Starity

Beyoncé meghódított egy egyetemet is

2012. február 03. 13:01   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A New Jersey-i Rutgers Egyetem női- és esélyegyenlőségi szakán tantárgyként fogják tanulni az énekesnő munkásságát és kulturális, valamint politikai jelentőségét.

hirdetés
Beyoncé meghódított egy egyetemet is

A január 7-ei dátummal édesanyává váló Beyoncé nemcsak egy bögölyfajta nevét tudhatja magáénak, hanem egy egyetemi kurzus tantárgyának témáját is. A Politicising Beyoncé névre hallgató tantárgy jobban megismerteti a diákokkal az énekesnő munkásságát, így életén kívül dalszövegeit és dalait is fogják elemezni, s összehasonlítják őt más feminista előadókkal, mint például Alice Walkerrel, vagy Sojourner Truthszal.

„Ez nem olyan kurzus, mely Beyoncé politikai szerepvállalásáról szól, vagy, hogy hányszor lépett fel Obama elnök beavatási ünnepségén”nyilatkozta Kevin Allrend doktorandusz, aki a tantárgyat tanítani fogja. – Feszegeti a határokat. Ő egy hatalmas történetet kerekít élete, karrierje és személyisége köré.”

Beyoncé karrierje 1997-ig nyúlik vissza, hiszen akkor állt össze az akkori kor egyik legismertebb lánybandája, a Destiny's Child. Azóta négy szólólemezt tudhat magáénak, és többek között olyan slágereket, mint az Irreplaceable vagy a Single Ladies.

Korábban pedig férjét, Jay-Z-t is érte a megtiszteltetés, hogy a Georgetown University egyik kurzusának tantárgya legyen. Kiváncsian várjuk, hogy a kicsi Blue Ivy mikor válik tantárggyá – hogy a szokás családban maradjon.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek