Starity

Miley Cyrus: „Ha húst eszel, nem szereted az állatokat!”

5 oldal 1 2 3 4 5
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2017. július 11. 21:53 #41
Hannah11TO
Hannah11TO
visszatérő vendég
 
StátuszSorozatfüggő
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 15.07.04.
Hozzászólás: 176
Csatolások: 0
Azonosító: 245871
Offline offline
Nálam ott defektes a rendszer, hogy nem értek egyet az ember felsőbbrendűségével. Nem értek egyet azzal, hogy pár ember kivételével az egész emberiségnek mi sem természetesebb annál, hogy az állatok többsége ugyanolyan tárgy mint egy asztal.
vegetáriánus étrend és életmód csökkenti egyes krónikus, nem fertőző megbetegedések gyakoriságát (magas vérnyomás, szív- és érrendszeri betegségek, epekövesség, vesekövesség, cukorbetegség, vastagbélrák, emlőrák, tüdőrák). Előnyei még:
• a több növényi eredetű fehérje fogyasztása (gabonák, hüvelyesek),
• alacsonyabb energiabevitel,
• alacsonyabb zsír- és koleszterinbevitel,
• értékesebb zsírsavösszetétel,
• magas élelmirost-bevitel,
• kielégítő vitaminbevitel,
• megfelelő szintű fogyasztás az ásványi anyagok többségéből.

És ajánlom mindenki figyelmébe az Earthlings című filmet..erre mondják,hogy ha a vágóhidaknak üveg fala lenne,mindenki vegetáriánus lenne..
Az emberek tudnak arról,hogy milyen brutális szenvedést élnek át ezek az állatok,de mégis könnyebb nem tudomást venni róluk,mint tenne ellene..
Tudtátok hogy a borjút az anyukájától 1 napos(!) korában választják el az anyukájától?Ő csak azért született,hogy a tehénnek legyen teje..majd őt is megölik,és belőle lesz a borjúsült..
Remélem,hogy eljön egyszer az idő, amikor senki sem fog hullákkal táplálkozni, és senki sem lesz hajlandó mészáros mesterséget űzni. Sokan közülünk már most nem ennének húst, ha maguknak kellene elvágniuk az illető állat torkát!
Amúgy rengeteg híres ember is vega/vegán volt,és el is mondták nézeteiket.
Például:

„Aki egy késsel átvágja egy marha torkát, és a fájdalom-üvöltés elől elzárja fülét, aki a sikoltozó kecskegidát képes hidegvérrel legyilkolni, és megeszi a madarat, melynek ő maga nyújtott eledelt – egy ilyen ember mennyire van már csak egy bűncselekménytől?"
-Pithagorasz

„A húsevés kiprovokálatlan gyilkosság."
-Benjamin Franklin

"Aki nem értékeli az életet, az nem érdemli meg azt. Ezen állatok ivadékait elválasztják a szüleiktől, feldarabolják, barbár módon lemészárolják őket. Bár az ember az állatok királya, mégis borzalmas dolgokat művel. Mások élet árán élünk. Temetőhelyek vagyunk. Gyermekkoromtól visszautasítottam a húsevést."
-Leonardo da Vinci

És amúgy rengeteg vega sportoló van,aki kiemelkedő eredményt ér el versenyeket.
És egyre több orvos is vega..
Sok tévhit van ezzel az életmóddal kapcsolatban.Ennek egyik oka,hogy a tej/hús/tojás iparnak nagy a hatalma.Ha az emberek tisztában lennének azzal,hogy mennyi egészségtelen anyag van a húsban és a tejben,nem mernék fogyasztani.A hús,ahogy az állat meghalt,elkezd bomlani pl.Elterjednek benne a lebontó baktériumok,te meg megeszed.A tej pedig tele van antibiotikummal,mivel a tehán tőgye begyullad a sok fejéstől(ami megjegyzem iszonyat fajdalmas,kérdezd meg anyukádat hogy amikor terhes volt,kibírta e volna,hogy egész nap rajta van az elszívó készülék.)
Szóval aki osztja az észt,akkor előtte nézzen utána a dolgoknak.

https://www.youtube.com/watch?v=0FyOTgD6gSs

ez a videó elmondja az igazságot..
3 felhasználónak tetszik: Elody, Medeah., HeyAlice
2017. július 11. 22:06 #42
Lysandranevra
Lysandranevra
visszatérő vendég
    Csoport: Tag
Csatlakozott: 16.11.24.
Hozzászólás: 301
Csatolások: 0
Azonosító: 261023
Offline offline
Engem pont nem érdekel, ki mit eszik, nem foglalkozom vele, kész. Viszont engem senki ne tartjon gyilkos, szívtelen embernek, amiért megeszem a húst. Pontosan tudom, mi folyik a vágóhidakon. Pont ezért zömében háztáji húst eszem, a nagyszüleim tanyájáról. Látom, hogy azok az állatok nincsenek rossz körülmények közt tartva, és humánusan ölik meg őket.
2017. július 11. 22:57 #43
- törölt felhasználó -    
Úristen, miért kell most Mileyt leidiótázni? Valószínüleg ti avgytok azok, mivel nem tisztelitek a másik véleményét. Képzeljétek, rohadtul van igazság abban amit mond! Ha tényleg szeretjük az állatokat, akkor nem csak a kutyusokat, cicákat, hörcsögöket, és a hasonló háziállatokat szeressük, hanem a csirkétől kezdve a marháig, az összeset! Ki vagyunk akadva, hogy ázsiában eszik a kutyákat! Akkor más miért ne lehetne azért mert megeszed a csirkét? Ugyan olyan állat, attól mert nem vág ártatlan fejet mint a kiskutyád!
2017. július 11. 23:20 #44
Mensch
Mensch
visszatérő vendég
    Csoport: Tag
Csatlakozott: 15.04.12.
Hozzászólás: 161
Csatolások: 0
Azonosító: 242652
Offline offline
Mindenki szíve joga eldönteni, hogy mivel táplálkozik! Az már egy másik kérdés, hogy mennyire humánus az az étrend! Régen ha bementem egy üzletbe, a húsos pultnál a rántotthúst láttam magam előtt, de ma már csak egy halom állattetemet! Minden a fejben dől el, az is,, hogy ki mit eszik! Véleményem szerint, Miley kijelentése egyáltalán nem felháborító, legalább is azoknak nem, akik nem csak a bendőjük megtöltésével foglalkoznak, hanem az élet tiszteletével is! S akiknek olyan felháborító ez a fent említett mondat, azoknak tanácsos lenne elgondolkodnia azon, hogy egy élő-érző lénynek a teteme kerül az asztalukra...! Ps: Szóval,, a vegákat, és a vega nézeteket semmi erkölcsi joguk nincs megbírálni, mert ők képesek voltak lemondani a hús evésről!!
2017. július 11. 23:47 #45
Qweerty
Qweerty
visszatérő vendég
 
Státuszyour silence is my favourite sound
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 16.08.21.
Hozzászólás: 113
Csatolások: 0
Azonosító: 259127
Offline offline
Lehet nyers volt, de igaza van. Mindenki próbálja a saját véleményét védeni, alátámasztani, de inkább nem is kezdem el sorolni az érveimet, hogy a vegán életmód mennyivel szebb és gyönyörűbb, mint az állati eredetű termékeket fogyasztó.
2017. július 11. 23:49 #46
LollyPoop
LollyPoop
 
StátuszLollyPoop még nem állította be a státuszát... és nem is fogja.
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 17.03.08.
Hozzászólás: 942
Csatolások: 0
Azonosító: 262892
Offline offline
Ejj, mennyi errefelé a fasiszta...
2017. július 12. 00:15 #47
Cafatka
Cafatka
új tag
    Csoport: Tag
Csatlakozott: 16.12.02.
Hozzászólás: 25
Csatolások: 0
Azonosító: 261156
Offline offline
lehet hogy nyers volt tényleg de végülis igaza van ha tehetném én sem ennék húst de még csak 14 éves vagyok szóval
2017. július 12. 00:21 #48
- törölt felhasználó -    
Idézet (LollyPoop @ 2017.07.11. 23:49)
Ejj, mennyi errefelé a fasiszta...


Enyhe kifejezés... rohog.gif
Nem értem, mire fel jó ez a fene nagy erőszakosság, úgy tűnik az idegrendszerükre hat valahogyan a húsmentes táplálkozás, régen találkoztam ennyi agresszív emberrel, mint ezalatt a cikk alatt... unsure.gif Természetesen tisztelet a kivételnek, mert volt szerencsém néhány értelmes vegához/vegánhoz is, csak az önjelölt mussolinik elnyomják őket.

Miley tett egy nagyon nyers, megfogalmazását tekintve erősen elvakultan általánosító és bugyuta kijelentést, fel nem foghatom, miért kellett ezért akkora háborút kirobbantani, hogy egyesek már idézetekkel alátámasztott szónoklatot löknek ide, cikkekkel és videókkal kiegészítve. Ez nem az O.J. Simpson ügy! NYUGALOM EMBEREK, AZ ÉG SZERELMÉRE! "-.- Ez nem vérre megy a fenébe is, nem kell brutálisan és drámaian fogalmazni, nem Shakespeare lepipálására hirdettek itt versenyt és végképp be kéne már fejezni ezt a gyűlölködést, amit egyesek művelnek. A vegánok és vegák nem esznek húst, megértem és ezzel nincs is semmi bajom, mindenkinek szíve joga eldönteni, hogy mit nyom le a saját torkán, ameddig nem mennek át kvázi állatvédő-terrorista üzemmódba (nem akartok esetleg bombát is dobni az ellenkezők házára? Biztos, ami biztos, tűnjön el az emberiség legalja, hogy ti boldogan élhessetek?) és sértegetnek, küldenek kis híján a vágóhídra csak azért, mert én a magam részéről jobban preferálok egy szaftos steaket, mint egy marék magot. A normális, elfogadó mentalitásomért cserébe én is elfogadást várok el visszafele. Aki a növényeket akarja enni, az egye azokat és pont. Nem kérek az agymosós szövegből, nem az SS-nél vagyunk, el tudom dönteni, hogy mit akarok enni, mint ahogy ti is. Ha jól emlékszem, egyik húsimádó sem ugrott egy vegán torkának se, hogy "egyen húst, mert az a normális", mi nem léptünk fel támadón ellenetek, akkor ti miért is ugrotok egyre hajmeresztőbben a torkunknak? Ha nem vettétek volna észre, saját magatokat hazudtoljátok meg, amikor azt mondjátok a saját védelmetekben "mindenkinek szíve joga eldönteni, mit eszik", de aztán hozzáteszitek, hogy "más kérdés, mi a humánusabb eljárás..." Nincsen folytatás, ha azt akarjátok, hogy fogadják el az emberek, hogy ti így éltek, akkor ti se játsszatok már térítőt, mert úgy erősen álszentnek hat a humánusság hirdetése. Menjetek inkább és egyetek, annak is több értelme van már, mint ennek a röhejes műsornak rohog.gif

Ééés... bizonyára ezt nem fogja egy elvakult kategóriás vegán sem elolvasni, mint ahogy a többi más látásmódot tükröző hozzászólást se, hiszen, ha valaki ennyire rá van golyósodva valamire, akkor úgyis csak a saját meggyőződését képes hajtani. Éljen az értelem.
2017. július 12. 01:09 #49
blackdahlia
blackdahlia
új tag
    Csoport: Tag
Csatlakozott: 16.09.03.
Hozzászólás: 68
Csatolások: 0
Azonosító: 259514
Offline offline
Gondoltam hogy vitahegyek lesznek, de szerintem senki sem fogja meggyőzni a másikat a maga igazáról. Azt hiszem nemrég volt itt egy hasonló cikk és ott sem sikerült zöld ágra vergődni ebben a témában. Megmondom őszintén én Miley véleményére aztán tényleg nem adok, mert ha vegán akarok lenni akkor azt én saját magam fogom eldönteni és nem azért mert egy kis celebpalánta ezt vagy azt mondta. Ja és mint tudjuk Miley se volt mindig ekkora vegán, érdekes hogy akkor lett hirtelen varázsütésre az mikor 2014-ben Liam nyilatkozta hogy többé nem eszik húst, és lássatok csodát Miley is vegán lett. Szóval mindenki döntse el saját maga hogy mit akar megenni és mit nem .
2017. július 12. 06:18 #50
pergerhanna05
pergerhanna05
visszatérő vendég
 
StátuszEgy álom akkor a legszebb, ha valóra is válik.
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 15.04.14.
Hozzászólás: 161
Csatolások: 0
Azonosító: 242693
Offline offline
Én csak azt nem értem, hogy azokat az állatokat, amiket direkt ezért tenyésztenek, miért ne ehetnénk meg?
2017. július 12. 07:12 #51
HeyAlice
HeyAlice
visszatérő vendég
 
Státuszfeelin' blue
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 11.06.25.
Hozzászólás: 332
Csatolások: 0
Azonosító: 153816
Offline offline
EMBEREK! Nincs olyan, hogy humánus megölés! Ha egy állatot megölnek, akkor szenved, tök mindegy, hogy 5 vagy 10 percig, Istent játszol és egy élőlény életéről döntesz!
Megeheted pergerhanna05 az erre tenyésztett állatokat, de gondolj bele: milyen lenne neked az életed, ha te is egy tenyésztett állat lennél csak. Csupán azért hoznának a világra, hogy ha elérsz egy bizonyos kort, levágjanak? Nagyon sokszor ezek az állatok embertelen körülmények között vannak tartva, fogságban, mégcsak napfényt sem látnak rövidke életükben.
De persze, egyen mindenki nyugodtan húst, én jobban szeretem, h a gyomrom nem egy temetőhöz hasonló, és tele tudom tömni sok zöldséggel-gyümölccsel smileeee.gif
2017. július 12. 07:15 #52
HeyAlice
HeyAlice
visszatérő vendég
 
Státuszfeelin' blue
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 11.06.25.
Hozzászólás: 332
Csatolások: 0
Azonosító: 153816
Offline offline
Idézet (Skandtiel @ 2017.07.11. 14:30)
Ez a kijelentése teljesen hülyeség. Az emberi szervezetnek SZÜKSÉGE van húsra. Soha nem értettem azokat, akik nem esznek húst. Nekem ne mondja senki, hogy mikor nem látja senki nem tömi magában a húst. Én meg is zavarodnék hús nélkül. Na bumm ma is egy finom disznó husit ettem és mégis szeretem az állatokat.


Szereted az állatokat, de akkor a disznót nem. Anyukádat, apukádat is megennéd? biggrin.gif A lovat, a kutyát, a macskát? Miben kevesebb egy disznó azt előbb felsorolt állatoknál?
A hozzászólásodból arra következtetek, hogy életedben egy hetet sem próbáltál még ki húsevés nélkül, hidd el, nem zavarodnál meg. Én már 5 éve nem eszem húst, és makk egészséges vagyok wink.gif Az emberi szervezetnek NINCS szüksége húsra, mert növényi étrenddel mindent lehet pótolni. A hús azért ""egészséges"" csak egyes emberek szerint, mert a növények, amikkel etetik az állatokat azok, és így azzal, hogy az állat megeszi, beépíti a szervezetébe, te másodkézből kapod ezeket a vitaminokat, aminosavakat.
2017. július 12. 07:53 #53
Lysandranevra
Lysandranevra
visszatérő vendég
    Csoport: Tag
Csatlakozott: 16.11.24.
Hozzászólás: 301
Csatolások: 0
Azonosító: 261023
Offline offline
Elhiszem, hogy jobb embernek tartod magad, ha nem eszel húst. Viszont attól egész biztos nem leszel jobb ember, hogy másokra fröcsögsz az étkezési szokásai miatt.
2017. július 12. 09:55 #54
- törölt felhasználó -    
Ez egy nagy hülyeség... Attól, mert eszek húst, még szerethetem az állatokat. Amúgy meg szerintem a disznó, a tyúk stb. nem házi kedvencnek való, hanem pl. hogy megegyük. Én biztos nem ölelgetnék így egy malacot, mint ő a képen. Ha neki így jó, akkor éljen továbbra is zöldségen meg gyümölcsön, de én nem bírnám ki még egy hétig sem ezt az életmódot.
2017. július 12. 10:00 #55
- törölt felhasználó -    
Idézet (HeyAlice @ 2017.07.12. 07:15)
Szereted az állatokat, de akkor a disznót nem. Anyukádat, apukádat is megennéd? biggrin.gif A lovat, a kutyát, a macskát? Miben kevesebb egy disznó azt előbb felsorolt állatoknál? 
A hozzászólásodból arra következtetek, hogy életedben egy hetet sem próbáltál még ki húsevés nélkül, hidd el, nem zavarodnál meg. Én már 5 éve nem eszem húst, és makk egészséges vagyok wink.gif

egy kalap alá vetted a szüleit az állatokkal. azt hiszem, még is csak kezd előjönni nálad a hús hiánya. rohog.gif
2017. július 12. 11:50 #56
HeyAlice
HeyAlice
visszatérő vendég
 
Státuszfeelin' blue
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 11.06.25.
Hozzászólás: 332
Csatolások: 0
Azonosító: 153816
Offline offline
Nikus12, drága gyöngybogaram, fogalmad nincs róla milyen a kapcsolatom a szüleimmel, tehát nem, nem ütközik ki a hús hiánya. :D Amúgy pedig mind állatok vagyunk biológiailag, szóval igen, egy kalap alá esnek ők is a felsorolt gerincesekkel. :) Tudod, kis biológia nem árt néha :))
2017. július 12. 12:03 #57
Lysandranevra
Lysandranevra
visszatérő vendég
    Csoport: Tag
Csatlakozott: 16.11.24.
Hozzászólás: 301
Csatolások: 0
Azonosító: 261023
Offline offline
HeyAlice, bocsi, nem akarlak megbántani, de a biológia neked sem ártana. smileeee.gif Tudod, mi az a tápláléklánc? Mi lényegében a tápláléklánc csúcsán állunk, mindenevők vagyunk, a húsevéshez igazodott a fogazatunk is. Az evolúció során a húsevéstől fejlődött az agyunk is. Ez a természet törvénye, én úgy gondolom, ez egy örök körforgás.
Egyébként nem értem, milyen kép él így bennetek (tényleg nem bántás), hogy eljön majd egy jobb kor, mikor a tyúkok szabadon kapirgálnak majd, a disznók is az erdőben dagonyáznak, vagy mi? Ezek az állatok azért lettek háziasítva, hogy megegyük őket. Ráadásul, ha nem fogyasztanánk az állatokat, azok túlszaporodnának. Így meg ti, hogy csak nővényeket esztek, hozzájárultok a növénypopulációk csökkenéséhez, ami hosszútávon ökológiai katasztrófához vezethet.
Az meg kifejezetten durva szerintem, hogy a szülőket a disznóhoz hasonlítod.
Ez lelkiismereti kérdés mindenkinél, úgy gondolom. Oké, te nem eszed meg a húst, viszont nem kellene senkit sem sértegetni, amiért megeszi azt.
2017. július 12. 12:06 #58
HeyAlice
HeyAlice
visszatérő vendég
 
Státuszfeelin' blue
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 11.06.25.
Hozzászólás: 332
Csatolások: 0
Azonosító: 153816
Offline offline
Idézet (Lysandranevra @ 2017.07.12. 12:03)
HeyAlice, bocsi, nem akarlak megbántani, de a biológia neked sem ártana. smileeee.gif Tudod, mi az a tápláléklánc? Mi lényegében a tápláléklánc csúcsán állunk, mindenevők vagyunk, a húsevéshez igazodott a fogazatunk is. Az evolúció során a húsevéstől fejlődött az agyunk is. Ez a természet törvénye, én úgy gondolom, ez egy örök körforgás. 
Egyébként nem értem, milyen kép él így bennetek (tényleg nem bántás), hogy eljön majd egy jobb kor, mikor a tyúkok szabadon kapirgálnak majd, a disznók is az erdőben dagonyáznak, vagy mi? Ezek az állatok azért lettek háziasítva, hogy megegyük őket. Ráadásul, ha nem fogyasztanánk az állatokat, azok túlszaporodnának. Így meg ti, hogy csak nővényeket esztek, hozzájárultok a növénypopulációk csökkenéséhez, ami hosszútávon ökológiai katasztrófához vezethet.
Az meg kifejezetten durva szerintem, hogy a szülőket a disznóhoz hasonlítod.
Ez lelkiismereti kérdés mindenkinél, úgy gondolom. Oké, te nem eszed meg a húst, viszont nem kellene senkit sem sértegetni, amiért megeszi azt.


Semmi baj kedves, biológiát tanulok, harmadéves hallgató vagyok smileeee.gif Az állatok nem tudnak túlszaporodni, előttünk is benépesítették a Földet és nem volt ilyen probléma, pont az általad említett tápláléklánc alapján.
https://www.youtube.com/watch?v=Z4NsMiOMmCY
Ajánlom figyelmedbe a videó megnézését, és a kommentszekció olvasgatását (ha beszélsz angolul) - reflektálok erre az emberek "mindenevők" kijelentésedre.
2017. július 12. 12:08 #59
HeyAlice
HeyAlice
visszatérő vendég
 
Státuszfeelin' blue
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 11.06.25.
Hozzászólás: 332
Csatolások: 0
Azonosító: 153816
Offline offline
A szülőket meg nem hasonlítottam disznóhoz, kéretik elolvasni a kommentemet újra, és használni a szövegértési képességed (feltételezem, hogy az van). Egy kérdést tettem fel, hogy őket megennétek-e, és utána soroltam még lehetséges ételeket számotokra, nem azt mondtam, hogy a kettő egy kategória. De tessék, sértődjetek csak meg mert nem jut el az agyatokig a kérdés biggrin.gif
2017. július 12. 12:15 #60
- törölt felhasználó -    
Idézet (HeyAlice @ 2017.07.12. 11:50)
Nikus12, drága gyöngybogaram, fogalmad nincs róla milyen a kapcsolatom a szüleimmel, tehát nem, nem ütközik ki a hús hiánya. biggrin.gif Amúgy pedig mind állatok vagyunk biológiailag, szóval igen, egy kalap alá esnek ők is a felsorolt gerincesekkel. smileeee.gif Tudod, kis biológia nem árt néha smileeee.gif)

gyöngybogaramXDDDDD #getrekt
amúgy nem tudom ki beszélt a te szüleidről, meg hogy miért hoztad őket fel, de mindenesetre maradjunk annyiban, hogyha véleményed szerint egy szinten vagy az állatokkal, akkor nekünk nincs miről beszélgetni.
5 oldal 1 2 3 4 5
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!

Kapcsolódó sztárok