Starity

Mariska Hargitay jótékonykodott

2011. október 16. 11:11   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Mariska Hargitay mindig is hatalmas szívéről és önzetlenségéről volt ismert, most ismét bebizonyította, hogy rászolgált ezekre.

hirdetés
Mariska Hargitay jótékonykodott

A Különleges Ügyosztály sztárja, Mariska Hargitay a Kaliforniai Egyetem dékánjának, Teri Schwartznak adományozott 100 ezer dollárt, amit a színházzal, televízióval és filmmel foglalkozó karra költ majd, ami azt jelenti, hogy az itt tanulók munkáját honorálják majd.

A dékán a köszönete mellett azt is kifejtette, hogy a pénz a  Mariska Hargitay Scholarship for Acting Students nevű alapba megy majd, ami a rászoruló és az arra érdemes hallgatókat és diplomásokat támogatja majd.

Mariska, aki maga is az egyetem öregdiákja, büszke arra, amit elért, s arra még inkább, hogy egykori iskolája az idén kitüntette a UCLA’s TFT 2011 Distinguished Alumni-díjjal, ami nem más, mint a legkiválóbb öregdiáknak járó kitüntetés.

„Mindaz, amit kaptam a színészi pályán során a TFT-től; izgatott vagyok, hogy visszaadhatom egy részét. Az itteni tanulmányaim nem csak egy felbecsülhetetlen alapot adtak a szakmához, elhintették a lelkesedésem tüzét, a kitartást, és a kiválóságra való törekvést. Szurkolok azoknak a diákoknak, akik megkapják ezt az ösztöndíjat, hogy szerepet játsszon a rendkívül örömteli színészi pályájukban.„

Mariska a jótékonykodás mellett egy darabig még forgatja az SVU-t, ám mint korábban elárulta, szörnyen hiányzik neki társa, Christopher Meloni. Éppen ezért nagyon megörült, amikor az egyik látogatóján Chris képével ellátott trikót fedezett fel: „Te jóságos ég! Van egy Melonid!” – majd csücsörítve odahajolt a képhez amelyet lefotóztak az iPhonejával, s el is küldte Chrisnek.

A színésznő közvetlen volt rajongóival, s emellett a forgatási szünetekben elég gyakran kerít időt arra, hogy találkozzon egy-egy szerencséssel. Az utcai fotózkodásokon kívül arra is volt már példa, hogy valakit körbevezetett a sorozat kulisszái mögött.

Mariska ugyan az SVU további részeiben visszatérő szereplő lesz, ám azért döntött a kilépés mellett, hogy több időt szentelhessen családjának. A két új főszereplő pedig Danny Pino – aki Chris Meloni helyére jött –, illetve Kelli Giddish, aki a Mariska által megformált Olivia Benson nyomozó helyét veszi át.

hirdetés

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek