Starity

Kate és William szerelemfát ültetett

2011. július 04. 09:09   |   Szerző: Adrianna

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A hercegi pár egy fát ültetett szerelmük szimbólumaként, ami akár a következő 800 évben is szimbolizálhatja egymás iránt érzett érzelmeiket.

hirdetés
Kate és William szerelemfát ültetett

William herceg és Kate mindössze két hónapja házasok, de máris a jövőjükre koncentrálnak. Ezt mutatja az a tény, hogy fát ültettek szerelmük szimbólumaként Kanadában. Ez már szinte családi hagyománynak tekinthető a királyi családban, elvégre Lady Diana és a királynő is ültetett egyet-egyet. A friss házasok fája egy erdőben honos fafajta, ami főként az Egyesült Államokban és Kanadában gyakori, és akár 800 évig is élhet. Az ő fájuk került a Lady Diana által elültetett tölgy mellé, amit Károly herceggel az elhunyt hercegnő még William herceg első születésnapján (1983. június 21-én) ültetett el. A királynő fája pedig 1977 óta áll a helyén.

A fák a kanadai főkormányzó otthonánál találhatóak, és több mint 120 van már belőlük. Érdekesség, hogy ez a faültetési hagyomány a japán Fushimi herceg miatt alakult ki, aki első külföldi utazását Ottawában ejtette meg még 1907-ben. Az ő tiszteletére ültettek tizenhat fát 1939-ben, s azóta, mint tudjuk, többen is kaptak.

A faültető ceremónia alatt Kate beszélt egy bizonyos Adrienne Charlebois nevű hölggyel, aki férjével, Dennyvel éppen aznap ünnepelte 50. házassági évfordulóját. A hölgy kijelentette, hogy reméli, a hercegi pár is megél annyi szép évet, méghozzá boldog házasságban. Kate és William csak egymásra mosolyogtak, és annyit válaszoltak, ők is nagyon remélik, hogy így lesz. Sok sikert nekik ebben is!


Kate és William a fájuk ültetésekor

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek