Starity

Bosszúállók — ki kicsoda?

2012. április 16. 10:10   |   Szerző: unicum95

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Bosszúállókban Vasember, Thor, Amerika kapitány, Hulk és a S.H.I.E.L.D.-szervezet egyesült erővel mentik meg, amit ugye ekkor szokás – a világot. Akik nem ismernék a színes egyéniségű szuperhősöket, íme egy kalauz, hogy tudd, kikkel áll szemben a Föld legújabb ellensége.

hirdetés
Bosszúállók — ki kicsoda?

Nick Fury és a nemzetközi terrorizmus-elhárító szervezete, a S.H.I.E.L.D. (Stratégiai Honvédő Iroda Elhárító és Logisztikai Divíziója) egyesít egy csapat szuperhőst, hogy legyőzzék Lokit és a hatalmas hadseregét. A mentőakcióban Pókember és Farkas (Wolverine), ahogy a képregényekben nem, a filmben sem vesznek részt, hiszen ebben az időben még nem voltak tagjai a csapatnak. A Pókember idén nyáron egy reboottal jelentkezik, míg a Farkas következő filmje jövő év nyarán jelenik meg.

Lássuk, kik is a tagok:

Steve Rogers: Amerika kapitány

Chris Evans játssza azt, aki még a 40-es évek elején benne akart lenni az Egyesült Államok hadseregében, de gyenge testalkata miatt nem fogadták be. Ám éppen emiatt tud részt venni egy kísérleten, mely során egy szérum által teljesen megváltoznak a képességei, mind izomzat, mind reflexek terén. A második világháború idején kémeket és merénylőket győzött le, de fő ellensége a Vörös Koponya néven ismert náci ügynök.

Tony Stark: Vasember

Robert Downey Jr. újra átveszi a multimilliárdos üzletember szerepét. Tony Stark a hadifelszereléssel foglalkozó cége által alkotta meg Vasember-páncélját, eredetileg azért, hogy legyőzzön egy csapat terroristát. Azóta világot ment, és tovább fejleszti a titkos találmányát.

Natasha Romanoff: Fekete Özvegy

Eredetileg Tony Stark egyik asszisztense volt, ahogy a Vasember-film második részében bemutatták, de valójában a Scarlett Johansson által játszott Fekete Özvegy a S.H.I.E.L.D. egyik titkos ügynöke, aki profi harcos és atléta.

Bruce Banner: Hulk

Mark Ruffalo játssza Edward Norton helyett a zöld szuperhőst. Bruce Banner egy tudós, aki egy gammasugárzás miatt egy óriás zöld szörnnyé változik, akármikor mérges vagy magas a pulzusa. A változással együtt szupererőket is kap. Ellensége éppen a barátnőjének, Bethnek az apja, Ross tábornok, aki Hulk erejét gonosz tervek megvalósításához haználná fel.

Clint Barton: Sólyomszem

Jeremy Renner alakítja a kitúnő íjász és akrobata szuperhőst, akit Vasember inspirált, hogy világot mentsen. Tony Stark alteregója végül beajánlja a bosszúállók közé, ahol számos nehéz helyzetből menti ki kollégáit.

Thor

Ő volt a mennydörgés istene, akit apja, Odin száműzött a Földre, amiért újrakezdeményezte a jégóriásokkal való harcot. Ugyan Odin megfosztotta isteni erejétől, megkapta tőle a Mjölnir néven ismert pörölyét, mely segítségével mennydörgést hozhat létre, de az lehetővé teszi a teleportálást és a repülést is. A száműzés célja leginkább a Föld védelmére szolgált, hisz Thor legnagyobb ellensége, saját testvére, Loki el akarja pusztítani. Szerencsére a Chris Hemsworth által alakított szuperhősnek vannak segítségei.

Loki

Ő a főellenség, Thor testvére, akit Tom Hiddleston alakít. Első próbálkozását a világpusztítás terén maga Thor húzta csőbe, ám másodjára egy hatalmas hadsereggel áll szembe vele, illetve a csapattársaival.

Nick Fury

A S.H.I.E.L.D. szervezet főnöke, akit Samuel L. Jackson alakít. Fegyverszakértő és profi kommandós, ő hozza össze a Bosszúállókat, hogy segítsenek megmenteni a világot Lokitól és hadseregétől.

Joss Whedon, a film rendezője szerint érdekes lesz látni, ahogy a sok különböző, ám színes egyéniségű szuperhős egyesíti erejét, és egy csapatot alkotnak. A filmet Amerikához képest hazánkban egy héttel hamarabb mutatják be, április 26-án 3D-ben.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek