Starity

John Lasseter csillagot kapott

2011. november 04. 07:07   |   Szerző: Lindsay019

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Nemrég kapta meg csillagát a Hírességek sétányán a Pixar nagy embere, John Lasseter.

hirdetés
John Lasseter csillagot kapott

November 2-án igazán kellemes napnak nézett elébe John Lasseter, Hollywood ugyanis végre megajándékozta az egyik legnagyobb adománnyal: a bizonyos csillaggal.

John Lasseter nem tartozik a legismertebb sztárok közé. Sokan talán még nem is hallották a nevét, pedig szinte biztosan alkotott valami olyat, amit mindannyian szeretünk: egy csodás mesét. John ugyanis egyike a híres Pixar stúdió alapítóinak, mely jelenleg a Walt Disney Company egyik leányvállalata. Ő alkotta meg a Luxo Jr. kisfilmet, mely a Pixar cég ma is ismert, logójában is használt kis asztali lámpáról szól.

Ha a Luxo Jr. talán nem is olyan ismerős számunkra, a Toy Story-trilógia, a Szörny Rt., a Némó nyomában, az A hihetetlen család, a L'ecsó, a WALL-E vagy éppen a Verdák már mindenképpen azok. John ugyanis eme mesék mindegyikében közreműködött, valamint részt vett a Disney egyéni meséinek készítésében is.


John Lasseter boldogan borult csillagára

Az Oscar-díjas író, rendező és producer november másodikán kapta meg csillagát a hollywoodi Walk of Fame-en, azaz a Hírességek sétányán. Az ünnepélyre a Hollywood Chamberben került sor egy különleges vendéggel, Bonnie Hunt színésznővel. A rendezvényen részt vett többek között Owen Wilson, Brad Paisley, Emily Mortimer, John Ratzenberger, Patton Oswalt, Don Wickles, valamint Cheech Marin is. Ott volt John gyakran alkalmazott zeneszerzője, Randy Newman is, aki tavaly az Oscar-jelölt Aranyhaj és a nagy gubanc zenéjét is szerezte.

John Lasseter csillaga a 2453. a Hírességek sétányán, és közvetlenül az El Capitan Theatre előtt található. A hawaii-mintás öltözékéről is felismerhető rendező jelenleg is rengeteg mesét egyenget, a Pixar stúdió fejeseként pedig leghamarabb jövő nyáron láthatjuk majd tőle a Brave-et.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek