Starity

Magyarországra jöhet a koreai fiúbanda

2012. február 13. 11:11   |   Szerző: AryaXD

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Bigbang idén nagy fába vágta a fejszéjét: az öt fiú Ázsia után az egész világ meghódítására készül. Elképzelhető, hogy kis hazánkban is megállnak egy koncert erejéig.

hirdetés
Magyarországra jöhet a koreai fiúbanda

Minden k-pop rajongó ismeri a Bigbanget, de aki nem elkötelezett híve a koreai popzenének, annak sem lehet teljesen idegen az öt koreai fiú neve, hiszen nem is olyan régen a 2011-es MTV EMA Worldwide Act díját ők vihették haza, a lelkes rajongóiknak hála. G-dragon, T.O.P, Daesung, Seungri és Taeyang azonban nem ülnek a babérjaikon. Amint Daesung balesete és GD drogbotránya tisztázódott, a Bigbang lázas munkába fogott és tízhónapos kihagyás után végre ismét albumot adnak ki, amelynek megjelenését február 29-ére tették. Az album és a banda népszerűsítése érdekében a YG Entertainment világ körüli turnéra küldte az öt énekest, amelynek keretében 25 különböző városban fogják fitogtatni tehetségüket és elkápráztatni a nézőközönséget. A koncertsorozat az Alive nevet kapta és március elején veszi kezdetét Seoulban, Dél-Korea fővárosában.

A Bigbang pedig volt olyan szíves megjelölni Magyarországot, mint lehetséges koncertállomást (többek között Nagy-Britannia, Németország, Franciaország, Kanada, Spanyolország, és USA mellett). Természetesen ez még nem eldöntött dolog, csupán egy lehetőség. A végső döntés attól is függ, hogy hány nézőre számíthatnak a koncertszervezők Magyarországról, illetve a környező országokból. A turnéért a Live Nation felelős, aki tavaly Britney Spearst és Rihannát is elhozta hozzánk. Az elóadásokat Laurieann Gibson rendezi, aki kiváló mestere a koreográfiáknak, a nevéhez fűződik Lady Gaga The Monster Ball turnéja, a Poker face, Judas és Telephone koreográfiája, valamint együtt dolgozott Katy Perryvel, Michael Jacksonnal és Beyoncéval is.

A Bigbangnek korábban már volt kapcsolata Magyarországgal. T.O.P, az egyik bandatag egy sorozatbeli szereplése – az IRIS című akció-dráma sorozat, amelyben T.O.P egy bérgyilkost alakít – során többször is járt és forgatott nálunk. A másik lehetséges ok, ami miatt ránk is eshetett a választásuk, hogy nemrég a Korea Trade-Investment Promotion Agency felmérést készített az európai fiatalok körében, hogy melyik országban mennyire ismerik Koreát. A felmérés Londonban, Párizsban, Milánóban, Frankfurtban és Budapesten zajlott. A legszéleskörűbb tájékozottsággal a magyar fiatalok rendelkeztek, akiknek jelentős része a Bigbanget jelölte meg kedvenc koreai előadóként, mikor rákérdeztek.

A Bigbang dióhéjban

2006-ban futottak be a Lies című számukkal, azóta folyamatosan felfelé ível a karrierjük. Az első nagy bevételt a Haru haru című minialbum hozta, amely nemsokkal később megjelent japánul is. Eleinte rappeléssel próbálkoztak, ma már kiváló érzékkel keverik a stílusokat egy-egy zeneszámon belül, jártasak a pop- és a rockzenében is. Dél-Koreában és Japánban váltak először igazán népszerűvé a YG Entertainment által. A tagoknak egyéni albumaik is vannak, ezek közül G-Dragon és T.O.P számaik a legfelkapottabbak. 2011-ben az MTV EMA Worldwide Act Awardot nekik ítélte a közönség.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek