Starity

TVD: Elena szembesül Stefan sötét múltjával

2011. február 08. 19:07   |   Szerző: Coco Selly

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A TVD a február 24-ei rész után ismét szünetre megy, de előtte még sok érdekes dologgal csigázzák fel a nézők érdeklődését.

hirdetés
TVD: Elena szembesül Stefan sötét múltjával
Fotó: M. S. Jarett

A Zap2it ezúttal Julie Plecet csípte el egy rövid interjúra, amiben kifaggatta Damon jelenlegi helyzetéről és Stefan sötét démonjairól.

Katherine felbukkanása előtt Damon közel 150 évig őrlödött, s ez a fájdalom alakította ki mostani önromboló, erőszakos és agresszív természetét. Persze az elmúlt néhány részben igyekezett mindezzel megbírkózni, és változtatni önmagán:

„Damon szemmel tartja magát, mivel az akar lenni, akit Elena annyira emleget, a jobb ember – kezdte Plec. – De mivel Elena nem az övé, így nem akar hős lenni. Amikor bizonyos dolgok megtörténnek, akkor muszáj a tükörbe néznie, és nem észrevenni magát, úgyhogy visszakeresi azt a személyt, aki 145 éven át volt. Sajnos ez azt jelenti, hogy visszatér pár régi szokása, ami nagyon hosszú ideig meghatározta őt.”

A második évad visszatérő – január végi – epizódjának eredetileg más befejezést szántak, egy Delena ölelést, ami Damonből túlcsorduló érzelmeket váltott volna ki. Ám az utolsó pillanatban meggondolták magukat, mondván ez nem az a Damon, akit a nézők megismertek. Így az írók a forgatás előtt pár nappal átdolgozták a végét: „Feljött az ötlet, hogy talán teljes visszafejlődés kéne arra a bunkó valakire, aki volt, válaszként ezzel a túl sok érzelemre – mesélte Julie. A monológot végül Kevin készítette el, ami eljátszva még ütősebbre sikerült, mint gondolták: – Damon arról szól, hogy milyen istenien rossz és jó is tud lenni, és hogy ez a két tulajdonság folyton harcol benne egymás ellen.

Ian egy közelmúltban adott interjújában el is árulta, hogy az érzelmes jelenetek mennyi energiát vesznek el, ezt most Plec is megerősítette: „Nem titok, hogy az érzelmes Damont játszani elég kényelmetlen mind emberként, mind színészként Iannek. Nehéz, mivel viszonyulnod kell a saját érzelmi hullámhosszadhoz, és most csomó kihívás van előtte. Egyre mélyebbre és mélyebbre kell ásnia magában.”

Julie ezután néhány mondatot Nina csodás alakításáról is elmondott: „Nina annyira jó! A nem természetfeletti hősnő egy sorozatban mindig kemény dió. Azt akarjuk, hogy erős akarata legyen, hogy tüzes legyen, de annak folytán, hogy mindig mindennek a középpontjában áll, neki kell lennie a bajbajutott lánykának is. Meg kell találni az egyensúlyt a kockáztatás és a keménykedés között, amivel minden héten szembenézünk. A The Descent című epizódban szerettem a jelenetet, amikor kitörte a szék lábát, és maga elé tartotta, mert az annyira buffys volt. Nagyon illett Elenához.”

Az interjú befejezéseként Stefan karakteréről is kikotyogott pár titkot: „Stefan régi énjéről szóló történetek napfényre kerülnek. Elena szembesül pár ténnyel Stefan múltjáról, és ez egy kicsit kínos lesz számára.” Egy hamarosan bemutatásra kerülő epizódban tehát kiderül milyen is volt pár évtizede Stefan, amikor ugyanolyan sötét démonok uralták, mint az idősebbik Salvatore testvért.

A Vámpírnaplók egyébként ismét egy hosszabb szünetre megy – adta közleménybe a CW csatorna. Valószínűsíthető, hogy a forgatások a havas idő miatt szüneteltek, így a február 24-ei rész után csak április környékén mutatják be a következő epizódot.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek