Starity

Eurovízió: megvan a ciprusi dal!

2012. január 25. 22:10   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A ciprusi énekesnő saját műsort kapott, hogy három lehetséges dalából kiválassza a zsűri és a rajongók, hogy melyikkel képviselje hazáját az Eurovíziós Dalfesztiválon.

hirdetés
Eurovízió: megvan a ciprusi dal!

Január elején adtunk hírt róla, hogy Ciprus a hónap végén dönti el, melyik dallal induljon a már kiválasztott énekesnő, Ivi Adamou. Három dal versengett – a Call The Police, a La La Love, és a You Don't Belong Here.

Az énekesnő az A Song For Ivi című műsorban énekelte el mindhárom lehetséges dalt, ezek közül egy héttagú – újságírókból, zenészekből, zeneszerzőkből és közszereplőkből – álló zsűri és a közönség szavazatai 50-50 arányban döntöttek a győztes dal felől, amely nem más, mint a La La Love.

Ciprus tavaly az elődöntőben kényszerült búcsúzni, idén nagyobb reményeket fűz az induláshoz az ország, ami egyébként a harmincadik részvételük az Eurovíziós Dalfesztiválok történetében.

A mai napon egyébként újabb eurovíziós hírek láttak napvilágot, kiderült az elődöntők és a finálé dátuma is, illetve nyilvánosságra hozták a szlogent. Ez utóbbi nem más, mint a Light your fire!, amely csak úgy mint a tavalyi, a Feel your heart beat! végigkíséri majd a versenyt. Emellett megmutatták a nagyközönségnek a hivatalos grafikát is, amely igazodva a mottóhoz, narancssárga és piros színekben tündököl.

A logót több változatban is le lehet tölteni az Eurovízió hivatalos oldaláról háttérképként vagy éppen a mobilra képernyőkímélőnek. A grafikai elemek mellett a mai sajtótájékozatón nyilváosságra hozták az elődöntők beosztását is: Magyarország versenyzője május 22-én lép majd színpadra – ezen belül is a műsor első felében, az eddig a Starityn említett dán Soluna Samay-val, a svájci Sinplusszal vagy a fentebb említett ciprusi Ivi Adamouval.

A második elődöntőt május 24-én, míg a finálét – ahova idén is az „öt nagy" – Franciaország, Anglia, Németország, Olaszország és Spanyolország, illetve a szervezők, vagyis a tavalyi győztes Azerbajdzsán – automatikusan kvalifikálta magát – május 26-án rendezik meg a bakui Kristályarénában.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek