Starity

Milyen személyiségtípus vagy?

2012. február 23. 14:02   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Minden ember egyéniség, de ha rájövünk, milyenek vagyunk, jobban megérthetjük a többieket is. Visszahúzódó vagy nagyszájú, kíváncsi vagy nemtörődöm. Mindenki jó valamiben, de vannak gyengeségeink is. Te milyen vagy?

hirdetés
Milyen személyiségtípus vagy?

Fontos, hogy az életben megértsük, kik is vagyunk valójában, hogyan fejezzük ki önmagunkat és kommunikáljunk másokkal. Mindenkinek vannak erősségei, ugyanakkor gyengeségei is. Ha felismerjük, melyik jellemző ránk, akkor megértjük viselkedésünket és cselekedeteinket. Két csoportba sorolhatjük a személyiségeket. Extrovertált: ide tartozik a szangvinikus és a kolerikus. Ezek az emberek energiájukat kifelé hasznosítják, a világot boldogabbá szeretnék tenni. Introvertált: itt találhatóak a melankolikus és flegmatikus vérmérsékletűek. Ők energiájukat befelé hasznosítják, sokat gondolkodnak az élet dolgain. Céljuk, hogy megértsék a világot.

Szangvinikus alkat

Optimista, magabiztos emberek, akiknek majdnem mindig jókedvük van. Vonzó személyiségük van, az emberek lebzselnek körülöttük. Remek humorérzékkel vannak megáldva, amit ki is használnak. Sokan a buli hangadóiként ismerik őket, és soha nem fogynak ki a szavakból. Kreatívak, színesek, és motiválják a többieket a feladat elvégzésére. Szeretik az embereket, a bókokat, és kiakadnak, ha nem ők vannak a középpontban. Sokszor mintha atomenergia táplálná őket, s ez a legtöbbek szerint még enyhe kifejezés. Érzelmeiket kimutatják, és nagyon kíváncsiak. Bármiről mesélsz nekik, árgus szemekkel figyelnek rád. Hajlamosak arra, hogy túl sokat beszéljenek, hangoskodjanak és belevágjanak a másik szavába. Kötelezettségeikről megfeledkeznek, a dolgaikat elvesztik. Önteltek és hiszékenyek tudnak lenni, ugyanakkor nagyon elragadó emberek, akik örökre megőrzik komolytalanságukat.

Kolerikus alkat

Ezt a személyiségtípust hirtelen haragú és lobbanékony szavakkal lehet jellemezni, ugyanakkor felkészültek és fegyelmezettek. A dolgokba magától kezdenek bele, és keményen dolgoznak rajta. Tevékenyek, amit elkezdtek, azt be is fejezik. Ezek az emberek határozottak, magabiztosak és bátrak. Mindig hisznek magukban, optimisták. Született vezetők, s „ami a szívükön, az a szájukon”. Nagyon kitartóak, dolgoznak a csapat sikeréért. Megbízhatóak és felelősségtudóak, a dolgokat soha nem halasztják el. A kihívásokat bátran vállaják, kemény fából faragták őket. Gyengeségük, hogy türelmetlenek és hirtelen haragúak. Nem szeretik az érzelmességet, és addig vitatkoznak, amíg be nem ismerik, hogy nekik van igazuk. Azt gondolják, hogy mindent jobban csinálnak, mint a többiek, ezért nincsen szükségük mások segítségére. Sokszor főnökösködnek, és úgy gondolják, nincs szükségük sok barátra. Nehezen ismerik el, ha hibáztak. Mégis büszke lehetsz, ha van egy ilyen barátod!

Melankolikus alkat

Ezek az emberek precízek, és a tökéletességre törekszenek. Gondosság és komolyság jellemzi őket. Kedvelik a csendet, szeretnek magukban lenni. Érzékenyek, és mindent befejeznek, amit elkezdtek. Kreatívak és okosak. Kedvelik a rendet, és nagy önfegyelmük van. Spórolósak, nem költekeznek sokat. Olyanok, akik jól érzik magukat a háttérben, és nem szeretik magukra vonni a figyelmet. Kevés barátjuk van, ám azokhoz nagyon hűségesek. Figyelnek arra, amit a másik mond, és mélyen együttéreznek a többiekkel. Általában elemzik a dolgokat/embereket. Rossz tulajdonságuk, hogy gyakran rosszkedvűek, és nem elégedettek önmagukkal. Sokat álmodoznak. Van, amikor úgy érzik, mások nem szeretik őket vagy rajtuk nevetnek. Óvatosak a barátkozásban, a tökéletes társat keresik. Nem szoktak kezdeményezni, megvárják, amíg mások mennek oda hozzájuk. Sok időt töltenek a gondolkodással. Visszahúzódóak és távolságtartóak. Az ismerkedés nehéz velük, mert zárkózottak, de megéri, mert igaz barátra lelünk bennük.

Flegmatikus alkat

Ezek az emberek nyugodtak, érzelmeik nem látszanak meg rajtuk. Pókerarc, ahogy mondani szokták. Nehéz őket motiválni, nem szeretnek részt venni a programokban. Olyan dolgokat csinálnak, ami nem vesz sok energiát időbe. A legforróbb helyzetekben is képesek higgadtak maradnak. Sok emberrel kijönnek, és jót lehet velük beszélgetni, odafigyelnek a másik szavára. Általában sok barátjuk van, könnyű velük lenni. Hajlamosak arra, hogy önzőek és lusták legyenek. Jellemző rájuk a hanyagság, hidegnek tűnhetnek vagy azt hihetjük, nem kedvelnek minket. Békekedvelőek, és kerülik a konfliktusokat. Inkább szemlélői, mintsem résztvevői a dolgoknak. Jó kedvvel tölti el őket, ha cikizhetnek, bírálhatnak másokat. Mégis hűségesek a barátaikhoz és kellemes társaságot nyújtanak.

hirdetés

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek