Rejtõ Jenõ - Az elveszett cirkáló
alig várom már, hogy a végére érjek
Olvasol?
2008. szeptember 29. 19:50
Steve-O- |
Csoport: Kiemelt tag Csatlakozott: 04.10.10. Hozzászólás: 4841 Csatolások: 1052 Azonosító: 70 offline |
M.K.Barbier - Kurszk, a legnagyobb páncéloscsata 1943
meg szakkönyveket, GPRS gerinchálózatról, CCSS#7 Signalling meg ilyen nyalánkságok ha valaki kedvet kapna
meg szakkönyveket, GPRS gerinchálózatról, CCSS#7 Signalling meg ilyen nyalánkságok ha valaki kedvet kapna
2008. szeptember 29. 20:07
Steve-O- |
Csoport: Kiemelt tag Csatlakozott: 04.10.10. Hozzászólás: 4841 Csatolások: 1052 Azonosító: 70 offline |
Idézet(Klau0604 @ 2008. September 29. - 20:01)
kéne moliére-tõl a tartuffe-öt, de kötelezõket nem olvasunk és szerencsére a tanár felfogta aztán megnéztük órán meg lediktálta a cselekményvázlatot is
méghogy nem olvasunk...
középsuli beiratkozáskor lediktálták hogy mi a kötelezõ, én meg gondoltam 1-et elölre kiolvasok... átrágtam magam az Illiászon, mert hogy azt mondták az köll. Brutális volt.
Év elején: "Ja, nem illiász, odüszeia"
na itt rágtam be, 4 évig videóztam...
2008. szeptember 29. 20:09
NecrosCara is my Mistress |
Csoport: Tag Csatlakozott: 06.01.16. Hozzászólás: 8558 Csatolások: 17675 Azonosító: 12106 offline |
Idézet(zilinda @ 2008. September 29. - 17:59)
Rejtõ Jenõ - Az elveszett cirkáló
Arra (is) emlékszek, jó kis könyv. De hát melyik Rejtõ könyv nem az?
2008. szeptember 30. 19:40
apsilanikkkvisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 08.01.17. Hozzászólás: 393 Csatolások: 683 Azonosító: 49769 offline |
Na most ezt olvasom:
Jaroslav Hasek: Amikor a bolsik betiltották a karácsonyt
húsz kis novella a Svejk írójának szokásos stílusában és Josef Lada rajzaival
Jaroslav Hasek: Amikor a bolsik betiltották a karácsonyt
húsz kis novella a Svejk írójának szokásos stílusában és Josef Lada rajzaival
2008. szeptember 30. 19:58
Krucsevvisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 05.05.11. Hozzászólás: 184 Csatolások: 369 Azonosító: 6109 offline |
Tobb konyvet is egyszerre:
David Yates: Bomb Alley (Falkland szigeteki csata a HMS Antrim fedelzeterol)
Christie Golden: Rise of the Horde (WoW, kell a jatek moge a hatteranyag!)
Tom Clancy: Without Remorse (korai klasszikus a vietnami haborubol)
Guy Browning: Never Push When It Says Pull (konnyed humoru konyv az angol mindennapokrol)
David Yates: Bomb Alley (Falkland szigeteki csata a HMS Antrim fedelzeterol)
Christie Golden: Rise of the Horde (WoW, kell a jatek moge a hatteranyag!)
Tom Clancy: Without Remorse (korai klasszikus a vietnami haborubol)
Guy Browning: Never Push When It Says Pull (konnyed humoru konyv az angol mindennapokrol)
2008. szeptember 30. 20:08
Nyelvészettel kapcsolatos dolgokat olvasok, fõként spanyolul, angolul és olaszul. Ezen kívül természetesen minden mást, ami érdekel és hasznos és igaz (ez az utolsó lényeges szempont). Puszta szórakozásból nem szoktam olvasni, mindig van valami célja, ha más nem, akkor fordítás. Fordítani fõleg spanyolról szoktam, mert az megy a legjobban (bármilyen szöveget, oda-vissza), de az értelmetlen hülye szövegeket nem szeretem.
PS: Éppen beszerzés alatt áll a klasszikus latin kiejtésrõl szóló könyv angol nyelven.
PS: Éppen beszerzés alatt áll a klasszikus latin kiejtésrõl szóló könyv angol nyelven.
2008. október 28. 20:26
balintFantasztikus |
Csoport: Tag Csatlakozott: 04.10.07. Hozzászólás: 1402 Csatolások: 973 Azonosító: 7 offline |
Az idõk végezetéig-et olvasom Ken Follettõl.
A nyáron álltam neki az elõzménynek, A katedrálisnak, miután láttam hogy ez egy monumentális kis történetecske (a hangoskönyv 32 cd-nyi hanganyagon fért el ), ráadásul maga az idõszak (a sötét középkor ), amiben játszódik is megtetszett
Jól szövi a történetek különbözõ fonalait az író, emellett - számomra - még nagyon érdekes, hogy milyen hosszú idõtartamot ölel fel a két könyv.
Nagyon jó, minden nap olvasok egy-egy fejezetet, de sajnos lassan a végéhez közeledek az amúgy vaskos könyvnek - pedig a cím azt mondja, hogy "az idõk végezetéig"..
A nyáron álltam neki az elõzménynek, A katedrálisnak, miután láttam hogy ez egy monumentális kis történetecske (a hangoskönyv 32 cd-nyi hanganyagon fért el ), ráadásul maga az idõszak (a sötét középkor ), amiben játszódik is megtetszett
Jól szövi a történetek különbözõ fonalait az író, emellett - számomra - még nagyon érdekes, hogy milyen hosszú idõtartamot ölel fel a két könyv.
Nagyon jó, minden nap olvasok egy-egy fejezetet, de sajnos lassan a végéhez közeledek az amúgy vaskos könyvnek - pedig a cím azt mondja, hogy "az idõk végezetéig"..
2008. október 29. 05:27
Csoport: Tag Csatlakozott: 06.01.16. Hozzászólás: 8558 Csatolások: 17675 Azonosító: 12106 offline |
Idézet(balint @ 2008. October 28. - 20:26)
ráadásul maga az idõszak (a sötét középkor ), amiben játszódik is megtetszett
Akkor tudom ajánlani a Rózsa nevét Umberto Eco-tól, az is jó könyv.
2008. november 09. 10:22
Andrew J. Robinson - A Stitch in Time
"Of all the stories you told me, which ones were true and which ones weren't?"
"My dear Doctor, they're all true. . . ."
"Even the lies?"
"Especially the lies."
Ezzel a felejthetetlen párbeszéddel indul a könyv, amit mindenkinek ajánlok, aki szereti a Deep Space Nine címû Star Trek sorozatot. Az egyik legjobb karakter megszemélyesítõje írta a könyvet, ami mélyebb bepillantást enged a Kardassziai kultúrába és történelembe, illetve bemutatja, hogyan próbálják újjáépíteni a háborúban lerombolt világukat és Garaknek milyen szerepe van benne. Csak azt sajnálom, hogy nem készült hangoskönyv ebbõl, úgy lenne az igazi, Robinson zseniális volt ebben a szerepben.
"Of all the stories you told me, which ones were true and which ones weren't?"
"My dear Doctor, they're all true. . . ."
"Even the lies?"
"Especially the lies."
Ezzel a felejthetetlen párbeszéddel indul a könyv, amit mindenkinek ajánlok, aki szereti a Deep Space Nine címû Star Trek sorozatot. Az egyik legjobb karakter megszemélyesítõje írta a könyvet, ami mélyebb bepillantást enged a Kardassziai kultúrába és történelembe, illetve bemutatja, hogyan próbálják újjáépíteni a háborúban lerombolt világukat és Garaknek milyen szerepe van benne. Csak azt sajnálom, hogy nem készült hangoskönyv ebbõl, úgy lenne az igazi, Robinson zseniális volt ebben a szerepben.
2008. november 11. 12:32
chemotoxúj tag |
Csoport: Tag Csatlakozott: 08.03.25. Hozzászólás: 15 Csatolások: 0 Azonosító: 56023 offline |
Múlt héten fejeztem be A katedrálist, én is mindenkinek csak ajánlani tudom. Nagyszerû dinamikájú könyv, végig lekötött.
Most a Tû a szénakazalban-t olvasom (szintén Ken Follett), fordulatos kém történet, eddig megvett kilóra.
Most a Tû a szénakazalban-t olvasom (szintén Ken Follett), fordulatos kém történet, eddig megvett kilóra.
2008. november 13. 22:27
fuge7Dódika |
Csoport: Tag Csatlakozott: 08.10.23. Hozzászólás: 1880 Csatolások: 1927 Azonosító: 74746 offline |
mivel történész-klasszika filológia szakra járok az egyetemen, általában történelmi témájú szakirodalmat olvasok, elvileg ezek "tankönyvek", tudományos igényességgel megírt mûvek, de valójában izgalmasak és szórakoztatóak, szóval nem hagyományos, száraz tankönyvek, nem "nyûg" olvasni õket! meg szeretem a történelmi személyek visszaemlékezéseit, naplóit olvasgatni, igaz ezek nem túl objektívek, de mindenképpen érdekes megvilágításba helyezik a történelmet.
meg sokat olvasok ókori latin-görög szerzõktõl (akár eredeti nyelven is, ha éppen azt fordítjuk szövegolvasás órán)... fõleg a drámákat szeretem (Aristophanes), a verseket (Catullus, Ovidius), meg az ókori görög/római történetírókat (Sallustius, Hérodotos).
mindemelett olvasok modernebb íróktól/költõktõl is, nincs különösebb kedvencem, de nagyon szeretem a romantikus kalandregényeket (Dumas, Defoe, Jack London, Dickens, Hugo - gyerekkoromban hú de sokat olvastam tõlük! ), szeretem az orosz realistákat (Tolsztoj, Gogol), a drámáikat (Csehov)...
nagyon szeretek életrajzi regényeket is olvasni, pl. történelmi személyiségekrõl (Pannonica kiadó Fekete-Fehér sorozata: Nagy Katalin cárnõ, Mária Terézia, Perón, Che Guevara; Bosworth - Nagy Sándor, Ormos - Hitler), vagy mûvészekrõl (Kenneth Clark - Leonardo Da Vinci, Dallos Sándor - A nap szerelmese és az Aranyecset, Zoltán Péter - Ég és Föld között), zenészekrõl (Jim Morrison, Hendrix, Kurt Cobain, Freddie Mercury), színészekrõl (Al Pacino)...
de ha kikapcsolódásra vágyom, én is olvasok könnyedebb regényeket, pl. Gerald Durrell - Családom és egyéb állatfajták c. regényét már századszorra olvasom! meg persze én is néha leveszek a polcról 1-1 Rejtõ Jenõt, LL Lawrence-t, V. Fablet...
most jelenleg Aristophanes drámáit olvasom (Lüsistrate), és emellett a 22-es csapdáját. nagyon szeretnék Krasznahorkait olvasni, nyitott vagyok más kultúrák felé. éppen ezért egy ideje a listámon van Vámbéry Ármin Dervisruhában Közép-Ázsián át c. könyve is! hát, majd talán a vizsgák után terítékre kerülnek...
hát, röviden ennyi. hûha, de sokat írtam, pedig nem vagyok egy nagy könyvmoly, sõt, nagyon nincs is idõm olvasni. de azért szeretek nagyon.
meg sokat olvasok ókori latin-görög szerzõktõl (akár eredeti nyelven is, ha éppen azt fordítjuk szövegolvasás órán)... fõleg a drámákat szeretem (Aristophanes), a verseket (Catullus, Ovidius), meg az ókori görög/római történetírókat (Sallustius, Hérodotos).
mindemelett olvasok modernebb íróktól/költõktõl is, nincs különösebb kedvencem, de nagyon szeretem a romantikus kalandregényeket (Dumas, Defoe, Jack London, Dickens, Hugo - gyerekkoromban hú de sokat olvastam tõlük! ), szeretem az orosz realistákat (Tolsztoj, Gogol), a drámáikat (Csehov)...
nagyon szeretek életrajzi regényeket is olvasni, pl. történelmi személyiségekrõl (Pannonica kiadó Fekete-Fehér sorozata: Nagy Katalin cárnõ, Mária Terézia, Perón, Che Guevara; Bosworth - Nagy Sándor, Ormos - Hitler), vagy mûvészekrõl (Kenneth Clark - Leonardo Da Vinci, Dallos Sándor - A nap szerelmese és az Aranyecset, Zoltán Péter - Ég és Föld között), zenészekrõl (Jim Morrison, Hendrix, Kurt Cobain, Freddie Mercury), színészekrõl (Al Pacino)...
de ha kikapcsolódásra vágyom, én is olvasok könnyedebb regényeket, pl. Gerald Durrell - Családom és egyéb állatfajták c. regényét már századszorra olvasom! meg persze én is néha leveszek a polcról 1-1 Rejtõ Jenõt, LL Lawrence-t, V. Fablet...
most jelenleg Aristophanes drámáit olvasom (Lüsistrate), és emellett a 22-es csapdáját. nagyon szeretnék Krasznahorkait olvasni, nyitott vagyok más kultúrák felé. éppen ezért egy ideje a listámon van Vámbéry Ármin Dervisruhában Közép-Ázsián át c. könyve is! hát, majd talán a vizsgák után terítékre kerülnek...
hát, röviden ennyi. hûha, de sokat írtam, pedig nem vagyok egy nagy könyvmoly, sõt, nagyon nincs is idõm olvasni. de azért szeretek nagyon.
2008. november 20. 13:05
Trinny |
Csoport: Tag Csatlakozott: 07.04.28. Hozzászólás: 4645 Csatolások: 13425 Azonosító: 28113 offline |
Morgan Hill angyalai
Donna VanLiere
A kilencéves Jane Gable 1947 nyarán megismerkedik Milo Turnerrel és a kisfiú dohányültetvényen dolgozó családjával, akik az elsõ színes bõrû betelepülõk a Tennessee állambeli Morgan Hillben. Csakhamar egy felkavaró és drámai esemény véget vet a kisváros nyugalmának, Jane családja pedig olyan döntésre kényszerül, amely komoly próba elé állítja õket, míg aztán Morgan Hill angyalai a segítségükre nem sietnek. Egy Amerikában méltán népszerû írónõ tollából született az emberséggel és humorral átszõtt regény.
Donna VanLiere
A kilencéves Jane Gable 1947 nyarán megismerkedik Milo Turnerrel és a kisfiú dohányültetvényen dolgozó családjával, akik az elsõ színes bõrû betelepülõk a Tennessee állambeli Morgan Hillben. Csakhamar egy felkavaró és drámai esemény véget vet a kisváros nyugalmának, Jane családja pedig olyan döntésre kényszerül, amely komoly próba elé állítja õket, míg aztán Morgan Hill angyalai a segítségükre nem sietnek. Egy Amerikában méltán népszerû írónõ tollából született az emberséggel és humorral átszõtt regény.
Chloë Grace Moretz felvállalta a másságát
Chloë Grace Moretz felvállalta a másságát
Chloë Grace Moretz coming outtolt.
Halloween 2024: lássuk kiknek öltöztek be a sztárok!
Halloween 2024: lássuk kiknek öltöztek be a sztárok!
Nézd meg, milyen jelmezt választottak!
Emma Stone leborotválta a haját
Emma Stone leborotválta a haját
Borotvált fejjel debütált egy SNL partin.
Selena Gomez: "Nem érdekel, hogy nem nézek ki piszkafának"
Selena Gomez: "Nem érdekel, hogy nem nézek ki piszkafának"
Kiosztotta a kommentelőket.
Ezért árulta el Shawn Mendes, hogy majdnem apa lett
Ezért árulta el Shawn Mendes, hogy majdnem apa lett
Elmesélte, miért árulta el.
Megszületett Margot Robbie első gyermeke!
Megszületett Margot Robbie első gyermeke!
Édesanya lett a színésznő!
Halloween Bieberéknél: nagyon cuki családi fotót posztolt Justin!
Halloween Bieberéknél: nagyon cuki családi fotót posztolt Justin!
Irtó cuki fotót rakott ki.
Ariana Grande Instagramon is felvállalta új szerelmét
Ariana Grande Instagramon is felvállalta új szerelmét
Hivatalosan is felvállalta.