Starity

Énekeljünk a Yellowcardért

2011. október 29. 17:05   |   Szerző: minilivi

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A tavaly visszatérő punk-pop zenekar, a Yellowcard – miután márciusban megjelentette When You're Through Thinking, Say Yes című albumát – szünet nélkül azon dolgozik, hogy bizonyítsa rajongóinak: újra régi fényében tündököl.

hirdetés
Énekeljünk a Yellowcardért

2011 februárja óta tart a csapat világ körüli turnéja, ráadásul az új rekord több számáról is készítettek már videoklipet. Először a For You And Your Denial, majd a Hang You Up című dalukhoz forgattak kisfilmet, néhány nappal ezelőtt pedig újabb videóval jelentkeztek, ezúttal a Sing For Me-vel.

A klipet Robby Starbuck rendezte, akinek nevéhez olyan videók fűződnek, mint a Smashing Pumpkins, a Breathe Carolina vagy a Metric – csak a legfőbbeket említve. A kisfilmben ismeretlen színészek megható, olykor megrendítő feliratokat tartva fejezik ki érzelmeiket, gondolataikat, esetleg köszönetet nyilvánítanak.

Furcsának találhatjuk mindezt, amíg nem ismerjük a dal keletkezésének történetét. Ryan Key számára rendkívüli jelentőséggel bír a Sing For Me, hiszen a Yellowcard énekesének idén agydaganatban elhunyt nagynénjéhez, Stephanie-hoz íródott, csakúgy, mint a 2001-es One For The Kids című lemezről a Rock Star Land. A frontember néhány héttel ezelőtt még arra kérte a YC Facebook-oldalán a rajongókat, hogy írjanak néhány kedves sort nénikéjének a Twitteren (amit rengetegen megtettek), ezt követően azonban hamarosan bekövetkezett a tragédia, és a banda családi okokra hivatkozva lemondta oroszországi koncertjét.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek