Starity

A H&M A tetovált lány stílusában

2011. november 03. 13:01   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ki ne ismerné, vagy legalábbis ki ne hallott volna Stieg Larsson nagy sikerű sorozatáról, a Millennium-triológiáról?

hirdetés
A H&M A tetovált lány stílusában

Az eredetileg tíz részesre tervezett könyvsorozatból csak három készült el, Lisbeth Salander első története 2005-ben jelent meg, s egy-egy évre rá a másik két könyv is. A néhai Steig Larsson bestseller-listás műveiből Svédországban filmeket is forgattak – melyeknek női főszereplője  Noomi Rapace volt, emellett a sikersorozatra Hollywood is felfigyelt – decemberben mutatják be az első amerikai feldolgozást.

Ez a siker ihlette meg a svéd H&M-láncot is, akik néhány héten belül piacra dobják a Män som hatar kvinnor-kollekciót. Felmerülhet emellett a kérdés, hogy vajon mi tartott ilyen sokáig, hiszen már 2009-ben meghódította Skandináviát Lisbeth. A november 28-án először, Párizsban kapható kollekció valószínűleg az amerikai változat népszerűsítésére készült, hiszen  Noomi Rapace és Michael Nyqvist helyett  Rooney Mara és Daniel Craig játssza majd a főszerepet.

„Szerettem volna, ha a kollekcióban benne van Salander életereje és lénye a divatvonal mellett – és hogy őszinte legyek, nagyon elégedett vagyok. A célom az volt, hogy minden nő találjon a kollekcióban olyan darabot, ami tetszik neki, ezt vegyítsük a gardrób tartalmával, és már kész is a hölgyek saját sítlusa” – nyilatkozta  David Fincher, majd Trish Summerville hozzátette: „Salander kinézete nagyon is valóságos és nagyon életszerű azokkal az elemekkel, amelyeket a karakter jó ideje koptatott.”

A Lisbeth Salander által ihletett ruhadarabok tehát legelőször Párizsban, a Colette-ben lesznek kaphatóak november 28-tól, majd a 175 svédországi H&M-üzletben december 14-től vásárolhatják meg a lelkes rajongók a személyes kedvenc Salander-ruhadarabjukat.

Emellett felvetődik egy kérdés, hogy vajon az igazi Lisbeth Salander vásárolna-e a H&M-ben? Valőszínűleg nem, inkább ellopná a jómódú divatőrültektől, akik megengedhetik maguknak a franciaországi Colette-t.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek