Starity

Demi Moore kéjgáz miatt került kórházba

2012. január 26. 10:10   |   Szerző: Freeze

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Demi Moore hétfőn került kórházba mindeddig rejtélyes okokból, most viszont kiderült, kéjgázt szívtak a barátaival, amit a színésznő szervezete nem bírt.

hirdetés
Demi Moore kéjgáz miatt került kórházba

Demi Moore barátai hétfőn hívták a mentőket, miután rosszul lett a belélegzett dinitrogén-oxidtól – írja a TMZ. A nemrég elvált színésznő a baráti társaságával otthonában tartózkodott, ahol kéjgázt szívtak.

„Nagyon megijedtünk, amikor Demi tudatvazaros lett, és elkezdte elveszíteni a kapcsolatot a külvilággal” – emlékszik vissza a történtekre az egyik barátja.

Érdekesség, hogy a kéjgáz belélegzése, más néven szifonozás nem igazán elterjedt kábítószer ebben a társadalmi rétegben, inkább tipikusan fiatalok használják, mivel olcsó és könnyen beszerezhető.

A stimuláns hatása miatt kéjgáz néven is ismert vegyületet már százötven éve használják főként jó és gyors hatású fájdalomcsillapító és enyhe altató hatása miatt. Huzamosabb ideig tartó, rendszeres használat mellett mellékhatásai felerősödhetnek, az agy oxigénellátásának csökkenése miatt elbutulást, valamint súlyos csontvelő-elváltozást okozhat, emellett tüdővizenyő is kialakulhat a mélyre belélegzett (levegőnél nehezebb) gáz hatására. A dinitrogén-oxid a háztartásokban is megtalálható: a habpatron töltőanyagaként házibulik kedvelt olcsó, ipari drogja, rövid ideig tartó eufórikus hatása miatt a „szifonozás” (vagy „lufizás”) meglehetősen elterjedt a drogfogyasztó fiatalok körében. [index.hu]
hirdetés

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek