Jude Law, Johnny Depp és Colin Farrell veszi át Heath Ledger szerepét a The Imaginarium of Doctor Parnassus címû filmben. A londoni forgatást Ledger halála miatt állították le. A munkálatokat most Kanadában folytatják.

A Terry Gilliam rendezésében készülõ mû londoni forgatása akkor állt le, amikor Heath Ledger január végén gyógyszer-túladagolásban elhunyt. A rendezõ akkor úgy döntött, hogy a 28 éves színésszel rögzített képsorokat mindenképpen megtartja – mintegy az emléke elõtt tisztelegve.

A BBC szerint a legújabb verzió alapján három színész, Colin Farrell, Jude Law, valamint Johnny Depp játssza majd el a karaktert. A hármas szereposztásnak köszönhetõen a színészek egy-egy jelenetben tûnnek majd fel. A film fókuszában egy utazó vándorszínház áll, amely nézõinek hihetetlen élményeket, más dimenziókat ígér, ha belépnek a varázstükrükbe. A produkció befejezte a forgatást a londoni helyszíneken, most a kanadai Vancouverben folytatják a munkálatokat.

Colin Farrell bevallotta, hogy fájdalmas lesz számára Heath Ledger szerepét játszani. A Daily Telegraph címû lapnak úgy nyilatkozott, hogy nagyon megtisztelõ számára a felkérés, de a feladat súlyát is érzi. „Nem lesz könnyû helyzetünk, hiszen Heath halála mindannyiunkat megdöbbentett és fájdalmasan érintett. Az õ szerepébe bújni felemelõ és lehangoló is egyben, ebben egyetértünk. Remélem, hogy a lehetõ legjobb formámat tudom majd hozni, és ezzel is adózni az emlékének” – olvasható a Danubius.hu oldalon.

A film alkotói az elhunyt sztárra mint „nagyszerû színészre, nagyszerû barátra és nemes lélekre” emlékeznek, Gilliam és a producerek pedig azon vannak, hogy a film méltó legyen Heath Ledger emlékéhez.