Magyar vígjáték

Elsőre jó ötletnek látszott. Gergő (Mészáros Béla), a csajozógép filmkritikus szeretne beteg édesanyja (Básti Juli) kedvében járni, és a jó ügy érdekében hazudik egy nagyot. Csak egyetlen egyet: beviszi hozzá a kórházba a szomszédját (Tenki Réka), a nagyszájú ex-sztriptíztáncosnőt, akinek van egy nagy előnye: öt hónapos terhes. Az unokamániás anyuka boldogan látja, hogy a fia révbe ért, elbúcsúzik mindenkitől – és meggyógyul.
Ettől kezdve Gergő és Saci kénytelen újabb és újabb hazugságokkal tartani a frontot. Bár alig bírják egymást elviselni, ha jön a „nagyi”, úgy tesznek, mintha boldog, fiatal pár volnának. Az átverések persze sosem tökéletesek, és a bonyodalom Saci pocakjával együtt terebélyesedik: pedig előbb-utóbb meg kell születnie a megoldásnak.
Rendező: Orosz Dénes
Szereplők: Mészáros Béla (Gergő) , Tenki Réka (Saci) , Básti Juli (Emma , Gergő anyukája) , Molnár Áron (Robika) , Mészáros Máté (Adonisz) , Rezes Judit (Hedvig) , Ónodi Eszter (Anna - főszerkesztő) , Balázs Andrea (Klári) , Dér Zsolt (Zsolt) , Pálmai Anna (Petra) , Bodrogi Gyula (Géza) , Cserhalmi György (Károly) , Luca Bercovici (Frank Davenport)