Starity

Idén is megrendezik a Junior Eurovíziót

2011. július 24. 15:03   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Májusban még kétséges volt, hogy idén megrendezik-e a Junior Eurovíziót, ám mostanra hivatalossá vált, hogy a rendezvény meg lesz tartva.

hirdetés
Idén is megrendezik a Junior Eurovíziót

Csakúgy, mint az Eurovíziós Dalfesztivált, a Junior Eurovíziót is minden évben megrendezik – habár ez utóbbi eseményt nem nézik annyian, mint a „nagy testvért”. A 2011-es rendezés azonban tavasszal még kétséges volt a csekély számú résztvevő miatt – akkor még csak 9 ország jelezte vissza a részvételi szándékát – ám mostanra kiderült, hogy mégsem marad el.

A részt vevő 12 ország tehát a következő: Örményország – aki egyben a rendező ország is –, Fehéroroszország, Belgium, Grúzia, Litvánia, Macedónia, Moldova, Hollandia, Oroszország, San Marino – ők először vesznek részt az eseményen –, Svédország és végül Ukrajna.

Idén továbbá az EBU bejelntette, hogy változtatnak majd a szabályokon, mely nemcsak a 2011-es Junior Eurovízióra lesz hatással, hanem a Dalfesztiválon is bevezetésre kerülnek ezek a szabályok 2012-ben. Az újítások a szavazást érintik elsősorban, miszerint nem lehet majd az egész show alatt szavazni, illetve egy dalra csak egyszer lehet majd leadni a voksokat. Emellett a pontozásnál az új szabályok értelmében minden ország szóvivője felolvassa az összes pont tulajdonosát, így nem csak a 8, a 10, és a 12 pont birtokosait mondják majd ki hangosan.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek