Starity

Angelina Jolie halálos fenyegetéseket kapott

2012. február 20. 10:10   |   Szerző: Rap4ever8

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A vér és méz földjén című filmje miatt halálosan megfenyegették a színésznőt és az egész stábot.

hirdetés
Angelina Jolie halálos fenyegetéseket kapott

Angelina Jolie első rendezésű filmje, A vér és méz földjén már kapott egy békedíjat a Berlini Filmfesztiválon, és a hét elején bemutatták Szarajevóban is, ám mégsem aratott osztatlan sikert. A délszláv háború idején játszódó alkotás felborzolta a kedélyeket, és Angelina, valamint a stáb tagjai is halálos fenyegetéseket kaptak.

„Küldtek nekem dolgokat postán, sok mindent küldtek az interneten. A stáb sosem panaszkodott nekem ezekről a fenyegetésekről, de másoktól hallottam, hogy ők is kaptak ilyeneket. Az egyikük autójának az ablakait is betörték, volt akit telefonon zaklattak, másnak az email fiókját törték fel és az ő nevében küldtek leveleket”idézi a premierfilm.hu a színésznő szarajevói újságnak tett nyilatkozatát.

A film premierje eredetileg a szerb fővárosban, Belgrádban lett volna, de a színésznő nem akarta, hogy az alkotást politikai eszközként használják fel az idei választásokon, ezért megváltoztatta a helyszínt. Az érintett nemzetek nagyon megosztóan fogadták a filmet, ugyanis az is bemutatásra kerül, hogy a térségben, hogyan erőszakoltak meg több ezer nőt. A szélsőséges fogadtatást jól mutatja, hogy míg a szarajevói olimpiai stadionban állva tapsolták meg a nézők, addig Szerbiában alig találtak mozit, ahol bemutatták volna.

„Sokan írtak nekem. Az emberek felemelik a hangjukat, nem engedik, hogy valaki más mondja meg hogyan kellene érezniük a filmmel, egymással, a történelmükkel kapcsolatban. Szerintem ez igazán egyedülálló dolog” – árulta el a színésznő.

hirdetés

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek