Starity

Amy édesanyja: „A drog végzett a lányommal”

2011. július 25. 00:12   |   Szerző: Glamster

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Amy Winehouse édesanyja gyászolja gyönyörű és tehetséges lányát, akit szombaton holtan találtak a hálószobájában. Az énekesnővel valószínűleg a drog végzett.

hirdetés
Amy édesanyja: „A drog végzett a lányommal”

Amy édesanyja szerint a lánya rosszul nézett ki a halála előtt egy nappal – számolt be egy brit magazinnak a veszteségről, amely nemcsak őt, hanem az egész családját érintette. Amy Winehouse halálát a világ egy emberként gyászolja. Londoni háza előtt kisebb domb nőtt a virágokból, kézzel jegyzett üzenetekből, mécsesekből, néhányan még a gitárjukat is felajánlották az énekesnő emlékére.

„Nyugodj békében! Soha nem felejtelek – áll a legtöbb feliraton. – Minden rendben, baby girl. Most már jó helyen vagy. Pihenj, kislány!”

Janis Winehouse könnyel a szemében mondta, hogy mindez idő kérdése volt. Lánya soha nem tudott a drog és az alkohol csapdájából szabadulni, akárhány elvonóra küldte, és akármennyire állt lánya mögött.

„Rosszul nézett ki, betegnek látszott. Számítottam rá, szörnyű, hogy ezt mondom, de úgy éreztem, fel vagyok készülve rá. Tévedtem. A hír, hogy elvesztettem a drága, kicsi lányom... hideg zuhanyként ért. Ezt a fájdalmat senki nem értheti, és ne is akarja megérteni” – mondta Janis a bulvárlapnak, majd hozzátette: „Amy megfosztott minket magától. Csodálatos kislány volt. Az űr örökké bennem fog tátongani, a nap 24 órájában. Bárcsak még egyszer megölelhetném és mondhatnám neki, hogy minden rendben lesz, édesem”

Egyedül, ágyában halt meg

A rendőrség még nem adott hivatalos közleményt, és tagadja, hogy az énekesnő túladagolta magát. Ezzel szemben egyes bulvárlapok névtelen forrásokra hivatkozva állítják, hogy Winehouse pénteken este többféle drogot is vásárolt, többek között heroint, kokaint, ecstasyt és ketamint. Egy másik verzió szerint csak rossz minőségű ecstasyt vett be, amire alkoholt is ivott.

Arról, hogy hogyan is találtak rá Amyre, egy barátja nyilatkozott. Chris Goodman, akivel a néhai énekesnő jó kapcslatot ápolt, testőrként dolgozott az énekesnőnél, így ő fedezte fel: „Amy a hálószobájában volt, mivel korábban azt mondta, hogy aludni akar, és amikor fel akartam kelteni, már nem lélegzett.” Hogy pontosan mi végzett az énekesnővel, még senki nem tudja, de annyi biztos, hogy egyedül, ágyban halt meg.

Egy betegség, mely lassan, belülről öl meg

Amy rövid életét meghatározták a drogok, alkoholos italok és bulik, amelyekkel gyakran került címlapra.

Russell Brand, angol komikus Katy Perry előtt egy volt a drogos sztárokkal, így nagyon jól ismerte Amyt. Russell most egy hosszú tisztelgést írt emlékére, amelyet kért, hogy a média adjon le, ha másért nem, figyelemfelhívás végett: „Ez nem bűncselekmény, nem romantikázás a gyógyszerrel, hanem egy betegség, amely lassan, belülről öl meg, miközben pár óráig jól érzed magad tőle.”

Amy mindig ígérte családjának, legfőképpen édesapjának, hogy rendbe fog jönni, le fog szokni. Ígéretét nehéz volt betartania, mert mint sztár, a nap minden percében ki van téve a drog és alkohol csábításának, ami jelentősen megnehezíti egy függő akaraterejét.

A brit közvéleményt és a sztárokat sokkolta a hír, de mint ahogy édesanyja is mondta, mindenki tisztában volt Winehouse életstílusával. Mindig depresszióval küzdött, ezért menekült a hangulatfokozókba, nem törődve a következményekkel.

Berobbanásakor a legnagyobb fehér soul-énekesként emlegették, a brit zenei életet rendesen megbolygatta. A Back To Black lemezével 5 Grammy-díjat vitt haza.

Bár mostanában csak a drogproblémáitól volt hangos a média, 2006-ban még ő volt a zenei piac nagy ígérete. Új lemezének kiadása sajnos folyamatosan húzódott alkohol, drog és depressziós problémái végett, ami miatt még az európai koncertjeit is lemondani kényszerült.

Mégis szomorú, hogy nem talált mást a drogokon kívül, amivel boldog lehetett volna, mert így egy fantasztikus, egyedi hanggal megáldott énekesnőt vesztett el a világ. Élete mindenkinek figyelmeztetés lehet, hogy egy emberi szervezet sem erősebb a drogoknál.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek