Starity

Angelina Jolie Ecuadorba látogatott

2012. április 23. 18:06   |   Szerző: judy91

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Kiderült, Angelina és Brad miért utazott el szombaton a Galápagos-szigetekről: a színésznő Ecuadorban kolumbiai menekülteket látogatott meg, és a külügyminiszterrel tárgyalt.

hirdetés
Angelina Jolie Ecuadorba látogatott
Fotó: Reuters

Angelina Jolie vasárnap Ecuador külügyminiszterével, Ricardo Patinóval találkozott, akivel Quitóban egy tárgyalás keretein belül megvitatták a menekültekvédelem helyzetét és a Thanks Ecuador elnevezésű kampány részleteit.

Az utazás alkalmával Angelina – akinek ez az első kiküldetése, mióta az ENSZ Menekültügyi Főbiztosa, António Guterres különmegbízottja lett – kolumbiai menekülteket látogatott meg Ecuador és Kolumbia határán, a San Miguel folyó partján fekvő Barrancabermejában.

Ecuadorban él Latin-Amerika legnagyobb menekültpopulációja: az ország körülbelül 56 ezer erőszakkal kitelepített kolumbiai lakosnak ad otthont, és mintegy 21 ezer menedékjog iránti kérelmet regisztráltak eddig. Barrancabermejában 50 család él, 60 százalékuk pedig kolumbiai menekült.

A nap folyamán a színésznő Plinióval, egy helyi babültetvény-tulajdonos farmerrel is beszélt, aki egy élelmiszer- és önellátást szorgalmazó mezőgazdasági projekt részese. A férfi a dzsungelben sétálva küzdelmes mindennapjairól mesélt Angelinának.

Szombaton az újdonsült különmegbízott még Sucumbios tartomány fővárosában, Lago Agrióban (másik nevén Nueva Loja) is járt, ahol a népesség legalább 60 százaléka menekült. A UNHCR közleménye szerint az itteni lakosság rendkívüli szegénységben él, és néhány bérelt ház talaját egy közeli olajkút szennyezte be.

A menekülteket érintő legfőbb problémák a növekvő szegénység és munkanélküliség, illetve az oktatás és az egészségügyi ellátás hiánya, utóbbi a terület olajipara által okozott szennyezésnek köszönhető.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek