Starity

Mit tanulhatunk a legnagyobb slágerekből?

2012. március 26. 11:11   |   Szerző: SugarGirl

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Összeszedtünk néhány toplistás dalt, melyek nemcsak szavak összevisszasága, hanem jelentésük is van, méghozzá nem is akármilyen.

hirdetés
Mit tanulhatunk a legnagyobb slágerekből?

Előző cikkünkben a legbutább szövegű dalok szerepeltek, amik ennek ellenére is komoly sikereket értek el. Most épp az ellenkezőjéről készítettünk egy összeállítást: toplistás dalok, melyekből sokat tanulhatunk.

Miley Cyrus – The Climb

Miley Cyrus elég megosztó, azonban el kell ismerni, hogy ennek a dalnak igen komoly jelentése van. Arra tanít minket, hogy mindig lesznek nehéz helyzetek az életünkben, a sikerek mellett kudarcok is érni fognak minket, de mi csak fogjuk fel kihívást jelentő feladatokként a nehézségeket, hiszen teljesítésük során rengeteget tanulhatunk. A lényeg az, hogy ne adjuk fel, tartsunk ki, és küzdjünk az álmainkért.

Lady Gaga – Born This Way

Lady Gaga közismert a kisebbség elfogadásáért tett cselekvéseiről. Ez a szám is erről szól, hogy nem számít, ha egy ember nemi vagy faji hovatartozása vagy egyéb dolog miatt különbözik az átlagemberektől. Egyáltalán nem biztos, hogy rossz ember, ugyanis mindenki egyenlőnek születik, és csak a belső értékeket kell figyelembe venni. A szám azt is remekül hangsúlyozza, hogy legalább ennyire fontos, hogy elfogadd önmagadat is, mert mindenki úgy tökéletes, ahogy Isten megteremtette.

Jessie J ft. B.o.B. – Price Tag

A mai világban már a pénz az egyik legfontosabb eleme életünknek, és egyes emberek egészen extrém dolgokra is képesek, hogy egy kis lóvéhoz jussanak. Jessie J és B.o.B. arról írtak egy dalt, hogy ez mennyire elszomorító, és hogy az embereknek meg kéne állniuk, és elgondolkodni azon, mik számítanak az életben igazán, ugyanis a jókedv és a szeretet sokkal fontosabb annál, hogy mennyi van a zsebünkben.

Pink – Raise Your Glass

Ne görcsölj! Pink sem teszi. Ha mások csúfolnak amiatt, mert egy kicsit különc vagy, tegyél rájuk magasról, és érezd magad jól – a magad módján, őket meg hagyd megpukkadni annak láttára, hogy te nem hagyod elrontani a kedved. Ne próbálj megfelelni másoknak, hanem keress olyan embereket, akik elfogadnak olyannak, amilyen vagy, és érezd őszintén jól magad valük.

Kelly Clarkson – What Doesn't Kill You

Mint ahogy azt a mondás is tartja, ami nem öl meg, erősebbé tesz. Kelly is erre próbálja felhívni a figyelmet. Ha valami rossz történik veled, ne kudarcnak fogd fel, hanem hogy megint tanultál valamit, és lehet, hogy most nem jött össze, de legközelebb már tudod hogyan kezeld a hasonló helyzeteket, és még egy dolgot túléltél, ezáltal pedig erősebbé váltál.

Beyoncé – If I Were a Boy

Egy párkapcsolatban mindig figyelj oda a másik félre is. Legyél hűséges, és ne vedd készpénznek a párodat, mert ő sem fog a végtelenségig kitartani melletted. Lehet, hogy pár hibádat megbocsátja majd, de neki is jobban megéri majd egy olyan párkapcsolatban élni, ahol tisztelik őt. Jobb egy kicsit megerőltetni magad, és odafigyelni egy másik emberre, mint később visszanézve megbánni mindent annak tudatában, hogy már nem lehet visszacsinálni a dolgokat.

Katy Perry – The One That Got Away

Ez a dal is hasonló tartalommal bír, mint Beyoncé érzelmes dala. Ne később nézz vissza a dolgokra, és mondd azt, hogyha visszatekerhetnéd az időt, másképp cselekednél, mert akkor már semmit nem ér. Élj úgy, hogy ne legyen mit megbánnod, és hogyha majd a halálos ágyadon végignézel az életeden, elégedetten távozhass az élők sorából.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek