez kattints ide!
Durva! Minden hetedik másodpercben férjhez adnak egy 15 év alatti lányt
2016. október 13. 12:31
LexiCobainDrama Queen® |
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 12.08.01. Hozzászólás: 2744 Csatolások: 689 Azonosító: 182219 offline |
2016. október 13. 13:14
ilus1996~Hope~ |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.08.28. Hozzászólás: 3131 Csatolások: 116 Azonosító: 134089 offline |
Én régóta tisztába vagyok vele, hogy vannak ilyenek. Nagyon sok helyen szinte hagyomány, hogy 18 éves kor előtt összeházasítsák a gyerekeiket, hogy milyen okokból fogalmam sincsen. Olvastam egyszer egy olyan cikket, hogy egy 13 éves kislányt hozzá adtak egy 40 valahány éves pasashoz és az első nászéjszakán meghalt a lány. Azt hiszem nem kell ecsetelnem, hogy minek következtében. Szóval nem csak őrültség, hanem veszélyes is összeházasítani konkrétan egy gyereket.
2016. október 13. 14:26
BLulu88Cikk író |
Csoport: Tag Csatlakozott: 15.03.30. Hozzászólás: 2172 Csatolások: 0 Azonosító: 242008 offline |
"A gyermekházasság semmibe veszi a lányok alapvető, a tanuláshoz, a fejlődéshez felnövéshez való jogait" - Na igen ez még a kisebb gond! Ami miatt szerintem nagyon rossz a gyermekházasság az az hogy azokban az országokban el is várják hogy hamar az esküvő után meg is szülessen a gyermek. Ezzel az a legnagyobb baj hogy még az adott gyermek sem fejlődik ki ilyen korban arra a szintre hogy neki gyermeke szülessen. Ettől fogva mivel még a gyerek se fejlődött felnőtté, a gyermek nem fogja megkapni a megfelelő dolgokat az anya szervezetből emiatt a gyermek hátrányból indul. Nagyon felelőtlen ez a dolog mert sem a gyereknek nem jó sem majd a babának. És az a baj hogy az emberek ezt nem veszik figyelembe és utána meg jön a baj mert nem jól döntöttek. Arról meg inkább ne is beszéljünk hogy sokan még 30 éves korukra sem tudják megtalálni az igazit most ebből kiindulva mi lesz abból a házasságból amiről nem is a gyerek döntött?? Hát nagy szenvedés... Én azokat a gyerekeket sajnálom a legjobban akiket erre tényleg rákényszerítik a szülei!
2016. október 13. 15:02
VictoriaPolicevisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 15.10.10. Hozzászólás: 142 Csatolások: 2 Azonosító: 250535 offline |
Nagyon durva!
Szerintem sincs helyén ez!
Egy 15 éves lány még nincs felkészülve arra, hogy feleség legyen, és még arra sem, hogy gyermekeket szüljön.
Arra viszont kíváncsi lennék, hogy hány éves férfiaknak adják oda a fiatal lányokat.
Szerintem sincs helyén ez!
Egy 15 éves lány még nincs felkészülve arra, hogy feleség legyen, és még arra sem, hogy gyermekeket szüljön.
Arra viszont kíváncsi lennék, hogy hány éves férfiaknak adják oda a fiatal lányokat.
2016. október 13. 15:53
ilus1996~Hope~ |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.08.28. Hozzászólás: 3131 Csatolások: 116 Azonosító: 134089 offline |
VictoriaPolice
Vele egykorúval tuti nem, sőt szerintem korban sem hozzáillőt. Lehetnek akár 40-50 éves emberek, aki az apja lehetne. Igazából tökre mindegy. Ha szépen megegyeznek még egy 70 évesnek is eladják.
Vele egykorúval tuti nem, sőt szerintem korban sem hozzáillőt. Lehetnek akár 40-50 éves emberek, aki az apja lehetne. Igazából tökre mindegy. Ha szépen megegyeznek még egy 70 évesnek is eladják.
2016. október 13. 16:01
LeerdammerGirlεh. ✿ |
Csoport: Tag Csatlakozott: 14.10.20. Hozzászólás: 6163 Csatolások: 3306 Azonosító: 234699 offline |
Ha a szülők képesek kitenni a saját gyermekeiket efféle mentális és egyéb megterhelésnek, borzasztóan felelőtlenek.
2016. október 13. 17:23
AnnaZriinyiunderworld shooter♦ |
Csoport: Tag Csatlakozott: 15.01.19. Hozzászólás: 1951 Csatolások: 16 Azonosító: 239228 offline |
Borzalmas. És egyáltalán a szülők hogyan engedhetik, hogy ilyen fiatalon kelljen hozzámenniük legtöbb esetben egy vén fószerhez, aki az apja, vagy nagyapja lehetne?
2016. október 13. 20:52
Beylacarter |
Csoport: Kitiltott Csatlakozott: 12.09.22. Hozzászólás: 8612 Csatolások: 2491 Azonosító: 186418 offline |
Idézet (BLulu88 @ 2016.10.13. 14:26)
"A gyermekházasság semmibe veszi a lányok alapvető, a tanuláshoz, a fejlődéshez felnövéshez való jogait" - Na igen ez még a kisebb gond! Ami miatt szerintem nagyon rossz a gyermekházasság az az hogy azokban az országokban el is várják hogy hamar az esküvő után meg is szülessen a gyermek. Ezzel az a legnagyobb baj hogy még az adott gyermek sem fejlődik ki ilyen korban arra a szintre hogy neki gyermeke szülessen. Ettől fogva mivel még a gyerek se fejlődött felnőtté, a gyermek nem fogja megkapni a megfelelő dolgokat az anya szervezetből emiatt a gyermek hátrányból indul. Nagyon felelőtlen ez a dolog mert sem a gyereknek nem jó sem majd a babának. És az a baj hogy az emberek ezt nem veszik figyelembe és utána meg jön a baj mert nem jól döntöttek. Arról meg inkább ne is beszéljünk hogy sokan még 30 éves korukra sem tudják megtalálni az igazit most ebből kiindulva mi lesz abból a házasságból amiről nem is a gyerek döntött?? Hát nagy szenvedés... Én azokat a gyerekeket sajnálom a legjobban akiket erre tényleg rákényszerítik a szülei!
A kiemelt rész úgy hülyeség, ahogy van. Nem nagyon értem mire gondolsz - a szellemi érettségre vagy a testi érettségre? Mert a kettőt úgy összekutyultad, mint annak a rendje. Egy mai 12-15 éves lány van olyan fejlett testileg, mint egy harminc éves nő. Ha te nem így gondolod, akkor nem láttál kamaszodó lányokat. Egy lány akkor kezd el menstruálni, amikor a teste elég érett arra, hogy kihordjon egy magzatot. Sőt mi több, egy mai tizenhárom (!!!) éves kislány is simán képes életet adni egy egészséges gyermeknek, ha nem így lenne, akkor nem lehetne fogamzóképes, és nem is menstruálna. A menstruáció kezdete pedig manapság 9-10 éves korra tehető. Ez az egész amit írtál, sokkal inkább a lelki fejlődésre hat, hiszen gyermek nevelne gyermeket, és sokan még 30-40 éves korukban sem állnak készen rá lelkileg, hát még egy tizenéves kamaszodó lány...
2016. október 13. 23:01
eszter05oпlγ ћυ₥αп |
Csoport: Tag Csatlakozott: 14.06.06. Hozzászólás: 4787 Csatolások: 315 Azonosító: 227168 offline |
Nagyon sajnálom, hogy fiatal lányoknak ilyen dolgokon kell átmenniük. Sajnos az a baj, hogy ez a lány esetén is az volt a probléma, hogy lényegében az apjának nem volt kedve egyedül felnevelnie a gyereket, meg sokszor akár még az anyagi háttér is állhat a dolgok mögött. Szegényeket megházasítják egy náluk jóval idősebb férfival, ezzel az egész életüket tönkrevágva, hiszen gyakran történik, hogy a férfi megerőszakolja, és a lány teherbe esik. Mert még egy 13-14 éves lány képes kihordani egy babát, na de azért azt gyerek fejjel felnevelni nem kis dolog. És ennél az esetnél is a férfi elhagyta a csajt, és szegényt egyedül hagyta egy babával. Aztán még az iskolát sem tudta elvégezni, szóval munkát találni sem lehetett könnyű. Mélységesen sajnálom az összes ilyen sorsú lányt, akinek így tönkrement az élete.
2016. október 14. 02:14
Azoknak a "szülőknek", akik ilyet tesznek, nem való még egy cserepes növény sem, nemhogy egy gyerek! Milyen szívtelen, undorító féregnek kell lenni ahhoz, hogy odadobjanak akár egy felnőtt nőt is, nemhogy egy gyereket csak úgy valakinek, folyamatos testi és lelki terrorra ítélve?! Hányinger... -.-
2016. október 14. 18:50
DirectionerGirl001 |
Csoport: Tag Csatlakozott: 15.07.20. Hozzászólás: 815 Csatolások: 0 Azonosító: 246892 offline |
Én biztos nem bírnám ki ha ilyen fiatalon házasodnom kéne az meg a másik,hogy alig lehetne elviselni engem A cikkhez meg csak annyit,hogy ez az egész egy nagy baromság ...
2016. október 14. 19:16
Selena Gomez Fan.2#EvilRegal |
Csoport: Tag Csatlakozott: 13.04.26. Hozzászólás: 1983 Csatolások: 4 Azonosító: 200866 offline |
Ha hozzá is mennék, valakihez fiatalon, biztos hogy nem hagynám magam. A lány is még rosszabbul járt, mert még kell etetni egy gyereket... Szomorú dolog ez, és remélem minél hamarabb betiltják és/vagy büntetik ezt.
2016. október 14. 20:17
bestgirlevervisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 16.06.06. Hozzászólás: 456 Csatolások: 0 Azonosító: 256897 offline |
Ez borzalmas, ezen azonnal változtatni kell. Sok ember úgy lesz szülő, hogy nem is fogja fel igazán, hogy a gyereknevelés miről is szól, vagy hogy mennyi a költségvetése, ha egészségesen fel akarja nevelni. Az összes ilyen "szülő" mélységesen szégyellje magát.
Emma Stone leborotválta a haját
Emma Stone leborotválta a haját
Borotvált fejjel debütált egy SNL partin.
Selena Gomez: "Nem érdekel, hogy nem nézek ki piszkafának"
Selena Gomez: "Nem érdekel, hogy nem nézek ki piszkafának"
Kiosztotta a kommentelőket.
Újabb nyomot találtak Liam Payne halálának ügyében
Újabb nyomot találtak Liam Payne halálának ügyében
Újabb fejlemények történtek.
Ezért árulta el Shawn Mendes, hogy majdnem apa lett
Ezért árulta el Shawn Mendes, hogy majdnem apa lett
Elmesélte, miért árulta el.
Itt a hivatalos toxikológiai jelentés Liam Payne haláláról
Itt a hivatalos toxikológiai jelentés Liam Payne haláláról
Közleményt adtak Liam Payne haláláról.