Starity

Eurovízió: megvan a nyolc döntős dal

2012. február 05. 11:11   |   Szerző: LoveNessa

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Lezajlott a hazai eurovíziós dal kiválasztásának második selejtezője, és egy lépéssel közelebb kerültünk a magyarokat képviselő dalhoz.

hirdetés
Eurovízió: megvan a nyolc döntős dal

Múlt szombaton egy nagyszabású show keretén belül négy dalt választott ki a zsűri és természetesen a közönség, melyek méltók lehetnek arra, hogy képviseljék Magyarországot a 2012-es Eurovízión. Most hétvégén lezajlott az elődöntő második része, ahol ismét négy dal jutott tovább a február 11-ei döntőbe.

Az este folyamán ismét tíz dalt hallhattunk. A műsort a Monsoon nyitotta a Dance című dallal. Másodikként Puskás Peti lépett színpadra Csillagok című dalával, mely nagy sikert aratott a zsűri körében, és 33 pontot érdemelt. A következő a Sophistic nevű lánybanda volt, akik viszont nem nyerték meg a bírákat Yeah OK! szerzeményükkel, és mindössze 18 pontot zsebeltek be. A lányokat Fábián Juli & Zoohacker váltotta Like A Child című dalukkal, és Petihez hasonlóan ők is szép pontszámot kapnak. Őket követte Kis Gina, aki a lámpaláz ellenére – amit Rakonczai Viktor is észrevett – 29 pontot gyűjtött össze a Chasing Dreammel. Gina után az Anti Fitness Club lépett a színpadra a Lesz, ami lesz című slágerrel, mely 34 pontot érdemelt a zsűritől.

A hetedik versenyző Veres Mónika, Nika, akiért teljesen oda volt a zsűri, és a This Love-ért 38 pontot kapott. Ezután az x-faktoros Gyurcsík Tibi következett Back in Place című dalával, ami elnyerte a zsűri tetszését, és már a biztos továbbjutók között szerepelt. Utolsó előttiként a Megasztár nyertese, Tolvai Renáta lépett színpadra az Élek a Szemeidben című dalával, és produkciójáért 30 pontot érdemelt. Király Linda, Viktor és Ben zárta a versenyzők sorát az Untried című dallal. Előadásuk a bírák szerint megállná a helyét akármelyik külföldi, híres műsorban, és ezért 35 ponttal jutalmazták a három testvért.

A zsűri döntése alapján Gyurcsík Tibi és Nika jutott tovább biztosan, ám a harmadik helyen holtversenyben álltak a Király testvérek és Fábián Juli & Zoohacker. A műsorvezető arra kérte a zsűrit, hogy egyesével mondjanak egy nevet, akit tovább szeretnének engedni. Egy kis időt adva tanácskozásra, végül Király Lindát, Viktort és Bent juttatták be a döntősök közé. A nézők, úgy tűnik, ezúttal is egyetértettek a zsűri által felállított sorrenddel, és szavazataik alapján Fábián Juli & Zoohacker lett a negyedik továbbjutó.

Tehát a februári döntősök: a Compact Disco, Heincz Gábor, Caramel, Tóth Gabi, Gyurcsík Tibi, Veres Mónika, The Kiraly's és Fábián Juli & Zoohacker. Közülük fog kikerülni a nyertes, aki képviselni fogja hazánkat a 2012-es bakui Eurovíziós Dalversenyen.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek