Starity

Eurovízió: Ciprus január végén dönt a nemzeti dalról

2012. január 07. 16:04   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ivi Adamou, az idei Eurovízió ciprusi versenyzője január végén mutatja be három lehetséges versenydalát, ekkor dönt az országa.

hirdetés
Eurovízió: Ciprus január végén dönt a nemzeti dalról

Ha tavasz, akkor Európa Eurovízió-lázban ég, évek óta. Idén sincs ez másképp, az országok sorra hirdetik ki versenyzőiket és azok dalait, de van olyan szomszéd, aki csak február végén, netalántán március közepén hozza nyilvánosságra indulóját. A ciprusiak már eldöntötték, ki képviseli őket 2012-ben, immáron csak a dalt kell kiválasztaniuk.

A 18 éves énekesnő, Ivi Adamou egy jó ideje már tudja, hogy májusban Bakuba utazik képviselni Ciprust a 2012-es Eurovíziós Dalfesztiválon, ám a kis ország versenydala még nincs meg, erről döntenek január 25-én.

A ciprusi hölgy karrierjét a helyi X-Faktor 2009/10-es szériájában kezdte, ahol hatodik helyezést ért el, majd nem sokkal később megjelentetett két EP-t, illetve első nagylemezét. Több kislemezt is kiadott, az ehhez tartozó videoklipek nagy sikernek örvendenek mind Cipruson, mind Görögországban.

Az ország még nem nyert Eurovíziót, a legjobb eredményük mondössze egy ötödik hely volt. Tavaly a 18. helyen végeztek a San Angelos S'Agapisi című dallal, amelyet Christos Mylordos énekelt. A három versenyben lévő dalt (Call The Police, La La Love, You Don't Belong Here) itt lehet meghallgatni. Nektek melyik a kedvencetek?

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek