Starity

Hamarosan jön az új Evanescence-videoklip

2011. augusztus 03. 13:01   |   Szerző: Glamster

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

New Yorkban múlt szombaton valami elkezdődött: az Evanscence forgatni kezdte legújabb kislemezének videoklipjét egy barlangszerű raktárban.

hirdetés
Hamarosan jön az új Evanescence-videoklip

Nemrég arról számoltunk be, hogy a rajongóknak nincs oka félelemre, biztosan visszatér az Evanescence új lemezzel, majd nem sokkal később azt is megtudtuk, hogy az új album novemberben érkezik.

Az MTV News azonban ma hatalmas hírrel szolgált a banda szerelmeseinek, ugyanis bejelentette a következő kislemez és videoklip címét, amelyet pár héten belül publikálni fognak. A dal címe „What You Want” (azaz 'Amit akarsz').

Amy Meiert Avis rendezővel dolgozott együtt, aki olyan ikonikus bandákkal forgatott, mint a U2, Bruce Springsteen és Bob Dylan (hogy csak néhányat említsünk).

A forgatás helyszíne természetesen futótűzként terjedt a rajongók között, így a bandának nemcsak a tikkasztó hőséggel kellett megküzdeni a munka alatt, hanem még a kíváncsi szemekkel is.

Amy Lee – a frontember – az MTV-nek adott interjújában beszélt a közelgő videoklipről: „Ez tipikus Evanescence-videó lesz, az a fajta, amit megszokhattak a bandától. A felállás kicsit új, a forgatás egy bárban volt, olyasfajtában, ahol kezdtük, ahol megalakult az Evanescence. Régebben nem volt adott a több tízezres tömeg vagy a hatalmas színpad. Kis, koszos, izzadt bárokban kezdtük – ez az, amit meg akarunk mutatni. Azt a New Yorkot, amelyet én ismertem meg a basszusgitárosommal a kezdetekben.”

A What You Want sötét fantasyklip lesz, tipikus Evanescence-realizmussal: vér, verejték, könnyek – amely a csúcsra vitte őket, és amely táplálja a visszatérést is.

Avis és Amy nem törődött a meleggel, amely eluralkodott a bárban, csak forgattak, szinte egész álló nap. A kint várakozó rajongók közül néhány szerencsést beválogattak a videoklipbe, és elmondásuk szerint Amy egy tündér volt. A munka majdnem 10 órán át folyt, Amy addig kezdte elölről, ameddig mindent nem talált tökéletesnek. Avis szerint ez nem csak egy klip, ez már több. Ez Amy szeretete a rajongói felé.

„Ez inkább személyes videó lesz. Múlt, fantázia... és a saját történetem. Ez számomra az igazi munka. Ilyenkor tudom, hogy mire születtem – mondta Lee. – Szerettem volna a mostani klipbe egy csipetnyi személyes vonást is beletenni, a változatosság kedvéért. Természetesen sok őrült sminket viseltem, hiszen nem vagyok teljesen hétköznapi forma – nevet –, de most szerettem volna kapcsolatot teremteni a rajongóimmal, hogy igazi emberek is szerepeljenek a klipben. Bár egy csomó jelenetet ki kellett vágni, azért a kedvemért fel fognak tűnni. Nehéz volt, de megoldottuk. Mert így akartam.”

A klipből előzetes, háttérinformáció és a dalból egy leheletnyi részlet erre a linkre kattintva található.

A gyönyörű énekesnő július 22-én még egy képet is megosztott Twitter-fiókján keresztül:

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek