Starity

Eckü elégedett a magyar rappel

2011. június 13. 16:04   |   Szerző: Rap4ever8

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Hősök formáció oszlopos tagja, Eckü elmondta véleményét a hazai underground hiphopról, mesélt a csapat helyzetéről, valamint legutóbbi albumukról és nyári terveikről is elárult néhány dolgot.

hirdetés
Eckü elégedett a magyar rappel

A Magyar Hírlap interjút készített a Hősök formációból ismert Ecküvel. A legnépszerűbb hazai rapbanda oszlopos tagja többek között elmondta véleményét a magyar rapfelhozatalról is, amivel szerinte nincs probléma, de sokat ront a megítélésen az internetes viccoldalakra naponta felkerülő vállalhatatlan produkciók tömkelege. Az idén megjelent albumok közül pozitív példaként emelte ki a Barbárfivérek, a DSP és a Killakikitt hanganyagát is, amiket mindenkinek érdemes meghallgatni.

Természetesen egy szót ejteni kell a Hősökről is. Az elmúlt tíz évben nem kis változáson esett át a csapat. Ennek a szomorú része, hogy Joeker már nem aktív tag, fellépésekre nem jár, de a zenékért főleg ő felel. Pozitív azonban, hogy a szövegek sokkal érettebbek lettek, valamint a Zhe Band nevű veszprémi dzsessz-rock csapat élőzenésre hangszerelte át a dalaikat, és több helyen velük lépnek fel. Eckü annak sem érzi hátrányát, hogy nem budapesti a csapat, mivel gyakran járnak a fővárosban.

A legutóbbi lemezükre, a Négy Évszakra szólódalok is felkerültek, ami újdonságnak számít. Eckü pozitív változásként élte ezt meg, hiszen így a csapat minden tagja megmutathatott magából egy darabot.

Brash egy melankolikus vonalat kapott el, Mentha egy sztorizós, misztikus darabot álmodott meg, az enyém meg egy kissé odamondós, szarkasztikus trekk lett. Mindegyiknek lesz videoklipje is még az idén” – árulta el a rapper.

Az albumra felkerült egy Ákos-feldolgozás is Ikon címmel, ami az MTV Iconra készült. A dalhoz Ákos is gratulált a csapatnak, nagyon élvezte az átdolgozott művet. A banda a nyarat fesztiválozással tölti, valamint június közepén érkezik az új klip a Hallo című számhoz.

Az interjú teljes szövege a Magyar Hírlap honlapján olvasható.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek