Starity

Mariana and the Diamonds - Adatlap Pályázat!

Lezárt téma, már nem lehet hozzászólni Nem indíthatsz új témát!
2017. április 16. 12:29 #1
funny18
funny18
epiphany
 
StátuszApo Bangpo ♡⁷
  Csoport: Moderátor
Csatlakozott: 09.09.11.
Hozzászólás: 12096
Csatolások: 196383
Azonosító: 107508
Offline offline
A pályázatra jövő szombat délig várjuk az értelmes, saját szavaiddal megfogalmazott, nem webfordítós és nem másolt életrajzokat. Legyél kreatív! Szavazatokat még mindig csak az erre kijelölt tagoktól, illetve maguktól a pályázóktól fogadjuk el! A kijelölt tagok listája: Lindsay019, duracell, funny18, Grace Benning, Glamster, Lizzy Lewis, LexiCobain, _ToTo_, Christo - döntetlen esetén joe_r a "bíró".
Az elnyert lapot 3 hónapig nem cserélheted és nem ajándékozhatod el! Sok sikert mindenkinek!
1 felhasználónak tetszik: FruFruChan
2017. április 16. 19:17 #2
- törölt felhasználó -    
MARINA AND THE DIAMONDS


https://www.kephost.com/images/2017/04/16/orofil.png


AMIT TUDNI KELL RÓLA

Marina Diamandis, művésznevén Marina and the Diamonds walesi énekesnő és dalszerző. Első stúdióalbuma 2010-ben jelent The Family Jewels néven, azóta pedig további két stúdióalbumot adott ki, 2012-ben az Electra Heart, 2014-ben pedig a Froot című korongja. Az alternatív zene egyik jeles képviselője átvitt értelmű dalszövegeivel és különleges vokáljaival.

KORAI ÉVEK

Marina Lambrini Diamandis néven született 1985. október 10-én Walesben, Brynmawr városban, de a közeli Pandy-ben nőtt fel. Édesapja görög, édesanyja pedig walesi származású, akik akkor váltak el, amikor Marina négy éves volt. Édesanyjával és nővérével éltek, szerény körülmények között.
A Haberdashers’ Monmouth School iskolában tanult, amiről így nyilatkozott: „Itt kezdtem el felfedezni a tehetségemet... Én voltam az, aki mindig elrontotta a kórust, de elképesztő zene tanárom volt, akinek sikerült meggyőznie arról, hogy bármire képes vagyok.” Tizenhat évesen Görögországba költözött édesapjával, ahol megismerkedett a görög hagyományokkal, és a nyelvet is elkezdte tanulni. A nagymamájával görög népdalokat énekeltek. Tanult Athénban, majd két év után tért haza Walesbe, ahol egy benzinkúton dolgozott két hónapot, hogy pénzt gyűjtsön arra, hogy Londonba költözzön. A fővárosban két hónapig járt egy tánciskolába.
Annak ellenére, hogy Marina nem rendelkezett zenei hátérrel, tizennyolc éves korában kezdett dalszövegeket írni. Meghallgatásokra jelentkezett, például egy fiúbandába és egy musicalbe is, de próbálkozásai sikertelenek voltak.

Zenei karrierjének beindulása
Marina Daniel Johnston amerikai énekes-dalszövegíró hatására kezdte el komponálni a saját zenéjét, megtanult zongorán játszani és felvette a dalait, amiket ő alkotott meg: ezek a Mermaid vs. Sailor című debütáló EP-jén jelentek meg 2007-ben, Marina MySpace oldalán. Tizennégy lemezkiadóval tárgyalt, de mindegyik elutasította.
Végül Derek Davies felfigyelt rá 2008-ban, hat hónapig menedzselte őt, így Marina Gotye előtt léphetett fel. Ugyanezen év októberében Diamandis lemezszerződést kötött a 679 Artists lemezkiadóval.
2009-ben jelent meg első depütáló kislemeze, az 'Obsessions', ezt követte a The Crown Jewels EP. Ebben az évben fellépet a Glastonbury fesztiválon, és a Reading and Leeds fesztiválon.
2010 márciusában jelent meg a harmadik EP-je, a The American Jewels.

Művésznevét, a „Marina and the Diamonds”-ot 2005-ben alkotta meg, ami nem egy bandára, hanem a rajongókra utal. Így nyilatkozott a névről: „Soha nem terveztem pop karriért, egy bandát vagy egy önálló előadót. Egy csapat embert láttam, akiknek ugyanolyan a szívük.”

ALBUMOK ÉS KORSZAKOK

THE FAMILY JEWELS (2009–2010)

Marina and the Diamonds első debütáló stúdióalbuma, a 'The Family Jewels' az Egyesült Királyságban 2010 februárjában, az Egyesült Államokban pedig márciusban jelent meg. A korong remek minősítést kapott a British Phonographic Industry-tól, az US Billboard 200-on a 138. helyen végzett.

Az 'I Am Not A Robot' című kislemeze áprilisban jelent meg, majd az 'Oh No!', és végül a 'Shampain'. Diamandis – hogy népszerűsítse lemezét – turnéra indult Európába, Dél-Amerikba, és Ausztráliába 2010 és 2011 között. Egy ausztrál rádióinterjúban kifejtette, hogy úgy érzi, zenéje nem kedvez az amerikai közönségnek.
A 'Q' magazin értékelésében Hugh Montgomery megjegyezte a stílusok sokféleségét a lemezen: például disco ('Shampain'), bubblegum punk ('Girls') és cabaret 'kabaré' ('Hermit The Frog'). A The A.V. Club weboldalon Sean O'Neal Diamandis artikulálását, kiejtését Regina Spektor-hoz hasonlította, trillázásait, pergetéseit pedig Kate Bush-hoz.

A The Family Jewels korszaka és dalai idézik az 1980-as években virágkorát élő new wave ('új hullám') zenei műfaj sajátosságait, illetve az indie pop-ot. Marinát inspirálta a görög zene hangzásvilága is.
https://www.kephost.com/images/2017/04/16/lyrics-family-jewels.png


ELECTRA HEART (2011–2013)


2011 augusztusában Marina feltöltött egy videót YouTube csatornájára 'Part 1: Fear and Loathing' címmel. Ugyanezen év októberében promóciós kislemezként megjelent a 'Radioactive' című dal, ezt követte a hivatalos kislemez, a 'Primadonna' 2012. márciusában, ami a második stúdióalbum, az 'Electra Heart' felvezetése volt. A korong 2012. április 27-én jelent meg.

A lemez az első helyen végzett az UK Albums Chart-on. A 'Power & Control' a második kislemezként jelent meg, majd ugyanebben a hónapban bejelentették, hogy a 'How To Be A Heartbreaker' lesz az énekesnő harmadik kislemeze.

Az album az electropop zenei műfaj fő jegyeit viseli, központi témájaként Marina a női identitást, a szerelemet, és az „amerikai álom” ábrázolását helyezte. Diamandis megalkotta a címszereplő Electra Heart nevű karaktert, aki a 'főszereplője' volt az egész projektjének. Személyiségének kidolgozásához Diamandis fő inspirációja volt Marie Antoinette, Madonna és Marilyn Monroe. Négy alaptípusát jelenítette meg a fiktív lánynak: „Teen Idle”, „Primadonna”, „Homewrecker” és „Housewife”. Marina szerint ezek reprezentálják egyben a sztereotipikus amerikai női archetípusokat.

https://www.kephost.com/images/2017/04/16/eh2.png


FROOT (2014–2016)

2013 februárjában Diamandis bejelentette, hogy elkezdett anyagot írni hamadik stúdióalbumára. 2014 október 10-én megjelent 'Froot' című kislemeze, amiről megerősítette, hogy címe azonos a hamarosan megjelenő albuméval.
Marina 'Froot' című harmadik korongja 2015. április 3-án jelent meg. Nyolcadikként debütált a Billboard 200-as listáján, és eddig ez a legmagasabb helyen végzett albuma az Egyesült Államokban. Az Egyesült Királyságban a tizedik, Kanadában a hatodik, Írországban pedig a negyedik helyezést érte el.

2015 elején megerősítették, hogy tavasszal Marina fel fog léni a Coachellán, a brazil Lollapalooza fesztiválon, illetve a Boston Calling Music Festival-on. 2015 októberétől kezdve a következő év októberéig turnézott (Neon Nature Tour) szerte Európában és Amerikában. Előadásait három felvonásra osztotta.
2016 áprilisában bejelentette, hogy a turné befejezése után szünetet tart. Két hónap után viszont újra ment fellépésekre, egyértelművé téve, hogy inkább következesen dolgozik, minthogy csak pihen egy bizonyos ideig.
A Froot bővelkedik az europop és a pop-rock elemeiben. Marina egyik fő szempontja az album koncepciójához az '50-es, '70-es évek hangulatának visszahozása volt, illetve olyan divatikonok futurisztikus, modern újraértelmezése, mint Sofia Loren vagy Elizabeth Taylor.

https://www.kephost.com/images/2017/04/16/froottt.png


NEGYEDIK STÚDIÓALBUM

Diamandis 2016 júniusában azt nyilatkozta a Fuse-nak, hogy elkezdett dalokat írni negyedik stúdióalbumára, két hónappal később pedig Twitteren osztotta meg rajongóival, hogy stúdióba vonult dolgozni új lemezén.

DISZKOGRÁFIA
EP
Mermaid Vs. Sailor - 2007
The Crown Jewels - 2009
The American Jewels - 2010
STÚDIÓALBUM
The Family Jewels - 2010
Electra Heart - 2012
Froot - 2015

TURNÉK

https://www.kephost.com/images/2017/04/16/marina-and-the-diamonds-is-not-a-pop-star-body-image-1455818374.jpg


THE FAMILY JEWELS TOUR (2010-11)
THE LONELY HEARTS CLUB TOUR (2012-13)
NEON NATURE TOUR (2015-2016)

Annaliese Watkins a Manchester Evening News-tól pozitív véleményt írt a Neon Nature Tour-ról: „Mint mindig, a show rajzfilmszerű és feltűnő volt, de ez nem vonja el a figyelmet Marina hihetetlen vokáljairól, a csodálatos glam-rock beütésekről és meglepő dalszövegekről.”

VIDEÓKLIPEK

2008
Obsessions
2009
I Am Not A Robot
Mowlig's Road
Hollywood
Hollywood (acoustic)
2010
Oh No!
Shampain
2011
Fear & Loathing
Radioactive
The Archetypes
2012
Primadonna
Primadonna (acoustic)
Homewrecker (acoustic)
Lies (acoustic)
Starring Role (acoustic)
Su-Barbie-A
Power & Control
How To Be A Heartbreaker
E.V.O.L
State Of A Dreaming
2013
Lies
Electra Heart
2014
Froot
Immortal
2015
I'm A Ruin
Forget
Blue

DÍJAK ÉS JELÖLÉSEK
2010

BBC Sound of 2010 - második helyezés
2010 Brit Awards - Critics' Choice - jelölve
2010 BT Digital Music Awards - Breakthrough Artist of the Year - jelölve
MTV Europe Music Awards - Best UK & Irish Act - megnyerte
UK Festival Awards 2010 - Best Breakthrough Act - jelölve
Virgin Media Music Awards - Best Newcomer - megnyerte
2012
Attitude Magazine Awards - Best Music Award - jelölve

INSPIRÁCIÓ ÉS STÍLUS

https://www.kephost.com/images/2017/04/16/insp2.jpg


Marina gyermekkorában sokat hallgatta George Michael, Enya és Dolly Parton dalait édesanyja révén, édesapja jóvoltából pedig Haris Alexiou görög énekesnő zenéjével ismerkedett meg. Daniel Johnston-t szintén zenei inspirációjaként nevezi meg: „Egy teljesen új zenei világot nyitott meg előttem, és egy abszolút más felfogást arról, milyen is egy művész.” Továbbá csodálta az olyan pop művészeket, mint Britney Spears, a Spice Girls vagy a S Club 7. Egyik legnagyobb idolja Madonna volt, akire így hivatkozott: „Madonna volt az az ember, akinek hatására pop sztár akartam lenni tizenöt éves korom óta.” Tizenkilenc éves korától olyan előadók zenéjét hallgatta, mint Fiona Apple, PJ Harvey és a The Distillers, akiknek szintén nagy hatásuk volt az énekesnőre.
Marina magát „indie előadónak” mondja, „pop-os célokkal”, a zenéjét pedig alternatív pop-nak tartja.
Elmondása szerint mindig is érzett egy különleges kötődést a dalszövegíráshoz, annak ellenére, hogy semmilyen zenei hátérrel nem rendelkezett. Számára a dalszövegírás egyenlő a történetmondással.
Diamandis stílusikonjaiként nevezi meg Sofia Lorent, Gwen Stefanit és Shirley Manson-t. 2011-ben, a The Family Jewels-korszakában így írta le stílusát: „vintage, pompomlányos és rajzfilmszerű”. Négy évvel később, a Froot-érában pedig „vintagenak és a csillogónak”, a fellépőruháit pedig „szürreálisnak és 1970-es évek-belinek” jellemezte.

VOKÁLIS ADOTTSÁGOK

Vokál típusa: mezzoszoprán
Vokális tartomány: A2–D6

https://www.kephost.com/images/2017/04/16/insp.jpg


ÉRDEKESSÉGEK

- Marina szinesztéziás, azaz a számok vagy a betűk számára színekben jelennek meg.
- Apjával sokáig nem volt jó a kapcsolata, a The Family Jewels című albumán sok dalt a hozzá fűződő kapcsolata inspirálta.
- A 'Girls' című daláról úgy nyilatkozott, hogy az valójában nem egy kritika a lányok viselkedéséről, hanem a saját testével való elégedetlenségről szól.

ELÉRHETŐSÉGEK

Youtube: https://www.youtube.com/user/Marinaandthediamonds
Hivatalos oldal: http://www.marinaandthediamonds.com/
Twitter: https://twitter.com/marinadiamandis
Instagram: https://www.instagram.com/marinadiamandis/
Facebook: https://www.facebook.com/marinaandthediamonds/?fref=ts

Autogram cím:
679
3rd Floor
140 Wardour St
London
W1F 8ZT
1 felhasználónak tetszik: Glamster
2017. április 22. 12:16 #3
funny18
funny18
epiphany
 
StátuszApo Bangpo ♡⁷
  Csoport: Moderátor
Csatlakozott: 09.09.11.
Hozzászólás: 12096
Csatolások: 196383
Azonosító: 107508
Offline offline
A pályázatot lezárom. Az adatlapot az egyetlen pályázó, Fairies nyerte! Gratulálunk és jó szerkesztést kívánunk neki! beer.gif
Lezárt téma, már nem lehet hozzászólni Nem indíthatsz új témát!