Starity

Amy Winehouse újra a listák élén

2011. augusztus 01. 16:04   |   Szerző: prézli

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Amy Winehouse hirtelen halála miatt megnőttek az album- és a kislemezeladásai.

hirdetés
Amy Winehouse újra a listák élén

Amy Winehouse egy hete vesztette életét, az okok egyelőre még nem tisztázottak. Mint minden híresség halálakor, az ő lemezeladásai is megnőttek.

Az énekesnő Back to Black albuma újra a hivatalos brit albumeladási lista tetejére került, debütáló albuma, a Frank pedig az ötödik helyet birtokolja. Nyolc kislemeze is a slágerlistán van, közülük a Back to Black kapta meg a legmagasabb pozíciót, mégpedig a nyolcadikat.

A tengerentúlon is beindult az Amy-láz, a digitális albumeladási listát itt is a Back to Black vezeti, a lemez a top 200-on pedig a kilencedik helyet szerezte meg.

Kritikusok szerint az elkövetkezendő hetekben, amíg Amy halála lesz a legfőbb téma a médiában, a lemezeladások még jobban nőhetnek, és szinte minden ország listáján – főleg Európában – megtalálhatóak lesznek az albumai.

A Back to Black az elmúlt évtized egyik legkelendőbb albuma volt, amely két országban is elérte a gyémánt minősítést. A világon több mint tízmillió darab kelt el belőle, négy Grammy-díjat is bezsebelt.

Amy harmadik albumának felvételeit tavaly júliusban kezdte el, de nem tudta befejezni. Az elkészült dalokat év végén (legkésőbb jövő év elején) kiadják, aminek bevételét az énekesnő apja által létrehozott alapítvány fogja megkapni. A befejezett felvételek közül egyelőre csak egyről vannak információk, mégpedig egy duettről Cee Lo Greennel.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek