Starity

Vasárnaptól láthatjuk a Hős legendáját

2012. március 10. 14:02   |   Szerző: Bessie

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Habár a sorozat nálunk már megjelent DVD-n, a televízióban most fogjuk először látni. A premier epizódokat a Cool csatornán tudjuk majd nézni. Vasárnap, 14 óra 50 perctől láthatjuk az első részt.

hirdetés
Vasárnaptól láthatjuk a Hős legendáját

A vasárnap műsorra kerülő széria eredeti címe Legend of the Seeker. Az első részt 2008. november 1-jén mutatták be. Főszerepben Richard Cypher (Craig Horner) áll, s egy ősrégi prófécia szerint ő lesz az, aki megdönti a gonosz Darken Rahl (Craig Parker) uralmát. Erről tudomást szerez a főnonosz, így az embereivel megölet minden kisfiút, aki veszélyt jelenthetne rá. Azt azonban nem is sejti, hogy az Első Rend varázslója, Zeddicus megmenti a fiút, és biztonságos helyre viszi, ahol békében felnő. Természetesen ez sem tart sokáig. Megmenti a gyönyörű Kahlan (Bridget Regan) életét, aki nem más, mint az Inkvizítor Anya, és különleges képessége birtokában segíti Richardot a küldetése teljesítésében. Faluról falura járnak, izgalmas csatákban vesznek rész, hogy legyőzzék a gonosz uralmát. Ám Darken Rahl is tudomást szerez a Kereső visszatéréséről, és minden erejével azon van, hogy megölje a fiút, és a segítőit.

A második évad során sok ismert szereplővel találkozhatunk újra. Craig Hornert, aki Richardot alakítja, láthattuk már a H2O – Egy vízcsepp elég című ausztrál sorozatban, illetve a szintén ausztrál Blue Water High tinisorozatban is.

Bruce Spence, aki Zeddicus Zu'l Zorander varázslót alakítja, rengeteg produkcióban szerepelt. Játszott a Mad Max 3: Az igazság csarnokán innen és túl filmjében, a Mátrix: Forradalmakban, a Micsoda vőlegény, illetve az Ace Ventura: Hív a természet című vígjátékban, és feltűnt a Gyűrűk ura: A király visszatér című film rendezői változatában is. De a 2005-ös Star Wars: a Sithek bosszúja című fantasyfilmben is feltűnt.

Craig Parker látható volt a Xena, a harcos hercegnő néhány részében, a Gyűrűk Urában a tünde Haldirt alakította, az Underworld: A vérfarkasok lázadásában pedig Sabas bőrébe bújt.

Láthatjuk még egy-egy epizód erejéig Jessica Marais, Ted Raimi, John Rhys-Davies, Jay Laga’aia, Charisma Carpenter, Jolene Blalock vagy éppen Gina Holden színésznőt is.

A sorozat két évadot élt meg, de a rajongók máig nem adták fel, hogy folytatódjon a sorozat. Erre azonban valószínűleg nincs esély, pedig úgy fejezték be a sorozatot, hogy bármikor folytatható legyen.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek