Starity

Olvasol?

91 oldal 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91
Lezárt téma, már nem lehet hozzászólni Nem indíthatsz új témát!
2014. június 15. 13:09 #1761
Omega0402
Omega0402
ChäneŁ™
 
Státusz"Kiss me under the light of a thousand stars."
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 13.04.05.
Hozzászólás: 856
Csatolások: 407
Azonosító: 199524
Offline offline
Tegnap kezdtem el Kalapos Éva: D.A.C. című tinikönyvét, mára már ki is olvastam, imádtam. biggrin.gif
1 felhasználónak tetszik: Ancsika11
2014. június 15. 13:54 #1762
Ria1997
Ria1997
dollophead
 
Státusz"Most people call me Thomas. Well, except Newt—he calls me Tommy."
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 11.05.17.
Hozzászólás: 1072
Csatolások: 0
Azonosító: 151247
Offline offline
Milyen különös. Hamarosan 1 éve annak hogy elkezdtem és megszerettem a Csontvárost, most meg itt vagyok, kiolvasva az utolsó Végzet ereklyéit is. Mivel külön témája nincs a könyvnek (ha esetleg mégis van akkor elnézést) úgy döntöttem itt írok ki magamból mindent. Persze aki nem akar spoilert az ne olvassa el.
Először is, el sem hiszem hogy vége, ennyi volt. Csak az a tény vígasztal hogy méltó és gyönyörű lett a befejezése. Kezdjük azzal hogy a könyv elején megfogadtam hogy bármi is lesz, nem sírok, és bár Jordan halálát szívesen megkönnyeztem volna, Cassie nem adott rá lehetőséget mert rohant tovább a sztori. Viszont mikor a vége felé Simon feláldozta magát és az emlékeit, ráadásul Magnusért.. onnantól kezdve végigbőgtem a maradék könyvet. Isabelle-ért is meghasadt a szívem, főleg amikor elment Claryhez és őszintén beszélgettek. Meg a telefonos beszélgetés. És akkor még arról nem is beszéltem amikor hárman Magnussal elmentek Simon elé.
Amik tetszettek, először is a Jace-Alec beszélgetések. Nekik egyszerűen olyan kapcsulatuk van amit el sem lehet magyarázni, ez olyan parabatai dolog lehet. Csak olvasod és elolvadsz tőlük. Tetszett az is hogy mennyire bebizonyosodott hogy így 5-en egy igazi csapat, és hogy együtt elmentek Sebastianhoz, miközben végig tisztában voltak azzal hogy ez lehet egyben az utolsó dolog amit tesznek. Persze nem maradhatott le hogy Jace már megint hősködni akar, és kijelenti hogy márpedig csak ő megy, de pechjére a többiek is olyan makacsok mint ő. Tetszettek még a víziók ami mindannyuknak volt, amikor átmentek a portálon. Bár én végig azt vártam hogy Jace víziója mikor jön már, erre nem pont azt hagyja ki Cassie? De szerencsére később elárulta mit látott.
Végig mindenki hozta a formáját, rengeteget változtak az első rész óta, és mégis valahogy ugyanolyanok maradtak. Ó és az egyik kedvenc jelenetem még amikor Magnus leírta az életét, vagy legalábbis egy részét, Alec-nek. Hát van náluk imádnivalóbb? wub.gif
Az is megható volt amikor Sebastian meghalt és Jonathan pár percre megjelenhetett, nagyon megsajnáltam hogy szegény sohasem élt, és soha nem is fog. Pedig milyen jó testvérek lettek volna Clary-vel.
Ami nem tetszett az Maia. Azt vettem észre hogy valamennyire mindenkit megérintett Jordan halála, de őt alig, inkább csak lelkiismeret furdalása volt. Hirtelen kitalálja hogy hoppá, már nem is szerelmes belé. Szerencsétlen srácnak meg abban a tudatban kellett meghalnia hogy szereti. Itt utáltam meg a csajt végérvényesen, pedig azelőtt sem volt épp szívem csücske. Másik pedig Emma. Őt bírtam egyébként, Juliannal olyanok voltak mint Clary és Simon. Csak utáltam hogy míg szétizgulom a fejem a többiekért, hogy vajon egyáltalán élnek-e még odaát a pokolban, addig Cassie benyom egy Emma jelenetet, nekem meg csak az jár a fejemben: Ez most kit érdekel?
Egyelőre nehéz elfogadni hogy nincs többé, úgyhogy szerintem újra elolvasom legalább az első 3-4 részt. Nagyon fognak hiányozni mindannyian, sohasem fogom elfelejteni a világot amit az írónő teremtett. meghajolo.gif
Hoppá, eskü nem terveztem ilyen hosszúra. blink.gif
2 felhasználónak tetszik: Ancsika11, sg1992
2014. június 16. 16:03 #1763
LexiCobain
LexiCobain
Drama Queen®
 
StátuszIf you read, you'll judge.
  Csoport: Moderátor
Csatlakozott: 12.08.01.
Hozzászólás: 2743
Csatolások: 689
Azonosító: 182219
Offline offline
Természetesen én is könyvmoly vagyok, megszámlálhatatlan könyvet olvastam már el és így 20 fölött kialakult, hogy milyen műveket is szeretek igazán. Elsősorban a kalandos, romantikus regényeket szeretem, de élek-halok a fantasyért is. A legújabb "felfedezettemként" Fejős Évát említeném, egész egyszerűen lenyűgöző az, ahogyan a szálakat bonyolítja és összeszövi. Bevallom, első olvasásra nem nyert meg sokáig, mert nem értettem, hogy hogyan is függnek össze az események, de a végére kitisztult a kép és rájöttem, hogy zseniális! Bármilyen könyvet olvastam tőle, mindig nagyon elvarázsolt, inádom, hogy általam nem ismert és sosem járt országokba kalauzol el és azt is, hogy több szálon indítja a történeteit, melyek végül összefutnak.

Volt szerencsém élőben is találkozni az írónővel és abszolút pozitív benyomást tett: végtelenül kedves, aranyos, szimpatikus. Mindenkien csak ajánlani tudom, hogy ha teheti, vegyen magához egy fejősévás-kötetet smileeee.gif
2014. június 16. 16:19 #1764
ColorBird
ColorBird
くそくらえ
 
Státuszstan LOOΠΔ stan talent
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 13.01.06.
Hozzászólás: 1781
Csatolások: 4
Azonosító: 193475
Offline offline
Én teljesen könyv mániásnak nevezhetem magam, számomra fantasztikus érzés, amikor megkapok egy új könyvet, és elolvashatom.
Nem tudok kedvenc könyvet mondani, csak amit imádok. blush.gif
Azok között van a Csillagainkban a hiba, a Trónok Harca könyvek, Gyűrűk Ura, Ha maradnék, The Selection, Éhezők Viadala trilógia, meg még ezer és egy.

Most a Ha Maradnék-ot olvasom Gayle Forman-től, de már most nagy favoritom. wub.gif
2014. június 16. 16:20 #1765
ColorBird
ColorBird
くそくらえ
 
Státuszstan LOOΠΔ stan talent
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 13.01.06.
Hozzászólás: 1781
Csatolások: 4
Azonosító: 193475
Offline offline
És hozzátenném a kedvenceimhez a többi John Green könyvet is. smileeee.gif
2014. június 16. 16:35 #1766
bala0418
bala0418
visszatérő vendég
    Csoport: Tag
Csatlakozott: 14.06.15.
Hozzászólás: 299
Csatolások: 9
Azonosító: 227688
Offline offline
Szintén gazdagítanám a lelkes könyvolvasók táborát, mégpedig most olvasott művet tudnám ajánlani mindannak, aki szereti a fantasy, sci-fi és romantikus szálakkal átszőtt regényeket, ez a mű pedig nem más, mint Patrick Ness: Kés a Zajban című műve. Trilógia formájában jelent meg, és eddig az utolsó könyv áll csak beszerzés alatt.
Íróként pedig R.A. Salvatore-t ajánlanám, és azokat a könyveket, amiben Drizzt Do'Urden a főszereplő.
2014. június 16. 20:27 #1767
Sunwell
Sunwell
 
Státusz„Cheater's just a fancy word for winner.”
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 12.09.28.
Hozzászólás: 880
Csatolások: 59
Azonosító: 186812
Offline offline
Szégyenszemre most adtam fel a Beszélnünk kell Kevinről c. Lionel Shriver regényt a hetvenvalahanyadik oldalon. A filmet imádtam, igazán sokkoló volt, viszont a könyvben nekem vontatottnak tűnt a történet. Az viszont nagyon tetszett, hogy hihetetlen mélységekig ki vannak gondolva a karakterek, olyannyira, hogy szinte nehezemre esett elhinni, hogy Eva Khatchadourian (köszönöm google) nem létezik.

Korábban a kezembe vettem egy másik regényt, aminek a filmes adaptációjában szintén Erza Miller drágám játszik – Egy különc srác feljegyzései (Stephen Chbosky). Hát ezt kimondhatatlanul imádtam. Csak pozitívumot találtam benne, a szereplők szintén nagyon hitelesek. Igaz, ez a könyv nem került olyan nagyon közel a szívemhez, de az nem is könnyű feladat. Eddig igazán csak egy könyvsorozatnak sikerült. A végzet ereklyéi

Közben olvasgattam a Bane Krónikák magyarul megjelent részeit. A #3 kicsit bugyuta volt, de nagyon tetszett. Milyen furi, hogy mindig akkor ülök le Bane Krónikákat olvasni, amikor fáj a fejem, és mire végzek egy novellával, kiáll a fejfájásom. Ez valami gyógyír. laugh.gif A negyedik novellát még angolul sem olvastam el, de a felénél le is raktam. Miért?

Azért, mert még mindig nem sikerült megszereznem A hercegnőt (Cassandra Clare). Így is rengeteg spoilert kaptam el a negyedik novellából. De sebaj, hamarosan megkaparintom magamnak, és akkor egy pár napig senki és semmi, csak én és Will Herondale. rohog.gif

Ezen kívül kiszemeltem magamnak múlt héten a könyvesboltban az Assassin's Creed (Oliver Bowden) könyveket. Végre azokra is rá kéne szánnom magamat, de hálistennek itt a nyár, így írni és olvasni is lesz időm.
2014. június 16. 20:28 #1768
- törölt felhasználó -    
Ma olvastam ki James Dashner: Az Útvesztő című könyvét és nagyon tetszett, alig várom a következő részeket, talán ráveszem magam hogy angolul olvassam végig a trilógiát.
2 felhasználónak tetszik: hayley4, Vampiregirl1
2014. június 16. 20:35 #1769
zswaggers
zswaggers
Zend▲y▲c
 
Státuszsoy peor
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 14.03.30.
Hozzászólás: 1410
Csatolások: 124
Azonosító: 223468
Offline offline
Természetesen én is nagy könyvmoly vagyok!
Kedvenc könyvem az Szjg,az egy ropi naplója és az egy zizi naplója!
2014. június 16. 20:36 #1770
- törölt felhasználó -    
Ma kezdtem el a Csillagainkban a hiba című könyvet olvasni, a film után nagyon kíváncsi voltam, hogy milyen a könyv, eddig nagyon tetszik smileeee.gif
2014. június 16. 20:38 #1771
Sunwell
Sunwell
 
Státusz„Cheater's just a fancy word for winner.”
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 12.09.28.
Hozzászólás: 880
Csatolások: 59
Azonosító: 186812
Offline offline
Idézet (Ria1997 @ 2014.06.15. 13:54)
Milyen különös. Hamarosan 1 éve annak hogy elkezdtem és megszerettem a Csontvárost, most meg itt vagyok, kiolvasva az utolsó Végzet ereklyéit is. Mivel külön témája nincs a könyvnek (ha esetleg mégis van akkor elnézést) úgy döntöttem itt írok ki magamból mindent. Persze aki nem akar spoilert az ne olvassa el.

Eddig olvastam a komit. Csak azt szeretném mondani: iszonyúan irigykedem. biggrin.gif Én is körülbelül egy éve szerettem bele a Csontvárosba. El sem hiszed, mennyire olvasnám már én is az utolsó részt, de én nem merek belevágni angolul egy ilyen nagyon hosszú könyvbe. A Bane Krónikák még hagyján, de ha jól tudom, ez a könyv 700+ oldal. blink.gif Pedig lassan tényleg megöl a kíváncsiság.
1 felhasználónak tetszik: Ria1997
2014. június 17. 10:58 #1772
Ria1997
Ria1997
dollophead
 
Státusz"Most people call me Thomas. Well, except Newt—he calls me Tommy."
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 11.05.17.
Hozzászólás: 1072
Csatolások: 0
Azonosító: 151247
Offline offline
Idézet (Sunwell @ 2014.06.16. 20:38)
Eddig olvastam a komit. Csak azt szeretném mondani: iszonyúan irigykedem. biggrin.gif Én is körülbelül egy éve szerettem bele a Csontvárosba. El sem hiszed, mennyire olvasnám már én is az utolsó részt, de én nem merek belevágni angolul egy ilyen nagyon hosszú könyvbe. A Bane Krónikák még hagyján, de ha jól tudom, ez a könyv 700+ oldal. blink.gif Pedig lassan tényleg megöl a kíváncsiság.


Ha hiszed ha nem, amikor elsőnek megláttam hogy ilyen hosszú, és hogy mindez angol, én sem voltam benne biztos hogy képes leszek rá. Mondjuk 2 hét kellett hozzá, mivel nem nagyon szoktam angolul olvasni. Eleinte amikor 1 oldallal végeztem olyan érzésem volt mintha már legalább 10-et olvastam volna. rohog.gif De szerintem megéri. Persze megértem ha megvárod a magyart, és elvileg nyáron meg is kéne jelennie, de én még dátumot sehol sem láttam. mellow.gif
1 felhasználónak tetszik: Sunwell
2014. június 17. 19:59 #1773
Sunwell
Sunwell
 
Státusz„Cheater's just a fancy word for winner.”
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 12.09.28.
Hozzászólás: 880
Csatolások: 59
Azonosító: 186812
Offline offline
Idézet (Ria1997 @ 2014.06.17. 10:58)
Ha hiszed ha nem, amikor elsőnek megláttam hogy ilyen hosszú, és hogy mindez angol, én sem voltam benne biztos hogy képes leszek rá. Mondjuk 2 hét kellett hozzá, mivel nem nagyon szoktam angolul olvasni. Eleinte amikor 1 oldallal végeztem olyan érzésem volt mintha már legalább 10-et olvastam volna.  rohog.gif  De szerintem megéri. Persze megértem ha megvárod a magyart, és elvileg nyáron meg is kéne jelennie, de én még dátumot sehol sem láttam.  mellow.gif

Hát én úgy tudom, hogy augusztus-szeptember környékére várható a megjelenés, de az még nagyon messze van. Igazából szerintem nem is az angoltól félek, hanem arról van szó, hogy mégiscsak magyarul az igazi. És ha már ez az utolsó TMI könyv (legnagyobb bánatomra), elsőre szeretnék mindent megérteni, anélkül, hogy a google fordító mellett ülnék egész nap. rohog.gif Azért remélem örülni fogok a befejezésnek. unsure.gif
2014. június 18. 19:06 #1774
Ria1997
Ria1997
dollophead
 
Státusz"Most people call me Thomas. Well, except Newt—he calls me Tommy."
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 11.05.17.
Hozzászólás: 1072
Csatolások: 0
Azonosító: 151247
Offline offline
Idézet (Sunwell @ 2014.06.17. 19:59)
Hát én úgy tudom, hogy augusztus-szeptember környékére várható a megjelenés, de az még nagyon messze van. Igazából szerintem nem is az angoltól félek, hanem arról van szó, hogy mégiscsak magyarul az igazi. És ha már ez az utolsó TMI könyv (legnagyobb bánatomra), elsőre szeretnék mindent megérteni, anélkül, hogy a google fordító mellett ülnék egész nap. rohog.gif Azért remélem örülni fogok a befejezésnek. unsure.gif


Ugyan, nincs az olyan messze, főleg hogy a nyár mindig hamar eltelik. Addig olvasd el újra a többit rohog.gif Szerintem örülni fogsz. Csak kerüld nagyon a spoilereket mert a net tele van velük, én véletlenül megláttam egy tök fontos dolgot...mondjuk még úgy is izgalmas volt, csak na.
2014. június 19. 14:36 #1775
SmileyZ
SmileyZ
Happiest girl in the world ♥
 
StátuszHouse Of Wax ♥♥ Művész Úr ♥♥ Baywatch ♥♥ Sosem voltam még ennél boldogabb ♥♥
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 10.03.12.
Hozzászólás: 8757
Csatolások: 33707
Azonosító: 122565
Offline offline
Hétfőn fejeztem be Cassandra Clare - Üvegváros című könyvét.Az eddigi legjobb könyv volt ez közülük,bár hozzá kell tennem számomra úgy lett vége,hogy felesleges volt folytatni. blush.gif Jó lezárást kapott volna így is. blush.gif De már elkezdtem a következő részt a Bukott angyalok városát is,kíváncsi vagyok milyen bonyodalmak várnak most a szereplőkre.Azért van pár sejtésem. blush.gif
1 felhasználónak tetszik: Cintii
2014. június 20. 14:13 #1776
- törölt felhasználó -    
Imádok olvasni.Ez egy jó dolog mert jó szórakozás érdekes történet és bővül a szókincsünk is.Szóval: thumbsup.gif
2014. június 20. 14:17 #1777
- törölt felhasználó -    
Jelenleg a Maximum Ride című könyv 2. részét olvasom. smileeee.gif
2014. július 01. 10:59 #1778
- törölt felhasználó -    
Igen én szeretek olvasni csak nehéz megtalálnom a megfelelő könyvet. Olvastam eddig és megszerettem :
Elmúlt 7 év : Fairy Oak, Idődetektívek, Olimposz lányai 1,2, A hatodik hold leánya, Harry Potter sorozat, A titkos kert, A kék delfinek szigete, Holdhercegnő, Az alkimista kulcsa, Tökéletes kémia, Szent Johanna gimi (1.), Csontváros, Éhezők viadala, Futótűz hamarosan A kiválasztott, A Hobbit 1,2, Gyűrűk ura triológia, Bridgit Jones naplója, Életben maradtak...
1 felhasználónak tetszik: Szandi0820
2014. július 01. 18:17 #1779
hayley4
hayley4
wait... what?
 
Státuszthinking about things but not actually doing things
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 13.04.21.
Hozzászólás: 1524
Csatolások: 82
Azonosító: 200597
Offline offline
Ransom Riggs - Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei
2014. július 02. 19:00 #1780
Amanda Parker
Amanda Parker
visszatérő vendég
 
StátuszA legcsodálatosabb érzés az, amikor szeretsz és viszontszeretnek... <3
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 12.08.13.
Hozzászólás: 342
Csatolások: 0
Azonosító: 183375
Offline offline
mi az hogy... szinte egész nap
91 oldal 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91
Lezárt téma, már nem lehet hozzászólni Nem indíthatsz új témát!