Starity

Az őszi szezon legszebb ruhái és kampányai

2011. szeptember 05. 12:12   |   Szerző: Coco Selly

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Pár nappal ezelőtt az őszi–téli divat meghatározó márkáinak darabjaira fektettünk nagyobb hangsúlyt, ezúttal viszont a divatcégek kampányairól és a bennük szereplő modellekről ejtünk pár szót.

hirdetés
Az őszi szezon legszebb ruhái és kampányai

Louis Vuitton

A gyönyörű táskáiról elhíresült cég ebben a szezonban kevésbé ismert modellekkel dolgozott együtt. A kreációkban pózoló lányokat korunk egyik leghíresebb fotósa – aki a legismertebb modellekkel és sztárokkal is együtt dolgozott már –, Steven Meisel kapta lencsevégre. A kollekció meghatározó színei a skarlátvörös, a fekete, a szürke és a királylila. A kampányban szereplő fiatalok mellett veterán autók és néhány aprócska, ám annál édesebb kutya is megtalálható. A kiegészítők között szerepelnek magas sarkú gumicsizmák és gyémántburkolatú bilincsekkel ellátott táskák is.


Daphne Groeneveld, Fei Fei Sun

Lanvin

A legfrissebb kampányban Raquel Zimmermann és Karen Elson öltötte magára a cég által tervezett ruhákat, melyben a gyönyörű táskák, lábbelik mellett kalapokat, elegáns kesztyűket és visszafogott, ám annál szebb ékszereket is találunk. A kollekcióban leginkább az egyrészes miniké a főszerep – melyet virágmintákkal díszítettek –, arany, piros és barna színekben.

Raquel Zimmermann és Karen Elson – Steven Meisel

Prada

A márka idén is visszafogott és nőies darabokat dobott piacra. A kampányban hat kevésbé ismert modell viseli a ruhákat, melyet Steven Meisel örökített meg. A halványkék és -zöld mellett piros, fehér és pezsgőszínű ruhákat is találunk, különböző mintákkal, melyeket leginkább a gyönyörű tervezésű táskák dobnak fel.


Ondria Hardin és Frida Gustavsson

Gucci

A Gucci idén méregdrága szőrméket, selymeket választott alapanyagául, melyet bőrből készült táskákkal és lábbelikkel tesz színesebbé. A fotókon meghatározó szerepet kap a vörös rúzs, akárcsak a ruhák színeiben, továbbá megfigyelhető a fekete, a fehér és a lila szín is. A képek különleges világítással készültek, de annál részletgazdagabb lett a végeredmény. A fotókat a híres páros, Mert és Marcus jegyzi, s olyan tökéletes modellekkel dolgozhattak együtt, mint Abbey Lee Kershaw vagy Sigrid Agren.


Abbey Lee Kershaw

Alexander McQueen

A divat egyik legmeghatározóbb cégéről van szó, hiszen McQueen a halála előtt is különleges lábbelijeivel és ruhakölteményeivel hódította meg a tehetősebb réteget. A több mint egy éve elhunyt divattervező helyét Sarah Burton vette át, aki továbbra is a megszokott McQueen-vonalat követi. A kampány minden idők egyik leggyönyörűbben megörökített, apokaliptikus hangulatát idézi, melynek előterét Raquel Zimmerman tökéletes pózai és a márka ruhái töltenek ki. A kollekcióban a fehér és a fekete szín dominál, amit különböző szabásvonalakkal, anyagokkal és szőrmékkel kompenzáltak.


Raquel Zimmermann – David Sims

Roberto Cavalli

Az egyetlen heteró tervezőnek vallja magát, s szezonról szezonra szebb és egyedibb ruhadarabokat dob piacra. Cavalli idén is ragaszkodik a leopárd-, a kígyó- és a virágmintákhoz. A kampányhoz három különböző hajjal rendelkező lányt választott – amiről akár a Charlie angyalai is eszünkbe juthat –, ami még érdekesebbé teszi az egyébként is őszi hangulatra emlékeztető fotókat. A modellekhez erős sminkek társulnak, ami a környezettel is harmonizál. A fentebb említett mintákon kívül ebben a kollekcióban is megtalálható a skarlát és fekete szín, a szőrme és a farmer.


Natasha Poly, Mariacarla Boscono és Karen Elson

Blumarine

Adriana Lima macskaszemekkel és vörös ajkakkal kápráztatja el a márka szerelmeseit. A kollekcióban nagyrészt állatmintás darabokkal és csipkeruhákkal találkozunk. De megtalálható néhány egyszínű – zöld, lila – kreáció is. Az olasz márka vezetői tehát semmit sem bíztak a véletlenre, hiszen Lima bájai mellett gyönyörű táskáikkal, szőrméikkel és öveikkel egészítik ki eladásra váró darabjaikat.

Versace

Donatella e szezonban katonai elemekkel toldotta meg amúgy is gyönyörű darabjait. A kollekció ismét dögös lett, egy kis földöntúli érzéssel fűszerezve, melyet a háttérben lenyugvó nap és a kopár táj is érzékeltet. A kollekció alapszínei a fekete, a lila és a zöld, de megtalálható a piros és a sárga árnyalat is. Nagy szerepet kapnak még az aranyszínű kiegészítők és gombok, szőrmék és a virágminták is.


Saskia de Brauw – Mert Alas és Marcus Piggott

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek